26 Ekim 2015 Pazartesi

CHP HDP BİRLİKTELİĞİ
Ne oldu bu CHP’ye? AKP kim ile bozuşsa, onu yanına alıyor.
AKP’nin cemaat ile arası açıldı; CHP cemaate sahip çıkmaya başladı.
AKP açılım sürecini bitirdi, HDP(PKK) ile ortaklıktan ayrıldı. CHP HDP ile ortaklığa başladı.
AKP - PKK görüşmeleri bitti, CHP, PKK ile görüşeceğini ve müzakere yapabileceğini açıkladı.
Yakında Tayyip Erdoğan’a karşı hareket başlatan Arınçlarla, Güllerle de ortaklık kurmaya başlarlar.
Bu söylediklerim boş laflar değil, hepsinin kanıtı var.
Varan 1. Cemaatin gazeteci kılıklı tetikçileri tutuklandı, ilk defa ziyarete gidenler CHP milletvekilleri oldu.
Varan 2. Cemaat kanalları Digiturk’ün yayınlarından çıkarıldı, ilk tepki verenler CHP’liler oldu. Oysa Ulusal Kanal’ı mahkeme kararına rağmen Digiturk yayın listesine almıyordu ama CHP Ulusal Kanal'a sahip çıkmamıştı.
Varan 3. 7 Haziran seçimlerinde cemaat CHP ve HDP’yi destekledi.
Varan 4. Kılıçdaroğlu verdiği bir beyanatta PKK’yı anlamak lazım. PKK silah bırakmaz, Amerika destek veriyor, IŞİD ile savaşıyor dedi.
Varan 5. Bahçeli’nin görüşmeyi kabul etmediği Demirtaş ile Kılıçdaroğlu görüştü ve pek memnun ayrıldılar.
Varan 6. CHP’li gençler PKK’nın bir kolu olan PYD’ye destek olmak için Suruç’a gittiler.
Varan 7. CHP genel Başkan yardımcısı Selin Sayek Böke PKK ile masaya oturabileceklerini söyledi.
Varan 8. CHP ve HDP(PKK)’lı gençler beraberce Gar Meydanı’na geldiler ve sözcüleri şöyle bir açıklama yaptı: Sözcü Fırat, CHP ve HDP'li gençlerin bundan sonra da birlikte çalışacağını belirtti. Fırat, "Seçimlerde sandıkları hep birlikte koruyacak, ilçelerimizde, üniversitelerimizde güvenlik komiteleri oluşturacağız. Okul okul, mahalle mahalle, üniversite ve sokakta yan yana geleceğiz" dedi.
Açıklamaya, CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlı Aka ve CHP Gençlik Kolları Başkanı İrfan İnanç Yıldız da katıldı.
TSK, ABD’nin kara gücüm dediği ve Türkiye’yi bölmeyi hedefleyen PKK ile çok zorlu bir mücadele yürütüyor. HDP, bu mücadelede Türkiye değil, ABD cephesinde yer alıyor. HDP ile şu veya bu şekilde işbirliği yapan her kişi ve kurum ABD cephesinde yer alıyor demektir.
TSK’nin başı çektiği Türkiye cephesinde Vatan Partisi yerini belirlemiş ve Mehmetçiğin arkasında olduğunu ilan edip tüm siyasi partileri de Türkiye cephesine katılmaya çağırmıştı. Öyle anlaşılıyor ki, CHP’nin ABD projelerine karşı duracak bir birliktelikten çok ABD projelerine hizmet edecek Cemaat, HDP(PKK) koalisyonuna daha yakın durmakta.
Y-CHP’nin geldiği nokta budur. Geçmişte ABD güdümündeki AKP-HDP(PKK) koalisyonu bu ülkeyi bölünme noktasına kadar getirmişti. TSK yaptığı müdahale sonucu bu koalisyon bozuldu. Erdoğan önce Cemaat’ten uzaklaştı, daha sonra PKK ile olan bağlantılarını kopardı ve TSK’nin arkasına sığındı. Onun bıraktığı boşluğu ise, CHP doldurmaya çalışıyor.
Vah ki vah! Atatürk’ün partisi kimlerin eline kaldı? CHP bu hali ile Atatürk ilkelerine inanların oy vereceği bir parti olmaktan çıkmıştır. 6 okun yeni sahibi artık Vatan Partisidir. Atatürk’e inananların, Atatürk’le ve Cumhuriyet’le kalmak isteyenlerin toplanacağı yer, Vatan Partisidir.

Hiç yorum yok: