23 Aralık 2015 Çarşamba

CUMHURİYET SAHİPSİZ DEĞİL

23 Aralık 2030 Türk devrim tarihinde en önemli önemli olduğu kadar da en acı günlerinden birisidir. 80 yıl önce bugün Türk Milletinin ve Cumhuriyetin bir yiğit çocuğu başı testere ile kesilerek şehit edildi.

Kubilay’ı şehit edenlerin hedefinde Cumhuriyet vardı.

Cumhuriyet’in ve bilimin aydınlığı vardı.

Türk Milletinin bağımsızlığı, özgürlüğü vardı.

Kubilay’ın başını keserek Türkiye Cumhuriyetini yıkacaklarını sandılar. Geride kalan Cumhuriyeti savunmaya kararlı yılmaz Türk gençlerinin varlığını hesaba katmadılar.

Kimdi bu Cumhuriyet düşmanı katiller? Cevabını Mahmut Esat Bozkurt o yıllarda yazdığı makalelerinde cevaplandırıyor:

“Türk Genci!

Menemen sokaklarında dökülen kan senin kanındır. Yıkılmak istenilen eser, Büyük Adam'ın sana emanet ettiği eserdir; senin varlığındır; sensin… Senin neslinden Kubilay adlı bir öz Türk delikanlısı başını verdi. Amma Cumhuriyet'i vermedi.

Genç Kubilay azılı şeriat eşkıyasının karşısına tek başına çıktı; tek başına dövüştü… Onları kesik başının kanında boğdu.

Türk genci!.. Cumhuriyet sana emanettir. Onu yok etmek isteyen düşmanlarla sarılısın. Kubilay'ın kanını takip et; o yoldan tarihe gir. Bugünkü düşmanlarını orada okuyacak, orada bulacaksın…

Bunların bazısının cebinde ecnebi parası vardır. Bazısının adı sanı seninkine benzemez, senden değildir. Bazısının kasketinin altında yeşil sarık vardır… Birçokları da halife, saray uşaklarıdır.

İşte bunlar Kubilay'ınki gibi senin de kanını içmeye hazırlanmışlardır. Bunlar seni, seninle beraber geleceğini, Türk tarihinin şahlanmış seyrini esir etmek istiyorlar. Sen onları esir edeceksin, kanlarında boğacaksın…”

“Türk yenileşme tarihinde irticai faaliyetlerin rejim suikastlarının ucu çoğunlukla:

1) Dine,

2) Yabancı tahriklerine,

3) Yıkılmış menfaatlere, gayri memnunlara,

4) Saraycılara,

5) Türklüğü benimsememişlerin propagandalarına bağlıdır.

Siyasi tarihimizdeki gerilik hareketleri buralardan kopmuş, buralardan fitillenerek patlamıştır. Son hadiseyi bu yuvalarda aramalıdır.”

80 yıl sonra bugün de Cumhuriyetimiz aynı mihrakları tehdidi altındadır. Bir yanda bölücü terör, diğer yanda irticai terör. Zaman zaman birleşerek zaman zaman da ayrı ayrı saldırıyorlar. Dün Kubilay’ı şehit veren ordumuz bugünde aziz evlatlarını Cumhuriyeti korumak için ebediyete uğurluyor.

Dünkü Derviş Vahdettinlerin yerini yeni bugün yeni yobazlar, bölücüler almış. Hepsinin de temel özelliği köklerinin dışarıda olması. Lozan’ı hazmedemeyenlerin, Türkiye Cumhuriyeti ile hesaplaşmaktan usanmayanların, emperyalist güçlerin piyonu bunlar.

Dün bir tane Kubilay vardı, bugün milyonlarca Kubilay var. Türk Genci cebinde ecnebi parası, kafasında ecnebi propagandası olanlara karşı bu Cumhuriyeti korumasını iyi bilir. Çünkü Cumhuriyet’in Türk varlığının teminatı olduğunun bilincindedir.

Selam olsun bu bilinç içinde canı pahasına Türkiye Cumhuriyetini yaşatma mücadelesi verenlere.

Selam olsun ülkenin ve milletin birliği için göğsünü siper edenlere.

Selam olsun kafasını ve halkını bilimin aydınlığı ile ışıtanlara.


Selam olsun Mustafa Kemal’in askerlerine.

Hiç yorum yok: