4 Aralık 2015 Cuma

KİM DÜŞMAN? KİM DOST?

Komşularla sıfır sorun parolası ile yürütülen dış politika sonucunda sorunumuz olmayan komşu kalmadı. Bu da yetmezmiş gibi Rusya ile de sorunlu hale geldik.

Dış politikalar da savunma politikaları da milli çıkarlarımızı korumak için uygulanır. Suriye ile hiçbir sorunumuz yokken ve Suriye’den hiçbir tehdit almazken bu ülkeye demokrasi götürme hevesi ile tüm ilişkilerimizi bozduk. Suriye merkezi hükumetinin gücünü azalttık ve terör örgütlerinin destekçisi olduk. Hiç düşünmedik ki bugün Suriye’yi parçalamak isteyen güçler gün gelir bizim ülkemizi de aynı yöntemlerle parçalar.

Suriye parçalanırsa Türkiye de parçalanır. Suriye hükumetine karşı savaşan terör gurupları ABD ve AB emperyalizmine hizmet etmektedir.  Orada işleri bitince sıra bize gelecektir.

ABD ve bazı AB ülkeleri Suriye’yi bölmek için uğraşır da Rusya buna karşı eli kolu bağlı durur mu? Nitekim durmadı. İran ve Lübnan Hizbullah’ı ile birlikte Suriye’nin yanında yer aldı. Uçaklarını yolladı, askerlerini Suriye’ye yerleştirdi.

Rusya’nın bu müdahalesi Türkiye’nin aleyhine bir davranış değil. Suriye’nin toprak bütünlüğünün sağlanması Türkiye için önemli bir kazanç. Türkiye’nin yapacağı şey Suriye ve bölge ülkeleri ile birlikte Rusya ile iyi ilişkiler kurmaktı. Oysa biz ne yaptık? Rus uçağını sınırımızı 2 km geçti diye düşürdük.

Uçak düşünce, iyi ilişkiler içinde kalmamız gereken Rusya ile kanlı bıçaklı olduk. Uçaklarımız çıkarlarımızı koruyacağına tam tersi siyasi ve ekonomik menfaatlerimize darbe vurdu. Atlılan füze Rus uçağından çok Türkiye’yi vurdu.

Rusya ile aramızın açılması ABD ve bazı AB ülkelerini eminim çok sevindirmiştir. BOP gereği bölünmesi için uğraşan batılı güçlerin işi kolaylaştı.

Türkiye Ortadoğu’da karşı karşıya gelen Atlantik ve Avrasya cephelerinden ilkinde kalmaya mecbur bırakıldı. Oysa Türkiye için esas tehdit Atlantik cephesinden gelmektedir.

Irak’ın bölünmesi, Libya ve Suriye’de oynanan oyunlar bizim aklımızı başımıza getirmedi. ABD, Suriye içerisindeki terör guruplarını nasıl destekliyorsa, PKK’yı da öyle destekliyor. Özgür Suriye Ordusu da IŞİD de, PKK da CIA’nın organizasyonlarıdır. Bunlara lojistik destek, askeri bilgiler ve her türlü teçhizat dost bildiğimiz batı ülkelerinde geliyor.

Türkiye’yi bölmek için çaba sarf etmek düşmanca bir tutumdur. Bu tutum içinde olan ABD uçakları Türkiye’deki üslerden faydalanırken ve bu üslerden kalkıp sağı solu bombalarken sesini çıkarmayan Türkiye’nin bize karşı hiçbir tehdit unsuru taşımayan Rus uçağını düşürmesi çok yanlış olmuştur.

Türkiye, en kısa zamanda Rusya ile olan ilişkilerimizi düzeltmeli ve emperyalist güçlerin bizi ve komşularımızı bölmeye yönelik faaliyetleri ile mücadele etmelidir. Dış politikamızı da savunma politikamızı da bu gerçeğe göre yeniden düzenlemeliyiz.



Hiç yorum yok: