9 Şubat 2015 Pazartesi

SAFLAR

Gazetelere bakarken gözüme bir başlık ilişti. Bir iktidar yetkilisi “CHP, MHP ve HDP” aynı safta demiş. Bir bakıma doğru söylemiş, CHP, MHP ve HDP muhalefette, AKP iktidarda. Bu bir saflaşma sayılır mı bilmiyorum ama Türkiye’de gerçek anlamı ile bir saflaşma var:

Bir yanda milli güçler, diğer yanda küresel güçler.  

Bir yanda milli devleti yani Cumhuriyet’i yaşatmaya çalışanlar, diğer yanda Cumhuriyet ile hesabı olup da küresel güçlerle iş birliği yapanlar.

Bir yanda vatanın ve milletinin birliğini korumaya çalışanlar, diğer yanda Güneydoğumuzda farklı bir millet yaşıyor deyip vatanı milleti bölmeye çalışanlar.

Bir yanda Atatürk’e ve onun devrim ve ilkelerine sahip çıkanlar, diğer yanda Atatürk’e Ayyaş deyip, Cumhuriyet’in kazanımlarını inkâr edenler.

Bir yanda vatan topraklarına, dağlarına, ormanlarına, derelerine sahip çıkanlar bir yanda bunları yandaşlara, yabancılara adeta hediye edenler.

Bir yanda Karabükleri, Ereğlileri, Seydişehirleri, Etibankları, Sümerbankları, Tüpraşları, Telekomları, SEKA’ları, Etibankları kuranlar ve yaşatanlar, diğer yandan bunları ona, buna satanlar.

Bir yanda halkın egemenliğini, demokrasiyi, özgürlüğü isteyenler, diğer yanda adım adım diktaya gidenler.

Bir yanda yargı bağımsızlığı, kuvvetler ayırımı diyenler, diğer yanda devletin tüm güçlerini elinde toplayanlar.

Bir yanda özgür basın, özgür medya diyenler, diğer yanda baskı ile, havuz parası ile medyayı yandaş hale getirenler.

Bir yanda din ve vicdan hürriyetine ve laikliğe inanmış kimseler, diğer yanda Allah ile halkı aldatanlar.

Bir yanda göğsünü gere gere “Ne mutlu Türküm diyene” diye haykıranlar, diğer yanda Türk milliyetini ayaklar altına alanlar.

Ben safları yazdım. Hangi parti hangi safta aziz halkımız bilmektedir ve yakın zamanda da gereğini yapacaktır.
  

Hiç yorum yok: