31 Ekim 2017 Salı

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI VE ATATÜRK

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Şırnak’tan Edirne’ye tüm yurtta büyük bir coşku ve kararlılıkla kutlandı. Bu büyük kutlarken aslında bağımsızlığını, egemenliğini, milli birliğini, vatan bütünlüğünü kutladı.

Tüm dünyaya şunları ilan etti: Vatan bölünmez, şehitler ölmez, devrimler durmaz.

Bu kutlamalarla artık anlaşılmıştır ki, demokratik, laik, milli devlet ebediyen yaşayacaktır. Türk milleti Cumhuriyeti korumayı birinci görev bilmiştir.  

24 Temmuz 2015’de başlayan ikinci İstiklal yürüyüşü devam etmektedir. ABD ve İsrail öndeliğindeki emperyalist güçlere karşı yaptığımız vatan savaşı bu yürüyüşün silahlı kısmıdır. Kahraman Mehmetçiklerimiz ve polislerimiz Güneydoğu’da, Elbab’da, İdlib’de, kuzey Irak’ta ikinci istiklal savaşı veriyor.

GURUR DUYDUĞUMUZ GENÇLER: TGB

TGB’li gençler vatan bütünlüğü için savaşan Mehmetçiklerimizin bir adım arkalarında olduklarını 29 Ekim’de ilan ettiler ve gösterdiler. Peşlerine Türk milletini takıp, İstiklale yürüdüler.

26 Ekim 2017 tarihinde Türkiye’nin 81 ilinden gelen TGB üyesi üniversite temsilcileriyle Samsun’dan başlayan, ardından Amasya, Erzurum ve Sivas’ta devam eden yürüyüş, on binlerle birlikte Anıtkabir’de tamamlandı, Halkımız, Ankara’da TGB önderliğinde birinci Meclis önünden Anıtkabir’e kadar Mustafa Kemal’in askeri olduğunu ve bağımsızlığa ve egemenliğe sahip çıktığını haykırarak yürüdü.

BAĞIMSIZLIK VE VATAN BÜTÜNLÜĞÜ

Bağımsızlık ve vatan bütünlüğünü korumak milletin temel hedefi haline gelmiştir. Bu hedefe giden yol Atatürk’ün belirlediği yoldur. Önümüzdeki seçimlerde iktidarı da bu gerçek belirleyecektir. Atatürk çizgisinden sapanların, emperyalistlerle savaşı göze almayanların, vatan bütünlüğünü hedef edinmeyenlerin seçim kazanmasına artık imkân yoktur.  

Atatürk ile, Cumhuriyet ile sorunları olanların, Cumhuriyet ile hesaplaşmaya kalkanların, emperyalistlerin piyonları ile işbirliği içinde olanların seçimleri kazanması mümkün değildir.

Erdoğan ve AKP bunu anlamıştır. Dün Mustafa Kemal deyip de Atatürk demeyen Erdoğan bugün Aziz Atatürk demeye kendini mecbur hissetmiştir. Atatürk’ün büyüklüğü tüm heybetiyle ortaya çıkmıştır. Dün Atatürk ile sorunları olanlar bugün Atatürk çizgisinde gelmişlerse bu bizi mutlu eder.

ATATÜRK DEVRİMLERİ GÜNDEMDEDİR

Dün dini motifler kullanarak seçim kazanlar bugün Atatürk, cumhuriyet diyerek seçim kazanmanın peşine düşmüştür. Demek ki, Atatürk’ün yıllar önce önümüze koyduğu program ve devrimler hala yürürlüktedir.

Atatürk devrimlerini devam ettirmek isteyenlerin şunu bilmesi lazım; devrimler günümüzde şunları gerektiriyor:
 
Vatan bütünlüğü ve huzur için savaş,

Üretim ekonomisine geçiş ve planlı kalkınma,

Komşularla iyi ilişkiler kurmak ve geleceği Avrasya’da aramak,

Laik devlet anlayışına sahip çıkıp, bilimi yol gösterici olarak kabul etmek.


İktidara gelmek isteyen kişi ve partiler programlarını bu gerçekler göre düzenlemelidir. Aksi takdirde iktidar onlar için hayal olarak kalacaktır. 

Hiç yorum yok: