27 Eylül 2015 Pazar

NEREDEN NEREYE

CHP Liderinin son beyanatlarını okuyunca "nereden nereye" dedim. CHP gitmiş, Y-CHP gelmiş ama aslında ortada CHP de kalmamış.

CHP'nin özünde "Müdafaa-i Hukuk" vardır. Yani milleti, vatanı emperyalist güçlere karşı korumak. Bağımsızlık savaşı bunun için yapılmıştır; Cumhuriyet bunun için kurulmuştur.

Mustafa Kemal ve arkadaşlarının yaptığı devrimin de özü budur. Devlet tam bağımsız olmadan ve devlete Türk Milleti egemen olmadan hukuk korunamazdı. Lideri Atatürk olan CHP, bu iki amaç için mücadele etmiştir: Tam bağımsızlık ve milli egemenlik.

CHP'nin yaptığı bir "Türk İnkılabı"dır.  Bu devrimin özelliği milli ve demokratik olmasıdır. Bu devrim ile feodal-ümmet topluluğu millete dönüştürülmeye çalışılmış ve Türk kimliği etrafında milli birlik sağlanmıştır. Egemenlik Padişah'tan ve onun ailesinden alınıp milletin kendisine verilmiştir.

Mustafa Kemal'in önderliğindeki CHP'nin üç büyük eylemi var: Emperyalizme karşı Kurtuluş savaşı; padişaha karşı demokratik devrim ve toplumun 'ümmet' aşamasından 'millet' aşamasına dönüşümü. Kısaca "milli demokratik devrim".

CHP'nin özü işte budur. CHP; bu özü korumak istiyorsa, eperyalizme karşı tam bağımsızlığı savunmalı ve milletin hakkını ABD ve AB'ye karşı korumalıdır.

Gelelim bu günlere: ABD ve AB, yani dün bize Sevr'i kabul ettiremeyen Batı dünyası, şimdilerde  var gücü ile saldırıyor; ülkeyi bölmeye çalışıyor ve ekonomik olarak da sömürüyor.

Batının iki projesi söz konusu: Bölme ve sömürme.

Bu iki projeye karşı Y-CHP ne yapıyor?

Kılıçdaroğlu'nun son beyanatları son derece tehlikeli mesajlar içeriyor. PKK'yı kınıyor ama HDP'yi savunuyor. Oysa PKK'nın HDP'den hiç bir farkı yok. İkisi de ABD'nin Türkiye'yi bölmek için kullandığı birer araç ve zaten içi içe çalışıyorlar.  HDP ne istyorsa, PKK da onu istiyor. Birisi mecliste istiyor, öbürü dağda istiyor. İstenilen nedir? Toprak! İstedikleri şey, vatanımızın bir kısmını almak ve milletimizin bölmek.

Kılıçdaroğlu ve ekibin savunduğu ve Meclis'e girmesi için çaba gösterdiği parti emperyalizmin hizmetinde Türkiye'yi bölmeye çalışan bu örgüttür.  HDP meclise girince ABD'nin isteği olacak. HDP meclise girince, askerlerimizi, polislerimizi ve korucularımız öldüren katiller mecliste olacak ve hatta belki hükumette olacak.

Şimdi soruyorum: Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki bir CHP'nin, yani tam bağımsızlığı, vatanın ve milletin birliğini savunan CHP'nin tutumu ne olurdu? Sevr'i yırtıp Lozan'ı imzalayan CHP, Sevr'i hortlatmaya çalışan ABD'nin eli kanlı piyonu PKK'yı meclise sokar mıydı?

Önümüzde 1 Kasım seçimleri var. Atatürkçüyüm diye CHP'ye oy veren seçmenlere sesleniyorum. Siz seçim pusulasında CHP'nin üzerine mühür basacaksınız ama oyunuz CHP'ye gitmeyecek. Çünkü bu CHP Atatürk'ün CHP'si değil. Lütfen iyi düşünün taşının.

Şunu da iyi bilin ki, Atatürk'ün başlattığı milli demokratik devrimi tamamlayacak; vatan ve milletin birliğini koruyacak olan parti Vatan Partisidir.

Hiç yorum yok: