13 Şubat 2015 Cuma

PAROLA “VATAN” İŞARETİ “NAMUS”

“…Batı ittifakı ve NATO üyeliğinden bu tarafa, ‘sistem’, ekonomiden kültüre, savunmadan eğitim ve öğretime, bütün ‘ulusal’ kalelerimizi düşürmek peşindedir; ‘dilini’ ve ‘dinini’ açık açık göstere göstere, dayatmaya başlamıştır..” diyen usta yazar ve fikir adamı ATTİLÂ İLHAN’ın yönetiminde Bir Millet Uyanıyor dizisi, Türkiye Cumhuriyeti’ni korumak ve savunmak kararlılığında olan herkes için yayınlanmaya başlamıştı.  Devrimcileri, halkcıları, ülkücüleri bir araya getirip emperyalizme karşı bir cephe oluşturmuştu.  O vefat edince, maalesef proje yarım kaldı.

Attilâ İlhan tehlikeyi görmüştü. Ülkemiz ABD ve AB’nin baskısı ve onların işbirlikçileri eli ile çok hızlı bir dönüşümden geçiyor. Cumhuriyet’in esasları ortadan kaldırılmaya çalışılıyor. Tam bağımsızlık ilkesi yok ediliyor. Cumhuriyet ile birlikte halka geçen egemenlik yeniden tek bir insana devrediliyor. Demokrasi yerini diktaya bırakıyor.

Emperyalizmin sömürüsü artarak devam ediyor. Cumhuriyet’in eserleri, sanayi kuruluşları, tarım alanları, ormanlar, dereler, doğal zenginlikler yabancıların veya onların işbirlikçilerinin eline geçiyor. Sendikalar etkisizleştirilip işçiler sahipsiz bırakılıyor. Yoksulluk artıyor, gelir dağılımı bozuluyor. İşçi, memur, esnaf ve çalışanlar ekmek ve hak için direnemez hale geliyor.

Türkiye bölünmeye ve  bir etnik cehenneme doğru sürükleniyor. Ülkenin bir bölümünde yaşayan yurttaşlarımız eli kanlı terör örgütünün insafına terk ediliyor. Milli birlik bozuluyor, sınırlar tartışılı hale geliyor.

İktidar medyayı ele geçirmiş;  televizyonlara, gazetelere yerleşmiş etki ajanları tarafından halk kandırılıyor uyutuluyor. İslâm inancı aldatmanın vasıtası haline getiriliyor. Eğitim bilimsellikten uzaklaştırılıp, sorgulayan, araştıran, bilimi yol gösterici olarak kabul edilen nesiller yerine biat etmeyi alışkanlık haline getiren nesiller yetiştiriliyor.

Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Cumhuriyet’i kuran ve bize bağımsız, özgür bir vatan hediye eden büyüklerimiz aşağılanıyor. Mütareke döneminde ve bağımsızlık savaşımızı verdiğimiz zamanlarda emperyalistlerle işbirliği yapan hainler kahraman olarak tanıtılmaya çalışılıyor.

Özetle, Cumhuriyet’imiz, bağımsızlığımız, özgürlüğümüz, maddi ve manevi zenginliklerimiz tehdit altındadır. Yapılacak şey, Attilâ İlhan’ın yapmak istediği gibi, devrimcisiyle, halkçısıyla, ülkücüsüyle Türkiye Cumhuriyeti’ni korumak ve savunmak arzusunda olan herkesin bir araya gelmesidir.  

15 Şubat 2015 tarihinde yapılacak olan İşçi Partisi Kurultay’ın bu birlikteliği sağlaması gerekir. Zaman daralmıştır, Cumhuriyet düşmanları çok yol almıştır. Gün birliktelik günüdür. Cumhuriyet için, bağımsızlık için, özgür ve insanca yaşamak için, sömürü düzenine dur demek için, kardeşlik için, birlik için tüm yurtseverler o tarihte Arena’da olması gerekir.  “Atılacak adım, Türkiye’nin bütün namus birkiminin ”Vatan”da birleşmesidir. Onun için parolamız VATAN, işareti NAMUS’tur.”


Eyup S. Karakaş

Hiç yorum yok: