22 Aralık 2015 Salı

HENDEKLER DOLACAK, BİRLİK SAĞLANACAK

Diyarbakır’da, Nusaybin’de, Hakkâri’de, Nusaybin’de, Cizre’de, Şırnak’ta hendekler kazılıyor, bombalar döşeniyor. Amaç, milli birliği bölmek, Vatan topraklarını parçalamak, Türkiye Cumhuriyeti’ni yok etmek.

Bu hendeği kazanlar PKK ama kazdıranlar ABD ve İsrail. Irak’ı böldüler, Suriye’yi parçaladılar; sıra bize geldi. Bir yandan hendek açıyorlar, bir yandan Suriye’nin kuzeyinde İsrail koridoru kurmaya çabalıyorlar.

Hendek cepheler oluşturdu: Bir yanda emperyalizm ve Siyonizm; diğer yanda Türk Milleti.

Bir yanda PKK, HDP yani ABD’nin piyonları, diğer yanda vatanseverler ve milletin birliğinden yana olanlar.

Bu cepheleşmede bir de kendisini tarafsız ilan eden CHP var.

Vatan savunmasında tarafsız kalmak olur mu? Olursa, bu aslında vatan cephesinde değil, karşı tarafta olmak demektir.

PKK yalnız da değil, ABD güdümündeki medya ve bazı yazarlar da hendekler çoğalsın, vatan bölünsün diye gazetelerde, televizyonlarda sürekli psikolojik savaş veriyorlar. Milli direnç oluşmasın diye çırpınıyorlar. İç cepheyi düşürmeye çalışıyorlar.

Bir ülkede Devletin güvenlik güçlerinden başka silahlı güç olması demek, yeni bir devlet demektir. PKK silah bırakmaz demek, PKK devletini kurana kadar silahlı mücadele yapacak demektir. Buna asla izin verilemez.

Yıllarca PKK’nın eylemlerine, silahlanmasına, yığınak yapmasına, haraç toplamasına, yöre halkına eziyet etmesine “çözüm süreci” adı altında müsamaha gösteren AKP iktidarı büyük suç işlemiştir. Türk Silahlı Kuvvetlerinin, polislerimizin verdiği şehitler, bu müsamahanın sonucudur. Günü gelince hesap sorulmalıdır.

Bir yandan silahlı mücadele devam ederken diğer yandan yeni anayasa adı altında vatanı bölmek için yasal hendekler kazılmaya çalışılıyor. Avrupa Özerklik Şartı’nın anayasaya girmesi demek ikinci İsrail’in ülkemiz topraklarında kurulması demektir.  Bu konuda AKP, HDP ve CHP birlikte hareket ediyor.

Geçmişte de İkiz İhanet Yasaları kabul edilmişti. Bu yasanın kabul edilmesinde, 2002 yılındaki MHP’nin de içinde bulunduğu hükumetin ve o zamanki meclisin büyük sorumluluğu var. Aynı hata yapılmamalı, Avrupa Özerklik Şartı asla Anayasa’ya girmemelidir.

Kahraman askerlerimizin, polislerimizin şehirlerde, kasabalarda doldurduğu hendekler yasalar yolu ile tekrar açılmamalıdır.

Bu hendek savaşını ABD ve İsrail kazanamaz. Zafer, Türk Milleti’nin olacaktır. Türk Milleti’nin vatansever, milli ve ilerici güçleri bu hendekleri dolduracak, milli birliği sağlayacak ve sorumlulardan hesap soracak güce sahiptir.


Hiç yorum yok: