1 Ekim 2015 Perşembe



BÖYLE GİTMEZ!  ARTIK VATAN PARTİSİ

1 Kasım yaklaşıyor; çok önemli bir seçim yapılacak. Bir bakıma AKP iktidarının 13 yıllık icraatı güvenoyuna sunulacak. Anketlere bakılırsa AKP % 41’in üzerinde oy alacak gibi. Yani halkımız 13 yılın sonunda AKP iktidarı sonucu oluşan Türkiye tablosunu beğeniyor.

Peki, nedir o tablo? Tam bir felaket.

AKP iktidarı, bazen açılım, bazen çözüm süreci diyerek PKK ile el ele verdi. Türkiyeyi kan gölüne çevirdi. Her gün birkaç evladımızı PKK’nın hain eylemleri sonucu kaybediyoruz. Güneydoğumuz bizden kopma noktasına geldi.

Türkiye'nin altına mayın döşendi. Terör örgütüne sağlanan özgürlük yöre halkının bu örgüte esir olmasına yol açtı.

Örgüt adam öldürdü, haraç topladı, köyleri bastı, mahkemeler kurup infazlar yaptı, özerk bölgeler ilan etti.  Devlet içinde devlet oldu. AKP iktidarı ise seyretti.

Bu yetmezmiş gibi, PKK geldi TBMM’nin göbeğine oturdu. Eli şehit kanları ile kanlanmış bu insanlar varlıkları ile Türkiye Cumhuriyetini kuran bu yüce makam kirlenir oldu.

Kemal Dervişlerin başlattığı ve Babacanların devam ettirdiği borçlanma ekonomisi halkı fakir ve işsiz bıraktı. İş bulabilen insanların büyük çoğunluğu ise 940 TL aylık ile çalışmaya mecbur kaldı.

Gelir, servet ve fırsat eşitsizliği giderek arttı. Zengin daha zengin, yoksul daha yoksul oldu. Yoksulluk sınırının altında yaşayanların sayısı 20 milyonu geçti. Bunların büyük kısmı ise açlık sınırının da altında yaşıyor.

İşçiler işten atılıyor. Çiftçinin ürettikleri değerini bulmuyor. Çiftçi, Tarlasına gübre atamıyor, traktörüne mazot alamıyor. Köyler fakirlik yuvasına dönüştü.

Dış ticaret ve cari işlem sürekli açık verir hale geldi. Devlet borçlandı, sanayici borçlandı, halk borçlandı. Dış borcumuz 450 milyar doları buldu.

13 yılda olması gereken üretim artışı sağlanamadı. Sanayi gelişmedi, tarım ve hayvancılık acınacak noktaya geldi. Et ve saman ithal eder olduk. Pazarlarımız ithal mallarla doldu.

Bu tablo karşısında borç dilenmekten ve fabrikalarımızı, işletmelerimizi, ormanlarımızı, madenlerimizi, derelerimizi satmaktan başka önlem alınmadı.

Hukuk tarafsızlığını yitirdi. Yargıya olan güven azaldı.

Özgürlükler kısıtlandı. Basın-yayın yandaş ve yalaka hale geldi. Halkımız doğru ve güvenilir habere ulaşamaz oldu.

Belediyeler rant kapısı oldu. Yeşil alanlar betonlaştı. Kentler yaşanmaz oldu.

Ve bunlardan daha vahim olmak üzere, Türkiye Cumhuriyetinin kurumları ve temelleri birer birer yıkılmaya başlandı.

Bütün bu kötü gidişata rağmen AKP’nin % 4o’ın üzerinde oy almasında meclisteki muhalefet partilerinin de büyük sorumluluğu var. Bu partiler halkımıza ümit veremiyorlar. AKP’nin gerçek yüzünü halka göstermede yetersiz kalıyorlar.

Türkiye bu 3 partiye mahkûm değildir. Kadrosu ve programı ile Vatan Partisi milli hükumeti kurmaya taliptir ve hazırdır.


Onun için diyoruz ki; “Böyle gitmez! Artık Vatan Partisi”.

Hiç yorum yok: