3 Haziran 2014 Salı

AKP VE PKK’NIN YOLLARI KESİŞİYOR

Recep Tayyip Erdoğan kafaya koymuş, önce cumhurbaşkanı olacak sonra da başkanlık sistemini getirip Türkiye Cumhuriyeti’nin temel yapısını değiştirecek.  Bu projesini gerçekleştirmek için yeterli oy oranına sahip olmadığı son seçimlerle anlaşıldı.

RTE, hem muhtaç olduğu oy oranına ulaşmak hem de yeterli dış desteği bulmak için PKK ve Öcalan’ın istediklerini tek tek veriyor. Öcalan ve PKK da Tayyip Erdoğan’ın bu verici politikalarına karşılık onun cumhurbaşkanlığına yeşil ışık yakıyor. Öyle anlaşılıyor ki, BDP seçimlerin ilk turunda göstermelik bir aday çıkaracak, ikinci turda ise Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyecek.   


AKP ve BDP partisinin yolları bu noktada kesişiyor.  Her ikisinin kamuoyu önünde bir birlerini eleştiren konuşmaları ise aldatmacadan ibarettir. Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık seçimden sonra kazananın sadece kendisi değil, açılım sürecini beraberce yürüten BDP, AKP, PKK ve Öcalan olduğunu söylemiştir. Recep Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanı olursa, bu seçimi de BDP, AKP, PKK ve Öcalan ekibi kazanmış olacaktır.

Bunun devamı 2015 yılındaki milletvekili seçimlerinde gelecek ve iki parti yeterli milletvekili sayısına ulaşırlarsa, Güneydoğu’da özerk bir devlet yapısı kuracaklardır.

Buna Türkiye halkının izin vermemesi gerekir. Çünkü takip edilen bu yol kan ve gözyaşı ile sulanmadan aşılmaz. O bölgede kendisini Kürt olarak kabul eden olduğu gibi milyonlarca da Kürt olduğunu kabul etmeyen insanımız vardır. Ne şehitlerimizin emaneti olan vatan toprağının bir kısmı, ne de bu bölgenin insanları eli kanlı bir örgüte teslim edilemez.


Türk Ulusu geleceği için, ulusal birliğini korumak ve kardeşçe yaşamak için, vatan topraklarına sahip çıkmak için ABD ve İsrail gibi emperyalist ülkelerin oyununa gelmemeli ve en kısa zamanda Recep Tayyip Erdoğan’ı ve onun yardımcılarını demokratik yollar ile tasfiye edip yargı önünde hesap sormalıdır.  AKP, Recep Tayyip Erdoğan, PKK, Öcalan ortaklığına gereken dersi vermelidir.

Hiç yorum yok: