6 Kasım 2017 Pazartesi

ATATÜRKÇÜ OLMAK

AKP sözcüsü bir soruya şöyle cevap vermiş, gazetelerden öğreniyoruz:

“Bizim laiklikle, Cumhuriyet’le Atatürk’le ilgili duruşumuz nettir. Bizim Mustafa Kemal Atatürk’le hiç sorunumuz olmadı”

“Demokrat Parti döneminde Atatürk’ü Koruma Kanunu çıkartılmıştır biliyorsunuz. O dönem Demokrat Parti’nin Cumhuriyet’in kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk’e dönük pozisyonu neyse, bugün aynı gelenekten gelen Recep Tayyip Erdoğan’ın pozisyonu da aynıdır. Bizim geçmişle kavga etmek gibi bir niyetimiz yok. Cumhuriyet bizimdir, Mustafa Kemal Atatürk bizimdir.”

Peki Demokrat Parti’nin “Cumhuriyet’in kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk’e dönük pozisyonu” nasıldı?  Atatürk ilkelerine ne kadar sadıktı? Bize kalırsa Atatürk’ün vefatından sonra gerçek anlamıyla Atatürk’ün ilkelerine sadık bir iktidar olmadı.

ATATÜRKÇÜLÜĞÜN ÖZÜ

1938’den sonra Kemalizm unutuldu, İnönü Atatürkçülüğü onun yerini aldı. İnönü Atatürkçülüğünün de gerçek Atatürkçülük ile bir ilgisi yoktur.

Nedir bu gerçek Atatürkçülük derseniz özetleyelim:

Atatürkçülüğün özünde Müdafaa-i Hukuk fikri vardır. Onun esasları da şunlardır:

Emperyalizme karşı mazlum milletlerin kurtuluş ve bağımsızlık savaşı; tam bağımsızlık ilkesi, bir kişinin veya ailenin egemenliğine karşı kayıtsız, şartsız millet egemenliği; emperyalist batıya karşı milli birlik; çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmak için sürekli devrim.

Bütün bunları gerçekleştirmek için, savunmanız milli olacak ve ekonominiz güçlü ve milli olacak, eğitim milli olacak, bilimin aydınlığından faydalanacaksınız, komşularla iyi geçineceksiniz, emperyalist devletlere karşı mazlum devletlerle işbirliği içinde olacaksınız.

SORMAK LAZIM:

Savunmamızı NATO’ya yani yabancı askerlere emanet etmek Atatürkçülük müdür?

Amerika’nın emperyalist emellerine hizmet etmek Atatürkçülük müdür?

Etnik kimlik ve dini inanç farklılıklarını öne çıkarıp milli birliği bozmak Atatürkçülük müdür?

Bölücülerle açılım yapmak veya beraber yürüyerek adalet aramak Atatürkçülük müdür?

Küreselleşme, liberalleşme sözlerine kanıp, ekonomimizi batının sermaye çevrelerine açmak Atatürkçülük müdür?

Amerika komşu ülkeleri işgal etmesini, bombalamasını, halkı birbirine kırdırmasını hoş görüp desteklemek Atatürkçülük müdür?
Demokrasi, insan hakları, adalet gibi sözcüklerin arkasına saklanarak bölücülük yapmak Atatürkçülük müdür?

Millet egemenliği yerine tek bir adamın egemenliği için uğraşmak Atatürkçülük müdür?

Büyük ve milli olmayan sermayenin Türkiye’yi yönetmesine razı olmak Atatürkçülük müdür?

Eğitimin milli ve akılcı olma özelliğinden uzaklaştırmak Atatürkçülük müdür?

ATATÜRKÇÜLER BİRLEŞMELİDİR

TBMM’nde temsil edilen hiçbir parti gerçek anlamıyla Atatürkçü değildir. Gerek programı ile gerekse söylem ve eylemleri ile şu anda tek Atatürkçü parti Vatan Partisidir.

Kemalist devrimin tamamlanması için gerçek Atatürkçülere büyük görev düşüyor. Öncelikle örgütlü mücadeleye inanmaları ve bu örgütün de Vatan Partisi olduğunu bilmeleri gerekir. Bunun da gerçekleşmesi yakındır. Türkiye yeniden Kemalist devrim rotasına girmektedir.


Hiç yorum yok: