12 Ocak 2018 Cuma

MUSTAFA KEMAL’İN ASKERİ OLMADAN CHP’Lİ OLMAK!

CHP İstanbul İl Başkanlığına aday olan Canan Kaftancıoğlu “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” sloganını doğru bulmuyorum. Militer bir dil olmasından öte, birey olmanın önüne geçen bir ifade.” demiş. Şu ifadeler de ona ait: “Aslan CHP, Aslan BDP  Savaşa Hayır”,  “CHP’yi BDP ile aynı yola girdi diye eleştiren gerzekler, yol doğru yol, ona bak sen Savaşa Hayır”

Son iki ifadesine bakınca bu bayanın zaten Mustafa Kemal’in yolunda olmadığı anlaşılıyor. Bunu açıkça yazamadığı için ‘Mustafa Kemal’in Askeri’ sloganını doğru bulmadığını söylemiş.

O halde sormak lazım: Madem ki Mustafa Kemal’in askeri olmayı kabul etmiyorsun, CHP’de işin ne?

Sayın Kıılçdaroğlu da il başkanlığı için aday olan bu bayana karşı tarafsız olduğunu beyan etmiş. Yani Kılıçdaroğlu böyle birisinin CHP İstanbul İl Başkanı olmasında bir sakınca görmemiş.

NE İŞİNİZ VAR CHP’DE?

İşte CHP’nin geldiği nokta bu: Vatan savaşı vererek Cumhuriyeti kuran CHP’nin, vatan bölücüleri ile birlikte olmayı doğru bulan ve Mustafa Kemal’in askeri olmayı kabul etmeyen bir il başkanı adayı var; ve bu adaya karşı tarafsız olduğunu ilan eden Genel Başkanı.

Mustafa Kemal’in Askeri olmak CHP’li olmanın gereğidir. Neden böyledir, anlatalım. Bunun için Mütareke dönemine dönelim.

MÜTAREKE DÖNEMİ

Bu dönemde ülkenin genel manzarası şöyle: Mondros Mütarekesi ile Osmanlı Devleti’nin sonuna gelinmiş. Ülke işgal altında. Yabancı güçler yönetime hâkim; halk savaşlardan kırılmış, yorgun düşmüş ve hastalıklı; büyük boyutlarda sefalet, yoksulluk ve cehalet ve sefalet; üretemeyen bir ekonomi. Ordu dağılmış ve silahları elinden alınmış. İşgal güçlerinin zulmü devam ediyor.

İşte bu ortamda Müdafaa-i Hukuk dernekleri kurulur ve daha sona bu dernekler Mustafa Kemal öndeliğinde Cumhuriyet Halk Fırkası’na (CHP) dönüşür.

CHP, vatan ve bağımsızlık savaşını yürüten partidir. Mustafa Kemal ve onun askerleri önce işgale son vermiş, sonra da Türkiye Cumhuriyeti’ni kurarak bu topraklarda Türk milletini egemen ve bağımsız kılmıştır.

Kemalist Devrim, Mustafa Kemal ve onun askerlerince gerçekleştirilmiştir.  

MUSTAFA KEMAL’İN ASKERİ OLMAK

Mustafa Kemal’in askerleri sadece elinde silah düşmana kurşun sıkan insanlar değildir. Ellerinde silah da olur, bilimin meşalesi de olur. Kalplerinde ise her zaman vatan sevgisi, özgürlük ve bağımsızlık aşkı olur.

Cumhuriyeti kuran da onlardır, sonsuza kadar yaşatma azminde olanlar da onlardır.

“Mustafa Kemal’in Askerleri”, vatan ve millet bütünlüğünden ve bu toprakların tümünde milletin egemen olmasından asla taviz vermez.

“Mustafa Kemal’in Askerleri”, ilk görevlerinin Cumhuriyeti korumak ve kollamak olduğunu bilir.

“Mustafa Kemal’in Askerleri”, zalime karşı mazlum milletlerden yanadır.

“Mustafa Kemal’in Askerleri”, dün nasıl emperyalizme karşı savaşarak vatanı işgalden kurtarmışsa bugün de vatan bütünlüğümüze kasteden emperyalizme ve onun Türkiye’deki piyonları olan PKK, FETO’ya karşı her alanda savaşmasını bilir.

MUSTAFA KEMAL’İN ASKERLERİ OLAMAYANLAR

Canan Kaftancıoğlu gibi Mustafa Kemal’in askeri olamayanlar ise emperyalizmi bir tehdit olarak görmezler.

Emperyalizmin vatan bölücü uşakları ile kol kola aynı yolda yürümeyi doğru bulurlar.

‘Savaşa Hayır’ kampanyası yürüterek vatan bütünlüğü için savaşan Mehmetçiği arkadan vururlar.

‘İleri Demokrasi, azınlık hakları, demokratik özerklik’ kavramları arkasında mevzilenerek vatan topraklarında milletimiz dışındaki güçlerin egemen olmasına hizmet ederler.

CHP İKTİDAR OLAMAZ

Canan Kaftancıoğlu gibi Mustafa Kemal’in Askeri olmayı içine sindiremeyenlerin, PKK ile kol kola girenlerin, emperyalizme karşı tek bir söz söyleyemeyenlerin, PKK/PYD’ye özgürlük savaşçısı diyenlerin egemen olduğu bir CHP’nin bu ülkede iktidar olma şansı yoktur.

AKP ve Erdoğan’ı yıllardır iktidarda tutan da CHP’nin bu yanlışlarıdır. AKP iktidarının devamında MHP’den çok CHP’nin katkısı var.

CHP tabanının büyük çoğunluğunun Mustafa Kemal’in Askeri olduğu biliyoruz. Bunların hâlâ neden bu partiyi desteklediklerini de anlamış değiliz. Ya bu yöneticileri başlarından uzaklaştırsınlar ya da artık bu partiyi desteklemekten vazgeçsinler.

EYUP S. KARAKAŞ

Hiç yorum yok: