23 Ekim 2015 Cuma



OBAMA'NIN SOPALARI 

ABD sadece iktidardaki partileri değil, muhalefet partilerini de sopa olarak kullanır. 1 Mart tezkeresinin meclisten geçmemesini sağlayan Baykal’ın CHP başkanlığından uzaklaştırılması ve yerine Kılıçdaroğlu’nun getirilmesi bu açıdan önemlidir.

ABD’nin en önemli sopalarından birisi de Abdullah Gül’dür. Perinçek’e göre gladyonun bir numaralı ismi Gül, iki numaralı ismi Erdoğan, üç numaralı ismi Gülen’dir. 

Son zamanlarda Erdoğan’ın diğer iki isim ile arası açıldı. Gül cumhurbaşkanlığı bitince siyaset dışı kaldı. Gülen cemaatinin faaliyetlerini durdurmaya ve örgütünü tasfiye etmeye yönelik çok ciddi adımlar atıldı.

Bu ayrılıklarla beraber, Erdoğan, ABD’nin bazı politikalarına karşı durmaya başladı. Önceleri BOP eş başkanlığı ile övünen Erdoğan, bu projenin gerçekleşmesi için ABD’nin beyzbol sopası olarak kullandığı PKK ve HDP ile arasını açtı. TSK kuvvetleri önce Suriye’nin kuzeyinde oluşturulmak istenen ikinci İsrail projesine durduracak adımlar attı. 24 Temmuz’da ise PKK’yı bitirecek mücadeleyi başlattı.

Bu gelişmeler ABD tarafında hoş karşılanamazdı. Amerika buna karşı bir hamle yapmalıydı, nitekim yapmaya da başladı. Gar meydanındaki patlama, ABD’nin IŞİD sopası tarafından gerçekleştirildi. TSK’ne dur mesajı verildi. ABD’nin bununla yetinmesi mümkün değildir.

Gelişmelerden öyle anlıyoruz ki, 1 Kasımdan sonra, siyaset yeniden şekillenecek ve ABD yeni bir hamle yapacak. Bahçeli’nin Abdullah Gül’ü öven, ona siyasete dön çağrısı yapan ve 5. Bir partiden bahseden beyanları, ABD’nin yeni sopasının, Abdullah Gül yönetiminde yeni bir parti, Kılıçdaroğlu yönetimindeki CHP ve Bahçeli yönetimindeki MHP’den oluşacak bir koalisyon hükumeti olduğu gerçeğini ortaya çıkardı.

Anlaşılan o ki, ABD Erdoğan’ı kesin olarak gözden çıkardı. Yapılan plana göre, Obama’nın sopası önce Erdoğan’ın sonra da Türk Milleti’nin başına inecek. 

Erdoğan’ın kafasına inecek sopadan çok milletimizin kafasına inmesi planlanan sopa bizi ilgilendirir. Erdoğan giderse gitsin ama yerine ABD’nin başka sopalarının gelmesine izin vermememiz gerekir. Düşünülen üçlü sopa (5. Parti, CHP ve MHP) milletimizin başına gelmemelidir.

1 Kasım seçimleri ABD’nin sopalarından kurtulma seçimi olmalıdır. Bunun için oylar Vatan Partisinde toplanmalı ve Vatan Partisi meclise taşınmalıdır. Türk Milleti’ne düşen görev budur.

Hiç yorum yok: