3 Eylül 2015 Perşembe

AYLAN NE İLKTİ NE DE SON

Masum bir yavrunun cansız bedeninin Bodrum sahilinde çekilen fotoğrafı hepimizi çok derinden üzdü. Eminim birçoğunuz göz yaşlarınızı tutamadınız. 
Bu içler acısı tablo aslında nasıl bir dünyada yaşadığımızın göstergesi oldu. 
Zalimlerin, gaddarların, muhterislerin hüküm sürdüğü bir dünyada yaşıyoruz. Zengin ülkelerin en zenginlerinin yönettiği bir dünya bu. Göz yaşı ile, kan ile ıslanmış paraların zengin ettiği zalimlerin yönettiği dünya bu.
Minik Aylan bu zalimlerin öldürdüğü ne ilk çocuktu, ne de son çocuk olacak.  emperyalist güçler tarihin son dört beş yüzyıllık dilimi içerisinde  bütün kıt'aları ve ülkeleri iliğine kadar sömürmek için her türlü rezaleti ve zulmü yapmışlardır.  Çocuk, büyük, yaşlı demeden milyonlarca insanı katletmişler, uygarlıklara son vermişleridir. 
Güneydoğu  Asya, Vietnam, Kamboçya, Endonezya, tüm Afrika kıt'ası, Orta Amerika, Güney Amerika tarihi bu emperyalistlerin katlettiği milyonların tarihidir. Sömürüp yoksul bıraktığı halkların tarihidir. Son kötülüklerini de Orta Doğu'da gerçekleştiriyorlar. 
Başta petrol ve doğal gaz olmak üzere yörenin doğal kaynaklarından faydalanmak ve İsrail'e daha güvenli bir ortam oluşturmak için   Irak'ta bir milyondan, Suriye'de 300 binden fazla insanın ölümüne neden oldular. Bu ölen zavallıların  kaçı Aylan gibi çocuktu, biliyor musunuz? Bombaların, kurşunların, füzelerin öldürdüğü çocukların Aylan'dan ne farkı var? Sömürüldükleri, hakları ellerinden alındığı için yoksul kalan ve açlıktan, hastalıktan ölen çocuklar da birer Aylan'dı. Hepsi masumdu, hepsi ana kuzusuydu. 
Aylan'ın katili kim diye tartışılıyor. Biz söyleyelim: Aylan'ın katili işte bu emperyalist güçler ve onların işbirlikçileridir. Daha zengin olmak için, daha güçlü olmak için, daha lüks yatlara ve otomobillere binmek için, daha büyük ve şatafatlı villalarda yaşamak için yüzyıllardır insanlar köle yapılmaya çalışılıyor, ellerinden doğal kaynakları alınıyor, küreselleşme adı altında ülkeler açık pazar haline getiriliyor. 
Geçmişte işgal ederek sürdürdükleri sömürüyü şimdilerde yandaş iktidarları başa getirterek devam ettiriyorlar. Daha olmazsa, etnik kimlik ve mezhep farklılıklarını kullanıp milli devletleri parçalıyorlar. Suriye'de yaptıkları da budur; Türkiye'de yapmak istedikleri de budur. 
Başta ABD ve İsrail olmak üzere emperyalist ülkeler Suriye'yi kan gölüne döndürdüler. Suriye halkını kendi ülkelerinde yaşayamaz hale getirdiler. Milyonlarca Suriyeli evlerinden, yurtlarında göç etmek mecburiyetinde kaldı.  Zavallılar sefil oldu, yoksul oldu, göç yollarında can verdi. Aylan işte onlardan birisiydi. Emperyalistlerin bu alçaklığı olmasa Suriyeli çocuklar ölmeyecekti. 
Katil bellidir ve katliamlarına da devam etmektedir. 

Aylan'ın ölümünde bizim de büyük sorumluluğumuz var. Aylan'ın ölümü AKP iktidarının ABD güdümünde yürüttüğü Suriye politikasının bir sonucudur. AKP'ye oy veren ve destekleyenlerin de Aylan'ın katlinde sorumluluğu vardır. 
Her gün bir kaç kahraman evladımızı daha ABD güdümlü teröre kurban veriyoruz. Ülkemizi etnik kimlik farklılığı üzerinden bölmeye çalışan, PKK terör örgütünü başımıza bela eden de başta ABD olmak üzere emperyalist güçlerdir. 

Şunu da unutmayalım ki, Aylan gibi çok çocuğumuzu  ve bebeğimizi PKK denilen bu kanlı örgüt öldürdü. Ne yazık ki, bu örgüt şimdi geldi TBMM'nin ortasına oturdu. Bu terör örgütünü meclise ve hükumete taşıyanların Aylan'ın ölümüne üzülmeye ve tepki vermeye hakları yoktur. Önce bebek katili bir örgütü meclise taşıdıkları için insanlıktan ve Türk milletinden özür dilesinler. 
Daha mutlu ve sağlıklı çocuklar için en büyük görevimiz  her durum ve ortamda emperyalizme karşı  mücadele etmektir. Bu mücadeleyi yapmazsak daha çok Aylanlar ölür.....

Hiç yorum yok: