21 Aralık 2016 Çarşamba

SALDIRI MİLLİ DEVLETE

Kayseri’de gerçekleşen menfur saldırı olduğu zaman Amerika’daydım, yani saldırının düzenlendiği merkezde. Saldırının merkezi diyorum çünkü ülkemde patlatılan bombaların ABD kaynaklı olduğuna şüphe yok.

Kayseri’de olmamadığım için bir hekim olarak yaralı askerlerimize hizmet edemedim, onların yaralarını saramadım. Beni doktor olarak yetiştiren milletime hizmet edemedim; vicdanım sızlıyor.  

Şehitlerimize Allah’tn rahmet diliyorum, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bu evlatlarımıza olan borcunu asla ödeyemeyiz.

BOMBALAR NEDEN PATLIYOR?

Bombalar patladıkça, şehit haberleri geldikçe halkımız beddualar ediyor, olayları kınıyor, dualar ediyor ama patlamalar devam ediyor. Keşke olayları dualarla, kınamalarla önleyebilsek ama olmuyor; olmaz da zaten.

Bu alçakça saldırılar ancak bilinçli ve gayretli eylemler ve önlemlerle durdurulur.

Önlem alacaksak önce teşhis gerek, kimin ve ne için yaptığını bilmek gerek. 

Halkım şunu bilmelidir: Bu saldırılar ABD ve İsrail’in başını çektiği kapitalist ve emperyalist odakların eseridir. 

Yayılmacılık ve dünyaya hakim olma arzusu kaptilizmin özünde vardır. Sermaye, ürettiğini satacak pazar ister, ucuz iş gücü ister, ucuz hammadde ve enerji ister. 

Bunlar elde etmek için karşısında güçlü, milli demokratik devrimini tamamlamış, halkı bilinçlenmiş devletler olsun istemezler. Böyle ülkeleri ya askerlerini kullanıp işgal ederler ya da parçalar, böler ortada direnecek milli devlet bırakmazlar.

Son yüzyılların dünya ve özellikle Osmanlı tarihi incelenirse konu daha net anlaşılır. Yöntemleri bellidir. Uyguladıkları yöntemin adı da var: “Böl, parçala yönet”.

İÇ CEPHE ÖNEMLİ

Türkiye Cumhuriyeti, Türk milletinin milli devletidir; onun haysiyetini, onurunu, ırzını, namusunu, egemenliğini, bağımsızlığını, maddi ve manevi tüm değerlerini koruyan kalesidir. Saldırı işte bu kaleyedir. 

Emperyalistler bilirler ki, kale en kolay içerden yıkılır. Onun için öncelikle iç cepheye saldırırlar.

Saldırı öncelikle milli birliği hedef alır. Onun için etnik kimlikleri, dini inançları, mezhep farklılıklarını ön plana çıkarırlar. Bunları toplumları bir birine düşman kılmanın araçları olarak kullanırlar. 

“Demokratik özerklik, halkaların özgürlüğü, inasan hakları” gibi sözcükler  emperyalistlerin kullandığı silahlardır. 

Toplum bir kere ayrışmasın. Kendini farklı hisedenler hemen silahlandırılır. Ortaya mantar gibi terör örgütleri çıkar. Kanlı eylemler başlar. Teröristler silahlandırılır, eğitilir ve siyasi destek verilir.

Türkiye’nin içine düştüğü durum da budur. 

Saldırı iç cepheyedir. Saldırılar anacak iç cephe korunarak önlenir. İç cephe korunursa Türkiye Cumhuriyeti de korunmuş olur. 

İç cephemizi güçlü tutmanın yolu tek vücut halinde emperyalizme karşı mücadele etmekten geçer. En fazla ihtiyaç duyduğumuz husus milli birlike ve beraberliktir. 

Bir olalım, beraber olalım; Türk Millet olmanın bilinci içinde mücadele edelim. 

Hiç yorum yok: