11 Ekim 2015 Pazar

GÜVENLİK ZAAFI YOKMUŞ
Ankara’nın göbeğinde bombalar patlıyor, 100’ün üzerinde vatandaşımız ölüyor, 200’ün üzerinde vatandaşımız yaralanıyor, her gün en az iki şehit haberi geliyor ama sayın bakana göre Türkiye’de güvenlik zaafı yokmuş.
Devletin ilk görevi vatandaşının güvenliğini sağlamaktır. AKP iktidarı, 13 yıllık icraatları ile ülkede güvenlik diye bir şey bırakmadı.
Bu iktidar, yılanın başı küçükken ezilir atasözünü unutup yılanı büyüttü, yetmedi yılan sayısını artırdı. PKK yetmezmiş gibi IŞİD’i, El-Kaide’yi, Hizbullah’ı, El Nusra’yı büyütüp başımıza bele etti.
AKP iktidara geldiğinde PKK bitme noktasına gelmişti. 13 yıl süre ile uyguladığı politikalar sonucu PKK büyüdü, azgınlaştı, elinin kanını artırdı. İleri demokrasi, insan hakları, açılım süreci diye diye Güneydoğu’yu PKK’ya teslim etti. Yöre halkını PKK’nın esareti altına soktu.
PKK ile mücadele edeceğine onunla birlikte anayasa yapmaya ve Türk Milleti kavramını Anayasa’dan çıkarmaya kalktı. İmralı canisini muhatap alıp, onun isteklerini yerine getirmeye çalıştı.
Türk Milletini etnik kimlikler üzerinden bölmeye çalıştı. Mezhepler arasında ayrım yaptı, düşmanlıkları pompaladı.
PKK yol kesip, köyleri basıp haraç toplarken sesini çıkarmadı. Askerleri kışlaya, polisleri karakollara hapsetti. Devletin otoritesini yok edip, egemenliği PKK’ye kaptırdı.
PKK ile savaşmış ve PKK ile mücadele etmeye kararlı komutanlarımızı, milli birlikten yana olan aydınlarımızı, siyasi parti yöneticilerini, gazetecileri cemaat ile bir olup tutsak etti. Yargı bağımsızlığını yok edip F tipi hâkimlere insanlarımızı ezdirdi.
Genelkurmay İstihbarat Sistemleri Komutanlığını kapattı. GES’in tüm varlığını MİT’e devretti. MİT’i Erdoğan’ın koruyucu meleği haline getirdi. Devleti istihbarat zaafına uğrattı.
Komşu devletlerin iç işlerine karıştı. Suriye’nin parçalanmasına ve Kuzey Suriye’de devlet zaafı ortaya çıkmasına ve bu zaaftan faydalanan PKK, PYD, IŞİD gibi terör örgütlerinin sınırımızın hemen yakınında mevzilenmesine sebep oldu.
Suriye’deki terör örgütlerini silah vererek, onları eğiterek, maddi yardımda bulunarak destekledi. PKK’nın uyuşturucu kaçakçılığı yapmasının önüne geçemedi.
Deneyimli polis amirlerini ve memurlarını pasif görevlere getirip yerlerine cemaatin polislerini yerleştirdi. Emniyet teşkilatı Erdoğan’ı ve bakanları korumaktan fırsat bulup halkı koruyamaz hale geldi.
Medyayı yandaş hale getirdi ve terör konusunda halkın bilinçlenmesini önledi.
PKK’nın siyasi uzantısı olan HDP ile toplantılar yapıp, deklarasyonlar yayınladı. Sözüm ona bu parti ile birlikte Türkiye’de federatif bir yapının temelini atmaya kalktı.
13 yıl boyunca ülkede can ve mal güvenliği kalmasın diye bütün bunları yaptıktan sonra İç İşleri Bakanı’nın ülkede güvenlik zaafı yok demesi tam bir pişkinliktir. AKP ülkeyi bir kaos ortamına taşımıştır. Geldiğimiz noktada güvenlik zaafı nedeni ile her gün birkaç insanımız hayatını kaybetmektedir. Bakanın yapacağı şey inkâr değil, itiraf olmalıydı.
Bu böyle gitmez. Türkiye’de güvenliği sağlayacak milli bir hükümetin kurulması şarttır. 1 Kasım seçimleri bu bakımdan çok önemlidir. Umarım, halkımız bu gerçekler doğrultusunda oyunu kullanır ve bu bunalımlı dönem sona erer.

Hiç yorum yok: