20 Aralık 2017 Çarşamba

SEÇİM YAKLAŞIYOR, SAFLAR BELİRGENLEŞİYOR

İster zamanında yapılacak olsun isterse erken olsun cumhurbaşkanlığı seçimi yaklaşıyor. Yaklaştıkça da yarışacak görüş ve adaylar belli olmaya başlıyor.

Bu cumhurbaşkanlığı seçimi eski seçimlere benzemiyor. Cumhurbaşkanının yetkilerinin artılmış olması ve Türkiye’nin içinde bulunduğu şartlar ve dünyamızdaki son gelişmeler seçimi daha da önemli kılyor.

Böylesine önemli bir seçimde saflar da belirmeye başladı. Bizim gördüğümüz 3 oluşumun adayları yarışacak: 1. Erdoğan’a bağlı AKP, 2. Kılıçdaroğlu, Gül, Akşener ve HDP’nin oluşturacağı” Demokrasi Platformu”, 3 Vatan Partisi.

AKP KANADI

Erdoğan’ın aday oacağı kesin gibi birşey. AKP içinde bu konuda çatlaklar olacağa benziyor. Erdoğan karşıtları Gül, Arınç ve Davutoğu ile birlikte “Demokrasi Platformu”na katılabilir.

Bahçeli ve MHP ise Erdoğan’a destek olacağa benziyor.

Erdoğan ve yandaşları her ne kadar Amerika ve NATO aleyhinde konuşsalar bile bunlara karşı somut bir adım atamıyorlar. Batı sisteminden kopmada kararlı değiller.

DEMOKRASİ PLATFORMU

Seçimde yarışacak ikinci gruba “Demokrasi  Platformu” dedik çünkü Kılıçdaroğlu NTV’deki canlı yayında şöyle dedi: “Önümüzdeki süreç zaten bir ittifak süreci olacak. Tek adam rejimi, demokratik parlamenter sistem. Biz demokrasiden yanayız. Saray çevresi demokrasiden yana değil.” Ona göre bir tarafta demokrasi yanlıları, diğer yanda destekçileri olacak.

Bu platformda Akşener ve partisinin de bulunacağı açıkca belli oluyor. Akşener’in şu ifadesi süpheye yer bırakmıyor: “ ...ikinci turda da diyelim ben kalırsam desteklenmem gerektiğini diyelim CHP'nin adayı kaldı biz onu şartsız şurtsuz destekleyeceğimizi ilan ediyorum.”

Başka kimler olabilir derseniz; Tuncay Özkan’nın sözlerine bakacak olursak Demirtaş ve HDP de bu platformda yerini alacak. Özkan şöyle demiş: ''Selahattin Demirtaş'la da diğer arkadaşlarla da kucaklaşacağız, yolumuza devam edeceğiz.”

Bu platformun iki temel özelliği var: Erdoğn karşıtlığı ve Batı İttifakı ve  NATO yanlılığı. Temel amaçları Erdoğan’ın iktidarına son vermek.

Amerika ve Atlantik sistemi hakkında kötü sözlerini ise işitmedik.

VATAN PARTİSİ VE PERİNÇEK

17 Aralık 2017 tarihinde toplanan Vatan Partisi Merkez Karar Kurulu, 27 Ocak 2018 günü Ankara’da Olağanüstü Genel Kurultay toplama kararı aldı. Bu kurultaya Vatan Partisinin cumhurbaşkanı adayı ilan edilecek. Çok muhtemeldir ki Sayın Doğu Perinçek aday gösterilecek.

Alınan kararda, “Sistem, iktidar ve muhalefetiyle çözümsüzlük içindedir. Türkiye, Tayyip Erdoğan ile Atlantik sisteminin adayları arasında bir seçime mahkûm edilemez. Vatan Partisi programıyla, tecrübeli, genç ve dinamik kadrolarıyla Milli Hükümet görevine hazırdır. Milletimizden yetki istiyoruz” denilmektedir.  

BEN ATATÜRKÇÜYÜM, BEN MİLLİYETÇİYİM DİYENLER NE YAPACAK?

Benim merak ettiğim husus şunlar:

Atatürkçüler, Atatürkçülüğün temel özelliği olan emperyalizme karşı olmayı bir yana bırakarak Amerika’nın desteklediği, reklam panosuna koyduğu bir adaya emperyalizmin piyonu HDP ile birlikte destek verecekler mi?

Milliyetçiyim, ülkücüyüm diyenler, Demirtaş ile yola devam edecek olan CHP’nin adayına oy verecekler mi?

Özellikle Akşener ve partisini destekleyenlere soruyorum: Akşener CHP’nin adayına ki bu muhtemelen HDP’nin de destekledği bir aday olacak, şartsız destekleyeceğini ilan etti, siz de bu adaya oy verecek misiniz?

KENDİLERİNİ BİLDİKLERİNE HAPSEDELER

İnsanlar,  mevcut bilgilerinden ve bu bilgilere dayanan kararlarından oluşan bir çember içine kendilerini hapsetmişler. Bu çemberi yarıp çıkamıyorlar. Çıkamadıkları için de gerçekleri görüp sağlıklı kararlar alamıyorlar.


Halkımıza tavsiyem şu: Kırın bu çemberlerinizi. Bildiklerinizi sorgulayın. Yandaş ve Atlantikçi medyanın sizi ve fikirlerinizi tutsak etmesine izin vermeyin. Önce mevcut bilgilerinizi unutun, sonra da araştırıp, soruşturarak ve farklı kaynaklardan yararlanarak yeni ve gerçek bilgiler edinin. Bu seçimi size öğretilen gerçek dışı bilgilere kurban etmeyin. Lütfen ön yargılarınızdan kurtulun ve seçiminizi özgürce yapın.

Hiç yorum yok: