19 Aralık 2017 Salı

SURİYE’DE ÖNEMLİ GELİŞMELER OLACAK

Önümüzdeki günlerde Suriye’de çok önemli ve hayırlı gelişmeler olacağı anlaşılıyor. Bunu Sayın Erdoğan ve Esad’ın son konuşmalarından anlıyoruz.

Önce Erdoğan’ı dinleyelim; Karaman’da şöyle diyor:

"Afrin'i teröristlerden temizleyeceğiz, Münbiç'i teröristlerden temizleyeceğiz, Tel Abyad'ı, Rasulayn'ı, Kamışlı'yı teröristlerden temizleyeceğiz, Şemdinli'den Yayla Dağı'na kadar tüm sınırlarımızı teröristlerden temizleyeceğiz. Sınırlarımızın dibinde terör yuvaları kurulmasına izin vermeyeceğiz. Güya müttefikimiz olan birilerinin şımarttığı teröristlerin bugün olduğu gibi bundan sonra da kursaklarında bırakacağız."

“...Bunu adı FETÖ de olsa, PYD, PYG, DEAŞ da olsa, aynı şamdanının kolları gibidir, fark etmez. Karşımıza hangi görünüş altında kim çıkarsa çıksın, terör oluşumlarını birer birer yıkıp geçeceğiz.”

“...Amerika, 4 bin tırla silahlar getirdi. Bu silahlar kime veriliyor. Bize bunu açıklamaları lazım. Aynı şekilde koalisyon güçleri. Açıklamaları lazım. Biz her yapılana eyvallah mı diyeceğiz?”

Şimdi de Suriye tarafına bakalım: Fransız haber ajansı AFP, Beşar Esad'ın Hmeymim Askeri Üssü'nde Rusya Başbakan Yardımcısı Dimitri Rogozin ile görüşmesi sonrası gazetecilere yaptığı açıklamaları aktardı. Bu açıklamlardan öğrendiğimize göre, YPG ile ilgli bir soruya verdiği cevapta Esad YPG’yi vatan haini olarak ilan etmiş ve ilave etmiş:

" 'Kürtler' olarak tanımlananlardan bahsederken aslında sadece Kürtlerden bahsetmiyoruz. Başta ABD olmak üzere yabancı bir ülkenin çıkarına hizmet edenler, vatan hainidir".

“...Herhangi bir yabancı devletin komutasında çalışan, vatanına, halkına ve ordusuna karşı olan herkes diğer taraflarca adlandırılmasının önemi olmaksızın vatan hainidir”

TESPİTLER AYNI, NİYETLER AYNI

Birbirine parelel iki tespit ve bu tespiti ilan eden iki konuşma. İki lidere göre, başta Amerika olmak üzere yabancı güçlerle işbirliği yapan PKK, YPG, IŞİD, El Nusra gibi örgütler vatan hainidir ve Türkiye’nin ve Suriye’nin toprak bütünlüğünü tehdit etmektedirler.

Bu beyanatlarla iki lider birbirlerine mesaj da veriyor. Bize göre mesaj şu: Mademki bu örgütler her iki ülke için de birir tehdittir, beraber hareket edelim ve bunları askeri işbirliği içinde ortadan kaldıralım.

Bu beyanatların ve mesajların somut sonuçlarını yakın bir zamanda göreceğimiz anlaşılıyor. Her iki ülke  askeri hazırlıklarını artırıyor. TSK Suriye sınırındaki askeri yığınağını güçleniriyoe. İDLİB’deki kontrol noktalarını artırırken, Suriye sınırına yeni zırhlı araçler sevk ediyor.

PERİNÇEK’İN HAKLILIĞI BİR KERE DAHA GÖRÜLDÜ

Millet olarak sevinmemiz lazım. Artık Batı destekli terörün sonu göründü.  Batı Asya’da Amerika ve İsrail yeniliyor. Çok yakında PKK beyaz bayrak çekecek ve Amerika da pılısını pırtısını toplayayıp gidecek. Terör örgütlerine verdikleri silahlar da Türk ve Suriye ordusuna kalacak.

Zaman gene Vatan Partisi’ni ve onun genel başkanı Sayın Doğu Perinçek’i haklı çıkardı. Sayın Erdoğan’nın BOP eş başkanlığını üstlendiği ve açılımlar yaptığı ve ana muhalafet partisi CHP ile birlikte terör sorunu silahla çözülmez dedikleri zaman Sayın Perinçek terör sorunu ancak devletin yaptırım gücü ile son bulur diyordu. Ve şöyle ilave ediyordu: “Türkiye, İran, Irak ve Suriye elele verise, PKK Kandil’e beyaz bayrak çeker.

Yakın zamanda bu beyaz bayrağı göreceğiz. Sıra Güneydoğumuzdaki yaraların sarılmasına gelecek. Huzura ve güvene kavuşan bölge halkı ekonımik olarak da daha ferah günler görecek. Yeter ki, bu gidişat Atalantik İttifakı’nın Türkiye’deki adamları tarafından durdurulmasın ve Erdoğan yalpalamasın ve kararlı davransın.

SEÇİM ÖNEMLİ

Bu bakımdan önümüzdeki cumhurbaşkanı seçimi çok önemli. Türkiye, sürekli yanlışlıklar yapan ve gerekli adımları atmada tereddütler gösteren ve yalpalayan Erdoğan ve Atlantik sisteminin adayına mahkum olmaması gerek.


Bu seçimim sonucunda geleceği okuyabilen, sadece ufku değil, ufkun ötesini de görebilen, milleti için her türlü  fedakarlığı yapmış, kararlı ve mücadeleci bir adayın cumhurbaşkanı olması gerek. Kimdir bu aday derseniz elbette Doğu Perinçek’tir derim.

Hiç yorum yok: