15 Aralık 2017 Cuma

CHP-YCHP ÇELİŞKİSİ

Tuncay Özkan’I CHP’nin vitrinine koymuşlar, sürekli konuşuyor. O konuştukça biz de YCHP’yi tanımış oluyoruz.

“Adalet” yürüyüşü öncesi Demirtaş ile görüşmüş ve “Ben Demirtaş’ın çığlığıyım” demişti. Demirtaş çığlık atıyor, ses Tuncay Özkan’dan çıkyıyor.

Demirtaş çığlık atıyor çünkü uğraştı, didindi Türkiye’yi bölemedi. Sırtını dayadığı PKK hendeklere gömüldü. Anlaşılan arkasını yaslayacak PKK kalmayınca çığlık atıp Tuncay Özkan’a sığınmış. Benim feryadım duyulmuyor, ahımı, acımı sen dile getir demiş.

Bunlarla yetinmeyen Tuncay Özkan, Habertürk TV'de Kübra Par'ın konuğu olmuş. ABD'nin Türkiye'nin düşmanı olmadığını savunmuş, aynı dakikalarda da kendisinin anti-emperyalist olduğunu iddia etmiş.  HDP'li Selahattin Demirtaş’ı ‘kucaklayarak’ yeni Türkiye'yi yaratacaklarını söylemiş.

Sözleri aynen şöyle: “ABD bizim düşmanımız değil. Biz ABD ile birlikte bir sürü paktta birlikteyiz. İyi ki de birlikteyiz. Bizim düşmanımız falan değiller. Biz Türkiye'nin bağımsızlığını egemenliğini ödün vermez şekilde savunan bir kadroyuz. Tüzüğümüz Kuvayi Milliye'den geliyor. Anti-emperyalist duruşumuz Atatürkçülüğümüz demek."

Çelişki, çelişki üstüne. Böyle saçma ve çarpık sözler ancak Tuncay Özkan’dan çıkabilirdi.

AMERİKA İLE DOSTANE BİR ŞEKİLDE SAVAŞIYORUZ!

Amerika dünyanın en büyük emperyalist gücüdür. Ona karşı olmadan antiemperyalist nasıl olunur?

Amerika Türkiye’nin dostu filan değil; tam tersi en büyük düşmanı. Şu anda da namlu namluya Amerika ile savaşıyoruz. Amerika bize saldırdı, saldırmaya devam ediyor. PKK olup saldırı, FETO olup saldırdı, IŞİD oldu saldırdı, liberal liboş oldu saldırdı. Bizi bölmeye, vatan topraklarımızı işgale kalktı. Neyimiz varsa, neyimiz yoksa onu da sömürmeye çalışıyor.  

Amerika’yı dost gören bir CHP emperyalistlerin bu saldırılarına Demirtaş ile birlikte mi karşı duracak?

NEREDEN NEREYE!

En büyük çelişki ise, CHP’nin özü ile Kılıçdaroğullarının, Özkanların YCHP’si arasında.

CHP “Müdafa-i Hukuk” doktrini esas alınarak kurıldu. Müdafa-i Hukuk, yani başta Türk millet olmak üzere mazlum milletlerin haklarını emperyalist güçlere karşı savunmak ve korumak. Bunun için de iki esas ilke vardı: Tam bağımsızlık ve millet egemenliği. Tam bağımsızlığı ve millet egemenliğini devam ettirmek için de sömürüden uzak milli ekonomi esas alınmıştı.

CHP, onun lideri Atatürk ile bir büyük  savaş kazandı. Peki kime karşı kazandı? O zamanki emperyalist güçlere ve onların içimizdeki işbrlikçi ve yardakçılarına karşı Kuvvayi Milliye’yi seferber ederek kazandı.

Kılıçdaroğullarının ve Özkan’ların YCHP’si ise en büyük emperyalist gücü dost biliyor.

Amerika ile yaptığımız savaşı gözlerden uzak tutuyor.

Emperyalistlerin piyonu ve yardakçısı Demirtaş’a sahip çıkyor.

Hapse atılan FETO ve KK mensuparı hapishanelerden salınsın istiyor.

FETO ve PKK’lı oldukları için kamudan uzaklaştırılanlar devlet hizmetine geri dönsün istiyor.

Türkiye’nin ekonomisini Amerikan sermayesinin has adamı Kemal Derviş’e emanet edeceğim diyor.

Batı Asya’nın mazlum halklarına emperyalistlerin yaptıkları katliamlardan söz etmiyor, halkını ve vatanını korumaya çalışan Esad’a katil diyor. Amerika Suriye’yi bombalayınca bundan memnuniyet duyduğunu belitiyor. Suriye ve Irak’I bölmek için Amerika’nın kullandığı PYD’ye özgürlük savaşçısı gözü ile bakıyor.

Emperyalizm ile savaşan bir CHP’den emperyalizme dost ve müttefik olduğunu beyan eden ve eylemleri ile bunu doğruluyan bir CHP’ye geldik.

YAZIKLAR OLSUN!

Yazıklar olsun Atatürk’ün ve gerçek kuvvayi milliyecilerin partisini bu hale getiren Kılıçdaroğullarına, Özkanlara, Tanrıkullarına.

Yazıklar olsun “Atatürkçüyüm” deyip de Atatürk’ün partisine sahip çıkmayan ama YCHP’yi desteklemeye devem eden partililere.

AKP iktidarını da ayakta tutan işte bu CHP-YCHP çelişkisidir. Erdoğan yönetimine ancak gerçek anlamıyla 6 okta birleşenler son verebilir.


Hiç yorum yok: