27 Kasım 2017 Pazartesi

HALAÇOĞLU, MHP VE TÜRKÇÜLÜK

Yusuf Hallaçoğlu MHP’nin Türkçülüğünü beğenmemiş. Şöyle demiş: Siz nasıl Türkçü bir partisiniz ki Türk sembollerini bilmiyorsunuz. Kafanızı kumdan çıkarmanızı öneririm.

Halaçoğlu haklı, iyi bir Türkçü Türk tarihini de Türk sembollerini de iyi bilmelidir. Peki yeter mi? Yetmez! Yetseydi, Türk tarihini çok iyi bilen bir Macar veya Rus Türkolog da Türkçü olurdu ama olmaz.


Türkçülüğün ne olduğunu öğrenmek için önce Türkçülüğü keşfedeceksiniz, anlayacaksınız, öğreneceksiniz ve programınıza alıp uygulayacaksınız.

SORU 1

Türkçülüğü öncelikle gerçek Türkçülerden öğreneceksiniz. Kimdir onlar derseniz sıralayalım: Öncelikle Mustafa Kemal Atatürk. Ziya Gökalp’in Atatürk için söylediği şu sözlerine bakarak öncelikle diyorum: “Evvelce, Türkiye’de, Türk milletinin hiçbir mevkii yoktu. Bugün, her hak Türk’ündür. Bu topraktaki hâkimiyet, Türk Hâkimiyetidir. Bu kadar kat’i ve büyük inkılabı yapan zât, Türkçülüğün en büyük adamıdır.

Geçmişin büyük Türkçülerini hatırlatalım: Yusuf Akçura, Ziya Gökalp, Ali Suavi, İsmail Gaspıralı, Ömer Seyfettin, Mehmet Emin Yurdakul, Mahmut Esat Bozkurt…

Sizin Partinin tüzüğünde yolunuzu aydınlatanları şöyle sıralamışsınız: Ahmet Yesevi, Hacı Bektaş Veli, Mevlana ve Yunus Emre. Bunlara itirazımız yok da neden yukardaki isimlerden Atatürk dahil, hiçbirinin ismi yok. Ben de siz soruyorum: Siz nasıl Türkçü partisiniz ki yolunuzu aydınlatanlar arasında bu büyük Türkçüler yok?

SORU 2

Ziya Gökalp için en büyük Türkçülük bu ülkede Türk’ün egemenliğini sağlamak ve devam ettirmektir.  Onun için Atatürk’ü en büyü Türkçü olarak görüyor.  Gelelim günümüze, Amerika PKK olmuş, FETO olmuş, PYD olmuş saldırıyor ve vatan topraklarından bir kısmında Türk milletinin egemenliğine son verip kendisine ve İsrail’e bağlı bir devlet kurmak istiyor. Bunu da en kanlı bir şekilde yapmaya çalışıyor.  

Şimdi tekrar soruyorum: Siz nasıl Türkçüsünüz ki, vatan topraklarımızı elimizden alıp buralarda egemenliğimize son vermek isteyen, vatan evlatlarını şehit eden eli kanlı Amerika ve İsrail’e karşı tek bir lafınız yok? Ve hâlâ güvenliğimiz için NATO’ya güveniyorsunuz?

SORU 3

Gelelim Ekonomiye; bu konuda önce Yusuf Akçura ne demiş ona bakalım.:

 “Avrupa’da büyük sanayi ve sermayenin oluşmasıyla, Osmanlı ülkesine girişi, ekonomimizi alt üst etti ve memleketimizin ekonomik krizinde hiç şüphesiz, en önemli etken oldu…”

 “Avrupa sermayesinin istilasının sonuçları bu kadar mı? Hayır efendiler, hayır! Bu istiladan dolayı memalik-i Osmaniye’de küçük ve orta sanayi hemen hemen kalmadı.”

 “Memleketin seneden seneye fakirleşmesinin en mühim sebebi, kanaatimce ecnebi sermayesinin memleketimize girip faiz ve temettü yolu ile, müstakil sanayi ve ticaretimizi imha suretiyle, milli servetimizi çekmesi ve ezmesi olmuştur.”

Ziya Gökalp’in bu konudaki görüşleri de Akçura ile paralellik gösteriyor. Ziya Gökalp birçok hususta olduğu gibi iktisatta da milli olmanın yanındadır. Liberal politikalara da tıpkı Akçura gibi karşıdır. “Açık kapı” siyasetlerinin Türkiye’yi sanayileşmiş ülkelere bağımlı kılacağını söyler.

“…İngiltere için faydalı olan tek usul, gümrüklerin serbest olması kaidesi, yani açık kapı siyasetidir. Bu kaidenin İngiltere gibi büyük sanayie sahip olmamış milletler tarafından kabul edilmesi, ilelebet İngiltere gibi sanayi memleketlerine iktisatça esir olması neticesini verecektir.

Sizin programınıza bakınca ise şunları görüyoruz:

Emperyalist tekellerin ulusal pazarımızı talanın etmesine güvence veriyorsunuz. “Her türlü yabancı yatırımı desteklemek”ten söz ediyorsunuz. “Ulusal ve uluslararası yatırımcılar hiçbir şekilde evrensel hukuk standartları dışında bir muamele ile karşılaşmayacaklar” deyip teminat veriyorsunuz.

Sonra, sigorta sektörümüzün yüzde 85’inin, bankalarımızın yüzde 65’inin yabancıların eline geçmiş olmasını yeterli bulmuyorsunuz ki, “Bankacılık sektöründe birleşme ve satın almaları kolaylaştırıcı düzenlemeler” hedefliyorsunuz.

Şimdi tekrar soralım: Sayın Hallaçoğlu bu nasıl Türkçülük ki, ekonomik olarak Osmanlı’yı yarı sömürge ve yabancı sermayenin esiri haline getiren bir sistemi Türkiye Cumhuriyeti için öneriyorsunuz.

Sayın Halaçoğlu MHP’nin Türkçülüğünü sorgulamadan önce kendi Türkçülüğünüzü sorgulamalısınız. Tarih bilmek insanı Türkçü yapmayabiliyor. 

Hiç yorum yok: