16 Ekim 2017 Pazartesi

BÖLÜCÜLERLE BİRLİKTE VELİLERE AKIL VERME!

25 Kurum bir araya gelmiş ve “Laik ve Bilimsel Eğitim Platformu”nu oluşturmuşlar. İktidarın eğitim müfredatını eleştirmek ve velilere yol göstermek için “Veli El Kitabı” ismiyle bir broşür hazırlamışlar. Velilere akıl verecekler!

Buraya kadar gayet güzel. Güzel de sonu iyi değil. Laik ve bilimsel eğitim deyince akla kim gelir? Elbette Mustafa Kemal Atatürk. Bu broşürde Atatürk’ten ve onun bu konudaki düşüncelerinden ve icraatlarından bahsetmek gerekmez mi? Gerekir ama gereğini yapmamışlar çünkü bu 25 kurum içinde Atatürk sözünden alınanlar olurmuş, birlik bozulurmuş. Çünkü birleştirici unsur “laiklik ve bilimsel eğitim” imiş, Atatürk değilmiş.

Kim diyor bunu Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği başkanı Aysel Çelikel.

Atatürk’ten rahatsız olanların Laik ve Bilimsel Eğitim Platformu’nda ne işleri var. Bu millet laikliğe de bilimselliği de Atatürk sayesinde elde etti. Belli ki bunlar Amerika güdümündeki bölücüler.

Atatürk’ten rahatsız olanlarla iş birliği yapan Çelikel, Mustafa Kemal’in askeri olduklarını defalarca ispatlamış olan TGB için ise, “Onlar varsa ben yokum” diyor.

Yazıklar olsun sana Çelikel.

Senin başkanı olduğun derneğin internet sitesinde bak ne yazıyor: “Atatürk ilke ve devrimlerini ve Cumhuriyet’in kazanımlarını koruma yolunda, bilimsel düşünme ve sorgulama yetilerini geliştiren, insan haklarına saygılı çağdaş bir yaşam ve eğitim için çözüm üretmek ve kamuoyu oluşturmaktır”.  Sen bu kafa ve bu ortaklarınla mı bu amaca hizmet edeceksin?

Bu milletin çocuklarının velileri senin değil, Atatürk’ün sözlerine değer verir. Laikliği mi savunacaksın. Koysana o broşüre Atatürk’ün şu sözlerini:

“Bizi yanlış yola sevk eden soysuzlar bilirsiniz ki, çok kere din perdesine bürünmüşler, sâf ve temiz halkımızı hep din kuralları sözleriyle aldata gelmişlerdir. Tarihimizi okuyunuz, dinleyiniz... Görürsünüz ki milleti mahveden, esir eden, harabeden fenalıklar hep din örtüsü altındaki küfür ve kötülükten gelmiştir. Softa sınıfının din simsarlığına müsaade edilmemelidir. Dinden menfaat temin edenler, iğrenç kimselerdir. İşte biz bu duruma karşıyız ve buna müsaade etmiyoruz.”

Bilimsel düşünceyi savunurken neden Atatürk’ün şu sözlerine broşürde yer vermiyorsun?

“Dünyada her şey için, medeniyet için, hayat için, başarı için en gerçek yol gösterici ilimdir, fendir. İlim ve fennin dışında yol gösterici aramak gaflettir, cahilliktir, doğru yoldan sapmaktır. Yalnız ilmin ve fennin yaşadığımız her dakikadaki safhalarının gelişimini anlamak ve ilerlemeleri zamanında takip etmek şarttır. Bin, iki bin, binlerce yıl önceki ilim ve fen lisanının koyduğu kuralları, şu kadar bin yıl sonra bugün aynen uygulamaya kalkışmak elbette ilim ve fennin içinde bulunmak değildir.”

Laikliği savunuyorsun, bilimsel eğitimi savunuyorsun ama Atatürk’ün bu sözlerini broşüre koyamıyorsun. Çünkü yanına Atatürk ve millet düşmanlarını almışsın.

Peki senin Mustafa Kemal deyip de Atatürk diyemeyen Erdoğan’dan ve Atatürk’ü eğitim müfredatından silmek isteyen AKP iktidarından ne farkın var?

HDP tabanını düşünerek hareket etmek gerektiğini söylemen ise gaflet değilse tam bir ihanettir. HDP’nin vatan bölücüsü olduğunu bilmiyor musun? Vatan olmadan, milli devlet olmadan laiklik, bilimsellik olur mu hiç.

HDP’ye değer var, anadilde eğitim isteyen bölücülere kucak aç ama TGB’yi ret et; Atatürk’ü ihmal et. Gerekçene bakınca da akla özrü kabahatinden büyük sözü geliyor.


Bu eylem ve sözlerinle derneğin amacının “Atatürk ilke ve devrimlerini korumak, geliştirmek, çağdaş eğitim yoluyla çağdaş insan ve çağdaş topluma ulaşmak” olduğunu son nefesine kadar her konuşmasında tekrarlayan Türkan Saylan’ın kemiklerini sızlattın. O derneğin başkanlığına hiç yakışmıyorsun, istifa et de dernek kurtulsun. 

Hiç yorum yok: