31 Aralık 2016 Cumartesi

2016 YILI DEĞERLENDİRMESİ

2016 yılı geride kaldı. Amerika ve Avrupa dünya egemenliğini keybetmemek için yıllardır verdikleri savaşta ağır yenilgler almaya başladı.

Amerika ve Avrupa yani “Atlantik Sistemi” yüzyıllarca dünyaya egemen oldular. Yönettiler, sömürdüler; bunun için devletler kurup devletler yıktılar. Ama 2016 yılı onlar için yolun sonu olmaya başladı.

Bölgemizdeki ve Türkiyedeki olayların büyük çoğunluğu bu Sistem’in yürüttüğü savaşın sonucu.

Bu egemeniği koruma savaşının temelinde kapitalizmin “kazanç artırma” hırsı yatıyor. Para eşittir başarı ve güç olduğu sürece böyle savaşların bitmeyeceği anlaşılıyor.

 SİSTEM YENİLİYOR

Sistem Türkiye’de yenildi. Türkiye’yi bölemedi. 2015 Temmuz’unda TSK tarafından başlatılan savaş sonucunda PKK gücünü büyük oranda kaybetti.

Sistem’in Türkiye’de tam egemen olamak için kullandığı FETO çok büyük darbe aldı. Ordu ve polis içindeki silahlı gücü yok oldu. Yargıdaki egemenliği kalmadı. Medyaya yerleştirdikleri gazeteci kılıklı ajanlar insanlarımızın beynini yıkıyamaz oldu. Okulları dershaneleri kapandı.

Bölge ülkelerinde de Sistem yenilgiler almaya başladı. Türkiye, Rusya, Suriye, İran işbirliği Sistem’in planlarını bozdu. Sistem’in desteklediği Terör örgütleri ağır darbeler aldı. Halep kurtarıldı.

Bu savaşta patlayan bombalar, sıkılan kurşunlar, atılan roketler yüzünden insanlarımızı kaybettik. Şehitler verdik. Gazilerimiz ve şehitlerimiz sayesinde Vatan bütünüğünü koruduk. Hepsine minnettarız.


ÖNEMLİ SORUNLARIMIZ

Türkiye 2016 yılında da önemli sorunlarını tartışamadı, gündeme alamadı.

Fert başına gelir az da olsa bile gelir dağılımındaki çok ciddi eşitsilik geniş kitlelerin yoksul kalmasına neden oldu.

Enerji sorunu çok tartışılmadı, 10 yıl içinde bu sorunu nasıl çözeceğimize dair bir bilgi yok.

Sanayimiz yeterli katma değer üretemiyor. İleri teknoloji gerektiren endüstriyi geliştiremedik.

Eğitim sitemimiz çağın gerektirdiği insanı yetiştirmekten uzak kaldı.

Bilim ve teknoloji üretimimiz bu yılda çok yetersizdi.

Tarımı, hayvancılığı geliştiremedik. Toprak erozyonu konusunda önemli adımlar atılmadı.

Türkiye ekonomisi önemli oranda borçlandı. Bu borçları nasıl ödeyeceğimize dair meclisteki iktidar ve muhalefet partilerinin bir planını duymadık.

İnsana verdiğimiz değer bu yılda artmadı. Trafik ve iş kazalarında binlerce insanımız öldü, çare aranmadı.

Cehalet ve ahlak anlayımızdaki yetersizlik bu yıl da devem etti. Ahlak kavramını kadın-erkek ilişkileri
dışına çıkaramadık.

KEMALİZME DÖNECEĞİZ

2016 yılında Osamanlıyı ve Cumhuriyetin ilk yılları çok tartışıldı. Bu tartışma eninde sonunda bizi Kemalizme götürecektir. 2017 yılında Kemalizm çok daha aktif bir şekilde hayatımıza etkili olacaktır.

2017 yılında Türkiye’nin Atlantik Sistemi’nin etkisinden kurtularak çok daha güzel günlere geçişin başlangıcı olacağına inanıyorum.

Karamsar değilim, ileriye dönük büyük umutlarım var. Türk milleti’ne Atatürk’ün sözleri ile sesleniyorum:

" Müstemlekecilik ( sömürgecilik ) ve emperyalizm yer yüzünden yok olacak ve yerine milletler arasında hiçbir renk, din ve ırk farkı gözetmeyen yeni bir ahenk ve işbirliği çağı hakim olacaktır..."

" Şark'tan şimdi doğacak olan güneşe bakınız. Bugün, günün ağardığını nasıl görüyorsam, uzaktan, bütün Şark milletlerinin uyanışını da öyle görüyorum.”


“...milli ülküye, tam bir bütünlükle yürümekte olan Türk milletinin büyük millet olduğunu, bütün medeni alem, az zamanda bir kere daha tanıyacaktır. Asla şüphem yoktur ki, Türklüğün unutulmuş büyük medeni vasfı ve büyük medeni kabiliyeti, bundan sonraki inkişafıyla, atinin yüksek medeniyet ufkunda yeni bir güneş doğacaktır.”

Hiç yorum yok: