19 Eylül 2015 Cumartesi

CHP-MHP KOALİSYONU
Geçenlerde birisi sordu: CHP-MHP koalisyonu olabilir mi acaba? "Zaten bu koalisyon var; iki parti birleşmiş, koalisyon kurmuş, yıllardır muhalefet yapıyor" dedim.
AKP yıllardır iktidarda, CHP ve MHP de muhalefette. Türkiye'nin geldiği noktada ise kan var, göz yaşı var. Ülke bölünme noktasına gelmiş. Devlet, sanayici, tüccar, ziraatçı, esnaf, ve nerede ise tüm vatandaşlar borcu durumda. Sorumlu AKP iktidarı ama bu ebedi muhalifler ise, iktidarın hiçbir kötülüğünü durduramamış. AKP'yi iktidardan edecek gücü gösterememiş.
CHP ve MHP kendisini tek adam yönetimine teslim etmiş. Birincisinde Kılıçdaroğu, diğerinde Bahçeli, partileri büyüdükçe partilerini buduyorlar ki AKP rahatlıkla iktidarını sürdürsün. İktidara gelmeye adeta korkuyorlar.
Kılıçdaroğlu'nun teklifi ve Bahçeli'nin kabulü ile Eklemeleddin İhsanoğlu'nu aday yapıp cumhurbaşkanlığını da Erdoğan'a hediye etmişlerdi.
AKP'den bu ülkeye şer geliyor ama CHP ve MHP'de de hayır gelmiyor.
Vatan Partisi'nin uzattığı eli Kılıçdaroğlu tutmadı. Oysa o el CHP'ye ve MHP'ye iktidar yolunu açabilirdi. CHP ve Vatan Partisinin işbirliği, yaratacağı hava ve oluşturacağı sinerji ile CHP'nin oylarını %'de 30'lara, milletvekili sayısını da 200'lere çıkarabilirdi. AKP iktidarı da yıkılıp giderdi. Bu tarihi fırsat CHP tarafında kaçırıldı. AKP'ye iktidar, CHP ve MHP'ye de muhalefet verilmiş oldu.
CHP listelerinde, PKK'nın istediği, "öz savunma gücü"nün oluşmasını savunan Tanrıkulu; Ermenilere soykırım yaptığımızı savunan Pavey ve Selina Doğan; Atatürk için söyledikleri ile CHP'ye hiç yakışmayan Bekaroğu ve hakkında paralı şaibeler bulunan Tekin ve İldeniz; aydınlarımızın, komutanlarımızın sahte kanıtlarla yargılandığı davaya müdahil ve şikayetçi olmak isteyen ALİ Balkız yer buluyor ama Perinçek ve birkaç arkadaşına yer bulunamıyor.
Kendisini Atatürkçü ve halkçı kabul eden vatandaşlarımız da CHP'ye oy veriyor. Bilmiyorlar ki, CHP artık YCHP oldu. CHP, Müdafaa-i Hukuk ceniyetlerinin birleşmesi ile Atatürk tarafından kurulmuştu; YCHP ise, bir kaset komplosu sonucu Kılıçdaroğu tarafında kuruldu. CHP'nin şiarı tam bağımsızlıktı; YCHP'ye ise ABD'nin izin verdiği kadar bağımsızlık yetiyor.
Baştan da söylediğim gibi Türkiye iyi bir noktada değil ama bu böyle gitmez. Birileri buna dur demesi lazım. Bu birileri Türk Milleti'nin kendisidir. Milletimiz Vatan Partisi'ni meclise göndererek kurtuluşun ilk adımını atacaktır. Onun için diyoruz ki, böyle gitmez, Oylar Vatan Partisine!
Eyup S. Karakaş
Vatan Partisi MKK üyesi ve Kayseri 1. Sıra Milletvekili Adayı

Hiç yorum yok: