26 Kasım 2015 Perşembe

FÜZE TÜRKİYE'Yİ VURDU

Rus uçağının düşürülmesini değerlendirirken tabloya geniş açıdan bakmak gerekir. Sadece bu olaya, Türkmen dağına, Lazkiye’ye veya Reyhanlı’ya bakarsak doğru yorumlar yapamayız.

Ortada bir gerçek var: Petrol, daha doğrusu enerji kaynakları. 

Dünyadaki enerji kaynaklarının büyük çoğunluğu Ortadoğu’yu da kapsayan Avrasya’da bulunuyor. Yıllar önce Amerikalı strateji uzmanı Zbigniev Brzezinski kitabında şöyle yazmıştı. “, "Dünyanın merkezi Avrasya'dır. Çünkü dünyanın bütün petrolleri ordadır. Bu petrolleri ABD kontrol etmelidir. ABD Avrasya bölgesini kontrol etmeden dünya hakimiyetini sürdüremez.”

Olayın aslı işte budur. ABD Avrasya’yı kontrol altında tutmak istiyor. Bu bölgede kendisine mani olabilecek ülkeleri parçalıyor veya zayıf düşürmeye çalışıyor. Olmadı, iktidarlarını kendi sözünden çıkmayacak kimselerden oluşmasını sağlıyor.

Brzezinski bu sözleri yazdığında Sovyetler parçalanmamıştı, Yugoslavya bütünlüğünü koruyordu. Türkiye’de PKK terörü bu boyuta çıkmamıştı. Irak, Suriye ve Libya toprak bütünlüğünü koruyordu. Ne olduysa oldu; Sovyetler, Yugoslavya, Irak, Libya, Suriye parçalandı. Afganistan Sovyetlerin egemenliğinden çıktı.

ABD’nin 2002 yılında açıkladığı ve 22 ülkenin yönetimini ve sınırlarını değiştirmeyi hedefleyen Büyük Ortadoğu Projesi’nin temelinde ABD’nin Avrasya’ya hâkim olma emeli yatar.

ABD’nin bu projesi adım adım gerçekleştirmeye başladı. Irak fiilen parçalanmış ve yönetimi değişmiş durumda. Suriye de parçalandı ama Esat’ın direnci ABD’yi yendi. Esat ülkesini ABD ve onun Ortadoğu’daki büyük ortağı İsrail’e karşı koruyor.  

ABD’nin Irak’ı ve Suriye’yi parçalamak ve bu ülkelere hâkim olmak için yürüttüğü politikalar sonucu milyonlarca insan öldü, milyonlarca insan evinden, vatanından uzaklara göç etti. Buraya dikkatinizi çekerim, bu insanların arasında Irak ve Suriye Türkleri de vardı.

Suriye'de savaş halen devam ediyor. Bir tarafta ABD’nin piyonları olan PYD, IŞİD, El Nusra, El Kaide ve Özgür Suriye Ordusu gibi terör örgütleri, diğer yanda Esat’a bağlı Suriye Ordusu, Rusya ve Hizbullah. İran’da Esat güçlerini destekliyor. Tablo bu.

ABD’nin Avrasya’ya hâkim olmasını önleyecek 3 büyük bölge ülkesi var: Türkiye, Rusya ve İran. Bunu bilen ABD Rusya’yı zayıflatmak için uğraşıyor, Ukrayna’yı kendi kontrolüne almaya çalışıyor. Rusya’nın komşuları ile olan ilişkisini bozmaya çalışıyor. İran’a ekonomik ambargo uyguluyor.

Türkiye’yi ise PKK denilen terör örgütünü kullanarak bölmeye çalışıyor. Bu da yetmezmiş gibi, yönetime kendi sözünü dinleyecek iktidarların gelmesini sağlıyor. Türk Milletini Mustafa Kemal öğretisinde uzaklaştırmaya çalışıyor. Milli devletimizi yıkmaya uğraşıyor.

ABD son zamanda iki büyük darbe aldı. Birincisi Türk Silahlı Kuvvetlerinin ve Türk Polisinin PKK karşı 24 Temmuzdan itibaren ABD’nin piyonu PKK’ya karşı çok ciddi biçimde mücadeleye başlaması ve ikincisi de Rusya’nın Suriye olayına doğrudan müdahalesi. Bu ki olay ABD planları için önemli bir darbe oldu.

Türkiye’nin ülke ve milletini böldürmemek için başlattığı mücadeleyi durdurmak ve Rusya’nın Suriye’deki etkinliğini azaltmak için gerekli olan şey Türkiye’ ile Rusya’yı karşı karşıya getirmekti. Rus uçağına atılan füze bunu başardı.


Rus uçağına atılan füze sadece uçağı düşürmekle kalmadı, Türkiye Rusya ilişkilerine de darbe vurdu. Bu darbe kime yaradı derseniz cevabı basit: ABD’ye… Bunun ne sevinilecek ne de övünülecek bir yanı yok. Türkiye kendi bacağına kurşun sıktı, o kadar!

Hiç yorum yok: