15 Aralık 2015 Salı

HESAP GÜNÜ YAKINDIR

Memleketin haline bakıp da üzülmemek elde değil. Kan, gözyaşı, göç, şehit, yoksulluk, sefalet haberleri zirve yapmış durumda. Bütün bunlardan birinci dereceden sorumlu olan iktidar ise pişkin pişkin kendisinden başka herkesi suçluyor.

İktidar, ABD’nin iki önemli piyonu olan F tipi örgüt ve PKK ile yaptığı koalisyonu unutmuş, bunları suçlayıp sorumluluktan kurtulmaya çalışıyor.

F tipi örgüt ile ele ele verip TSK’ne kumpas kuran bunlar. Komutanlarımızı tutsak edenler bunlar.  Cumhuriyeti savunan aydınları cezaevlerine gönderen bunlar. Yargı’yı Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini sarsmak için kullanan bunlar. Çocukların, gençlerin Işık evlerinde, dershanelerde, özel okullarda beyinlerini yıkayıp ABD’ye piyon yapanlar bunlar.

PKK ve onun eli kanlı lideri Apo ile Türk milletine anayasa yapmaya kalkanlar bunlar. Türk Milletini anayasadan çıkarmaya kalkanlar bunlar. PKK’nın militan sayısını artırmasına, silahlanmasına, yöre halkından haraç toplamasına, şehirlere, kasabalara militanlar yerleştirmesine göz yumanlar bunlar.

Bu üçlüye liboşları, birahane solcularını, televizyon soytarılarını da eklemek gerek. Bu ekibin Türkiye’de yarattıkları tablo bu.

Bütün bunlar gafletten mi, dalaletten mi, ihanetten mi bilemem ama yapılanlar bunlar, yapanlar ise ortada.

AKP, PKK ve F tipi örgüt koalisyonun bizi getirdiği nokta işte bu. Şehirler, kasabalar savaş alanına dönmüş. Yöre halkı göçe mecbur ediliyor. Her gün birkaç şehit haberi geliyor.

Komşularımız arasında dost diyebileceğimiz ülke kalmadı. Sıfır sorun diyerek sıfır dost ülke aşamasına geldik. Hiç yoktan kendimize düşman kazandırdık.

Hava alanları, kara suları yabancı uçak, gemi ve askerlerle doldu. ABD, Almanya, İspanya, Fransa, Kanada, Portekiz askerleri topları ile tüfekleri ile ya havamızda ya da kara sularımızda. Bunlar yarın bir komşu ülkeyi bombalarsa sorumlu kim olacak belli değil.

Bütün bunların üstüne şimdi de Türk Milletine yeni anayasa yapacaklarmış. Başkanlık sistemi olsaymış, Türkiye daha iyi yönetilirmiş; yönetimde ikilik olmazmış. Amaç belli, Tayyip Erdoğan’ın başkan olması ve Türk Milleti’nin anayasadan silinmesi.

Türkiye’yi getirdikleri fiili durum meydanda. Ülke bölünme aşamasına gelmiş. Şimdi bu fiili durumu hukukileştirmeye kalkıyorlar.

Bu böyle devam edemez. Türk Milletinin kendini koruyacak refleksleri ve gücü vardır. Elbet bir gün bu kötü gidişe dur denecek, milli hükumet kurulacak ve Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkelerine sahip çıkılarak tam bağımsız ve milli egemenliğe ve insanların kardeşliğine dayanan Türkiye Cumhuriyeti yeniden inşa edilecektir.

İşte o gün, sorumlulardan muhakkak hesap sorulacaktır. Hesap günü yakındır.

Hiç yorum yok: