1 Mayıs 2017 Pazartesi

MEYDANLARIN FARKI

1 Mayıs farklı meydanlarda Türkiye çapında kutlandı. Kutlandı kutlanmasına ama meydanlar çok farklı görüntülere sahne oldu.

Tandoğan Meydanı’nda İşçi sınıfı vardı, vatanseverlik vardı, Ayyıldızlı al bayrak vardı, vatanı savunanlar vardı, emeği savunalar vardı.

Emeği ile vatana hizmet edenler aynı zamanda vatan bütünlüğünü savunmak için de Tandoğan Meydanı’ndaydı.

Türk-İş ile birlikte Vatan Partisi, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), Türkiye Gençlik Birliği (TGB), Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD), Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) ve halk Tandoğan Meydanı’ndaydı.

Bakırköy ve Kolej Meydanı’nda ise CHP ile birlikte HDP, DİSK, KESK ve PKK’nın eteğine yapışmış  vatansız, sahte solcular vardı. Türk bayrağı yoktu, Atatürk yoktu, İstiklal Marşı yoktu. Emeğin gerçek savunucuları da yoktu.

Suriye’de, Irak’ta Amerikan askerlerine sığınan PKK bu meydanlarda HDP olmuş ve CHP’ye, DİSK’e, KESK’e  sığınmıştı.

Bu meydanlarda Demirtaş’ın mektubu Kılıçdaroğu’nun mektubu ile birlikte okundu.

Kim bu Demirtaş? Ordumuzu, polisimizi, halkımızı şehit eden bir kanlı örgütün siyasi ayağının eş başkanı. Demirtaşı’ı dün hapishanede ziyaret eden ve bugün de HDP/PKK ile birlikte miting yapan CHP’ye bu tablo hiç yakışmadı.

CHP bu haliyle milletten koptuğunu bir kere daha gösterdi. Bu partinin iktidara gelme şansı da yok, AKP’nin iktidarına son verme şansı da yok.

Atatürk’ün kurduğu ve ilkelerini belirlediği CHP erime aşamasına girmiştir. Ya yeniden Atatürk’e yüzlerini dönerler ya da yok olup giderler.  

Dünyada emeğin en büyük düşmanı Amerika’dır. Bu büyük emek düşmanının peşine takılıp ona sığınanlar emeği değil, ancak Amerikan, İsrail sermayesini savunur.

Emperyalizm sömürü düzenini korumak ve güçlendirmek için milli devletleri yok etme savaşı verirken gerçek emek savunması vatanseverlik ile birlikte yapılır. ABD güdümünde vatan da savunulamaz, emek de savunulamaz.

Küresel sermayenin güttüğü partilerden de sendikalardan da kitle örgütlerinden de vatan savunması ve emek dostluğu beklenemez. Emek ancak milli devletler korunarak savunulur. Onun için diyoruz ki, emek ve vatan savunması at başı beraber yürür.

Bakırköy ve Kolej’deki kutlamaları veren ve anlatan medya ne yazık ki Tandoğan’daki büyük coşkuyu görmezden geldi. Bir kere daha anlaşıldı ki, bu medya Atlantik Sisteminin emrinde ve kontrolündedir. Türkiye bu medyadan mutlaka kurtulmalıdır. Milletin emrinde bir medya en büyük arzumuzdur.


Selam olsun emeği ve vatanı kutsal bilip onları savunanlara. Kutluyorum onların 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı’nı.

Hiç yorum yok: