10 Aralık 2016 Cumartesi

MİLLET EGEMENLİĞİ DEVREDİLEMEZ

AKP’ ve MHP’nin anayasayı değiştirerek milli egemenliği yok etme teşebbüsünden dolayı bu iki partiyi şiddetle kınıyoruz.

Bu teklif ile millet egemenliği yok edilmeye çalışılıyor çünkü TBMM’nin yetkileri kısıtlanıyor. Meclis cumhurbaşkanını ve hükumeti siyasal olarak denetleyemez hale getiriliyor.

Bu teklif ile millet egemenliği yok edilmeye çalışılıyor çünkü 5 yıllığına seçilen cumhurbaşkanı TBMM’ne ait olması gereken yasama yetkisini KHK’lerle kullanabiliyor.

Bu teklif ile millet egemenliği yok edilmeye çalışılıyor çünkü yüksek yargı mensuplarının yarısını partili cumhurbaşkanı seçiyor, diğer yarısını ise cumhurbaşkanının partisi belirliyor. Yargı bağımsızlığı yok ediliyor.

Bu teklif ile millet egemenliği yok edilmeye çalışılıyor çünkü devletin yasama, yürütme ve yargı kuvvetleri tek kişide toplanıyor ve bu tek kişinin siyasal sorumluluğu olmuyor. Kuvvetler ayrılığı olmadan milli iradeden söz edilemez.

Bu teklif ile millet egemenliği yok edilmeye çalışılıyor çünkü hükumet milli iradenin tecelli ettiği TBMM’ne karşı sorumsuz hale getiriliyor.

AKP ve MHP’nin en kısa süre içinde bu teklifi geri çekmesini diliyoruz.

Millet egemenliğini tek adam egemenliğine dönüştürmek isteyenlere Mustafa Kemal Atatürk’ün ağzından ve aynı kararlılıkla sesleniyoruz ve uyarıyoruz:

“Millet egemenliğini almıştır ve isyan ederek almıştır. Alınmış egemenlik, hiçbir neden ve biçimde terk edilemez; geri verilemez. Bırakılamaz. Bu egemenliği tekrar geri alabilmek için; almak için kullanılmış olan araçları kullanmak gerekir.”

Hiç yorum yok: