19 Aralık 2015 Cumartesi

SUUDİLERE BEKÇİ ARANIYOR

Sonunda bu da oldu: Türk Ordusu Suudilerin koruması durumuna düşürüldü. Ne imiş efendim?

Terör ve Suudilerle birlikte ittifak kuracakmışız ve terörü önlemek için mücadele edecekmişiz. Bizim medya da konuyu “Sünni İttifak” diye takdim ediyor.

Suudiler ne zaman Sünni oldu ki? Suudilerin Selefi-Vehhabi olduğunu nasıl unuttular. Selefi-Vehabilerin Sünni düşmanı olduğu da unutulmuş.

Terör ile mücadele için Suudi liderliğinde ittifak oluşturulmuş. Peki bu Suudiler değil mi IŞİD’den El-Kaide’ye kadar birçok terör örgütüne yardım eden?

İşin daha vahimi ise bu ittifak Riyad’ta kurulacak bir merkez tarafından yönetilecekmiş. Suudiler ne isterse vereceğiz. Asker, istihbarat, mühimmat bizde paralar onlardan. Bizimkisi bir nevi paralı askerlik gibi bir şey.

Suudileri korumak için Mehmetçiği feda edeceğiz.

Suudilerin ordusu zaten paralı askerlerden oluşmuş. Silahlı gücünün neredeyse tamamı ABD askeri endüstrisinin kontrolünde. Amerikan özel kuvvetlerinden ayrılıp “Vinnel” diye bir şirket kuran paralı askerler Suudileri korumak için para alıyor.

Keza ordunun lojistik, eğitim, istihbarat ve danışmanlık hizmetini de başka bir Amerikan şirketi veriyor.

Suudiler bu ittifaka lider olacak demek bu ittifakı ABD yönetecek anlamına gelir. 

Yani, “İslam İttifakı”ının lideri Amerika olacak.

Irak, Suriye, Libya, Afganistan, Lübnan’a (ve tabii ki İran’a) düzenlenecek operasyonlar Suudilerin başkenti Riyad’ta kurulacak merkezden yönetilecek, plan bu!

Sünni İslam ordusu anlayışı son derece tehlikeli çağrışımlar yapıyor. Ortadoğu’da eksik olmayan Şii-Sünni çatışmasını körüklemeye aday bir gelişme!

İnşallah Türkiye bu girişime destek vermek amacı ile maceralara sürüklenmez; ABD’nin oyununa gelmez.

İşin bir yanı da şu: Türkiye kendi toprakları içinde ABD’nin piyonu PKK ile çok zorlu bir mücadele yürütüyor. Teröre dur demek için kurulan bu ittifaka dâhil olacak olan 33 ülkenin hiç birisi PKK terör örgütüne karşı Türkiye’nin yanında durmadı hatta bir kısmı bu örgütü destekledi.

Şimdi biz terörü beleyen, mezhep ve etnik çatışmaları körükleyen devletlerle Ortadoğu’daki terörü önleyecekmişiz. Hiç inandırıcı değil.

TSK kuvvetleri Suudi ve Katar petrollerinin bekçisi olamaz.


Türk Ordusu mezhep çatışmalarının tarafı olamaz. Olmamalıdır da!

Hiç yorum yok: