10 Aralık 2015 Perşembe


KİMİ NE İÇİN EĞİTİYORUZ?

Güneydoğu'da 24 temmuz tarihinde başlayan savaş devam ediyor. PKK hala direniyor. Hergün yeni şehit haberleri geliyor. Paki biz ne yapıyoruz? Barzani'nin adamlarını eğitmek üzere Musul'a askeri birlik gönderiyoruz.

Peşmergeleri eğitecekmişiz. Eğiteceğiz ki daha çok insan öldürebilsinler. Bu peşmergeler değil miydi Tuzhurmatu'da, Kerkük'de, Telefar'da Türkmen kardeşlerimizi öldürenler? Bu Barzani değil miydi, PKK'yı kollayıp koruyan?

Barzani'nin amacaı Irak'ı parçalamaktır. Yıllardır bunun için uğraşıyor. Büyük Kürdistan hayali ile yaşıyor. Suriye'nin kuzeyinde ikinci İsrail koridorunu açmak için ABD ile işbirliği yapıyor.

Bu Barzani'den petrol alıp onu zengin etmek yetmiyormuş ki şimdide askerlerini eğiteceğiz ki, Irak'ı bölsün ve büyük Kürdistan amacına çabuk ulaşsın.

Musul IŞİD'den temizlenince buraya hakim olacak güç Barzani'nin peşmergeleri olacak. Bunun bize ve orada yaşıyan Türklere ne faydası olacak?

Türkiye'nin çıkarı ve güvenliği Irak'ın ve Suriye'nin toprak bütünlüğünü korumasına bağlıdır. Bizm hedefimiz bu olmalıdır ve stratejimizi buna göre belirlememiz gerekir. Oysa biz ne yapıyoruz? Irak'ı parçalasın diye Peşmergelere, Suriye'yi parçalasınlar diye merkezi hükumet karşıtı terör örgütlerine destek veriyoruz.

Eğit-Donat diye bir program uyguladık ve ABD ile birlikte Suriye'deki terör örgüt mensuplarını eğitip silahlandırmaya marifet sandık. Kırşehir'de bu amaçla bir eğitim merkezi kurmaya kalktık.

Musul'da peşmergeleri eğiterek, Kırşehir'de Suriye muhaliflerini eğiterek Türkiye hiçbir şey kazanamaz. Irak ve Suriye parçalanırsa Türkiye de parçalanır.

Rus uçağını düşürmeniz de son derece yanlış olmuştur. Bu düşüşten en çok ABD memnun kalmıştır. Bu düşürme hadisesi Türkiye'nin bölünme sürecine hizmet etmiştir. Bu da yetmiyormuş gibi ekonomik olarak da bizi zor duruma sokmuştur.

Türkiye çok yanlış yönetiliyor. Kırmız çizgiler yok oldu. Politikamızı ABD ve onun batılı müttefikleri belirliyor. Bu gidiş iyi gidiş değil. 

Aklımız başımıza almazsak gelecekte daha çok kan ve göz yaşı göreceğiz.

Hiç yorum yok: