19 Ekim 2017 Perşembe

TÜRKÇÜLÜK YAPMAK BÖLÜCÜLÜKMÜŞ!

Sayın Erdoğan “Türküm demek en tabi hakkındır ama Türkçülük yapmak hakkın değildir. Çünkü bunlar bölücülüktür.” Böyle bir söz Türk devletinin başkanından beklenmez ama sayın Erdoğan’dan beklenir.

Türkçülük yapmak bölücülük ise, kimler bu bölücülüğü yapmıştır? Dönüp geçmişe bir bakalım.

BÖLÜCÜLER

 Türkçülüğü 1- dil birliği, 2- fikir birliği, 3- iş birliği şeklinde inşa eden, Türkçülük fikrinin en önemli fikir adamlarından olan İsmail Gaspıralı bölücüdür.

“Hıristiyan adında bir millet olmadığı gibi, bir milletin de adı Müslüman olamaz.  Biz büyük Türk Milletinin çocuklarıyız” diyen Azerbaycan’ın büyük devlet adamı Emin Resulzade bölücüdür.

Milli mücadele ve Mustafa Kemal Atatürk için “Türk milleti de artık büyük çoğunluğunun menfaatlerini, yerli ve yabancı azınlıkların menfaatine feda etmemek azmindedir. Milli cihadın gayelerinden birisi de işte budur… Türk milletinin dâhil ve hâriçte istiklal-i tammı, hürriyet-i kâmilesi ve hâkimeyt-i mutlakası!- İşte efendiler, Gâzi Paşa'nın çelik pençesinde yükselen al sancağımıza altun yazıyla yazılmış düsturlar” diyen Türkçülük fikrinin Anadolu’da yayılmasında büyük hizmeti geçen Yusuf Akçura bölücüdür.

“Türkçülük, siyasi bir parti değildir; ilmî ve felsefî bir mekteptir. Başka bir deyimle, kültürel bir çalışma ve yenileşme yoludur” diyen ve Türkçülük denince ilk akla gelen isimlerden olan Ziya Gökalp da bölücüdür.

“Millî kültürün her çığırda açılarak yükselmesini Türk Cumhuriyetinin temel dileği olarak temin edeceğiz.
“Biz doğrudan doğruya milliyetperveriz ve Türk milliyetçisiyiz.”
“Cumhuriyetimizin dayanağı Türk topluluğudur. Bu topluluğun fertleri ne kadar Türk kültürüyle dolu olursa, o topluluğa dayanan cumhuriyet de o kadar kuvvetli olur.”
“Az zamanda çok ve büyük işler yaptık. Bu işlerin en büyüğü, temeli, Türk kahramanlığı ve yüksek Türk kültürü olan Türkiye Cumhuriyeti'dir. Ne mutlu Türküm diyene!” sözlerinin sahibi Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, en büyük Türkçü Mustafa Kemal Atatürk de bölücüdür.

TÜRÇÜLÜK TÜRK MİLLETİNİ BU TOPRAKLARDA EGEMEN KILMAKTIR

Mustafa Kemal’i için en büyük Türkçü ilan eden Ziya Gökalp’tir. Okuyalım bakalım:  

“Bütün dünya, bugün Gazi Mustafa Kemal Paşa adını kudsî bir kelime sayarak, her an hürmetle anmaktadır. Evvelce, Türkiye’de, Türk milletinin hiçbir mevkii yoktu. Bugün, her hak Türk’ündür. Bu topraktaki hâkimiyet, Türk Hâkimiyetidir. Bu kadar kat’i ve büyük inkılabı yapan zât, Türkçülüğün en büyük adamıdır. Çünkü, düşünmek ve söylemek kolaydır. Fakat, yapmak ve bilhassa başarı ile neticelendirmek çok güçtür.” 

Demek ki Türkçülük vatan dediğimiz bu topraklarda Türk egemenliğini sağlamak ve devam ettirmekmiş. Bunun neresi bölücülük?

MEHMETÇİKLERDE Mİ BÖLÜCÜ?

Bu topraklarda Türk egemenliğini sağlamak Türkçülük olduğuna göre ve biz de Türkçülüğü bölücülük saydığımız da, Sakarya’da düşman süngülerine bedenini siper eden kahraman Mehmetçiklerimiz de bölücüydü.

Kocatepe’den İzmir Yunanlıları kovalayan kahraman askerlerimiz ve onların muzaffer komutanları da bölücüydü.

Bugünlerde Türk milletinin egemenliği için İdlib’de, El Bab’da, Kuzey Irak’ta, Güneydoğu’da sıcak soğuk, gece gündüz Amerikan piyonlarına karşı savaşan ordumuz ve kahraman polislerimiz de bölücülük yapıyor.

Sayın Erdoğan’ın ve herkesin bilmesi gerekir ki, Türkçülük Türkiye halkını etnik kimlik, dini inanç farklılıklarını gözetmeden Türk Milleti olarak birleştiren ve bu topraklarda başı dik, alnı açık yaşatan fikir ve eylemlerdir.


Bölücülük ise, millete etnik kimlik, dini inanç ve mezhep farklılıkları açısından bakarak ayrıştırmak ve Türklüğü etnik kimlik mertebesine indirgemektir. 

Hiç yorum yok: