17 Ocak 2018 Çarşamba

KOCASAKAL CHP’NİN ÖLDÜĞÜNÜ İLAN ETTİ

17 Ocak 2018 CHP tarihinde çok önemli bir gün olarak anılacak. Bu tarihte İstanbul eski Baro Başkanı Sayın Ümit Kocasakal bir hukukçu olarak CHP genel başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Bu açıklama ile Atatürk’ün kurduğu CHP’nin öldüğünü kamuoyuna ilan etti.

Okuyalım bakalım Sayın Kocasakal ne demiş:

“Türkiye'nin tek çıkış yolu Atatürk'e geri dönmektir. Türkiye'yi tam bağımsızlığa geri döndürecek yegâne çıkış yolu budur. Bunu üstlenmesi gereken parti ise öncellikle Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Ne yazık ki aşağıda açıklayacağım sebeplerle partimiz bu görevi yapamayacak hale gelmiştir.”

Bu en önemli görevi yapamayacak hale gelen bir parti ölü değildir de nedir?

“HDP güzellemesi yapanlar Atatürk'ün partisinde siyaset yapamaz. CHP'de Atatürk'ün resimleri indirilemez, bu bir marifet gibi görülemez. Ne güzel Atatürk'ün kurduğu partide olacaksın ama onun kurucusunun resimleri sende alerjik reaksiyon gösterecek. Bu partide Seyid-i Nursi, Seyit Rıza güzellemesi de yapılamaz.”

Yukarıda yapılamaz denilen her şey CHP bünyesinde yapıldı. Demek ki bu parti CHP olmaktan çıkmış.

“Ama CHP Atatürk'le kavgalı olanların toplanma yeri değildir.” Çok doğru ama toplandılar.

“Unutanlar için hatırlatmakta fayda var; CHP milli mücadeleyi yürütmüş, kurucusu Atatürk olan partidir. Yüzde yüz yerli ve milli bir partidir. Ulusal bütünlüğün, milli birlik ve beraberliğin teminatıdır.”

Türkiye’yi bölmeyi kafasına koymuş, en büyük emperyalist güç olan Amerikan’ın ülkemizdeki piyonu olan ve etnik ırkçılık yapan PKK/HDP ile kol kola gezen bir parti ulusal bütünlüğü, milli birliği ve beraberliği sağlayabilir mi? Böyle bir parti gerçek CHP olabilir mi?

“CHP evrensel değerleri reddetmeyecek şekilde millidir, ulusalcıdır.” CHP’de ulusalcılıktan eser kalmadı ki!

“Yurttaşlık, liyakatın yerini alt kimliklere dayalı aidiyetler almıştır. Bu aidiyetlerini öne çıkarmayan kişiler partide yer alamamaktadır.”

Gerçek CHP de böyle bir şey olabilir mi? CHP gitti, YCHP geldi. YCHP’de maalesef bunlar oluyor.

“Uyuyan güç uyanmalı, efsane geri dönemlidir. CHP kurucu değerlerine geri döndüğünde sağlam ve geçilmez bir milli direniş mevzisi olacaktır, yeni bir milli mücadele başlayacaktır. Kurtuluş kuruluştadır, Atatürk'tedir.”

Sayın Kocasakal ümidini kaybetmemiş. CHP’yi uyuyor sanıyor ama CHP çoktan ölmüş. Onu uyandırmaya çalışmak boşa bir gayret olur.

CHP öldü ve dirilmesi de mümkün değil çünkü beyin ölümü çoktan oldu.

Kocasakal ve onun gibi Atatürk’ün ve gerçek CHP’nin ilkelerini benimseyenler artık bu gerçeği görmeliler. Atatürkçülerin, Kemalist devrimi tamamlamak isteyenlerin, halkçıların, milliyetçilerin toplanacağı tek adres kaldı: Vatan Partisi.


Kaybedecek zaman yok. Dip diri bir Kemalist parti varken ölüyü diriltmeye çalışmaya gerek yok. Vatan Partisi’nde toplanalım ve gerçek “milli direniş mevzisini” güçlendirelim.

Hiç yorum yok: