16 Haziran 2014 Pazartesi

ÖLÜMÜ GÖSTERİP SITMAYA RAZI ETMEK

ABD ve ortaklarının yeni bir oyunu ile karşı karşıyayız. Tayyip hem içeride hem de dışarıda çok yıpranmıştı. Seçilse bile uzun süre Cumhurbaşkanı olarak kalamazdı. ABD, İsrail ve İngiltere'nin Ortadoğu planlarının gerçekleştirmek için uygun ve yıpranmamış bir aday bulmaları lazımdı. Onu da buldular, Ekmelleddin İhsanoğlu. 

Bana kalırsa, Bahçeli ve Kılıçdaroğlu bu isim üzerinde çok önceden anlaşmışlardı. Ekmeleddin İhsanoğlu'nu CHP ve MHP tabanına kabul ettirebilmek için önce Bahçeli şemalar çizerek sağ ve muhafazakar seçmenin oyunu alabilecek bir çatı aday bulma fikrini ortaya attı. Kılıçdaroğlu da bu fikri hemen benimsedi (zaten haberi vardı). Yalandan turlara başladılar. Tayyip'e karşı kazanma ihtimali olan bir adayın sağcı ve muhafazakar çevrelerden  olması gerektiği düşüncesini yaydılar. Böylece, CHP seçmeni de Tayyip olacağına onun yerine varsın başka bir dindar ve sağcı olsun fikrini benimsemeye başladı. Halk öyle bir beklenti içine sokuldu ki, Ekmelleddin İhsanoğu benimsenebilsin. 

Gelinen noktada ölümü gösterip sıtmaya razı etmeye çalışıyorlar. 

İhsanoğu Gül gibi Exeter Üniversitesinde eğitim görmüş birisidir. İngiltere Ortadoğu politikalarını yürütebilmek için kendisine gerekli olan insanları burada eğitir ve kullanır. Gül ile İhsanoğlu arasında bence çok büyük bir fark 

Şimdi soruyorum size, Ali İhsan Korkmazlar, Sarısülükler, Berkinler ve diğerleri İhsanoğlu cumhurbaşkanı olsun diye mi öldüler? Milyonlarca insan "Mustafa Kemalin askerleriyiz" diye meydanları, statları, salonlar bu adam cumhurbaşkanı olsun diye mi inlettiler? İnsanlar bunun için mi TOMA'ların önüne Türk Bayrakları ve Atatürk posterleri ile dikildiler? Bu adam mı Atatürk'ün koltuğuna oturacak? Bu adam mı Üniversiteleri cemaatlerin elinden alıp gerçek bilim adamlarına verecek?

Seçilme şansına gelince, bence Tayyip'in şansı arttı. 

Merak ettiğim husus şu: CHP ve MHP liderleri diğer partileri, sendikaları, dernekleri, diğre sivil toplum örgütlerini dolaştılar ve görüş aldılar. Acaba kim bunlara Ekmelleddin İhsanoğu aday olsun dedi? Sanırım hiç kimse. Olsa olsa hoca efendi demiştir. 

Umarım CHP ve MHP içinden özgür düşünceli milletvekilleri çıkar da Çankaya'ya çıkınca Atatürk'ün kemiklerini sızlatmayacak birisini aday gösterirler.

Hiç yorum yok: