11 Ekim 2017 Çarşamba

BATI BATI DEDİKLERİ!

Türkiye Batı’nın etkisinden kurtuldukça bağımsızlaşıyor; bağımsızlaştıkça Avrasya’ya doğru yöneliyor. 70 yıllık yanlışlığa son veriliyor. Artık anlaşılmıştır ki, Türkiye’nin Atlantik sistemi içinde kalarak vatan bütünlüğünü koruması ve ekonomisini düzeltmesi mümkün değil. Türkiye’nin Atlantik ikliminde gelişip büyümesi imkânsızdır.

70 yıl diyorum çünkü 70 yıl önce Türkiye kendisini Atlantik Sistemi’nin etkisine bırakmaya başlamıştı. O günden bugüne gelişen olaylar Türkiye’yi bölünmeye namzet, ekonomisi borç batağına girmiş, batılı güçlerin sömürdüğü bir ülke haline getirdi.

Türkiye Atlantik siteminden kopup Avrasya’ya yönelince karşı söylemlerde giderek arttı. Türkiye Batı’nın değerlerinden kopamazmış, medeni dünyaya yüz çeviremezmiş, Atatürk Türkiye’nin yüzünü batıya döndürmüşmüş, falan, filan…

BATI’YA RAĞMEN BAŞARDIK

Nedir bu Batı’nın değerleri? Demokrasi, halk egemenliği, hukuk önünde eşitlik, özgürlük vesaire değil mi? Türk milleti bu değerlere Batı’nın sayesinde ulaşmadı, tam tersine Batılı emperyalistlere karşı verdiği bağımsızlık savaşından sonra kavuştu.

Türk Milletini özgür ve bağımsız kılan Türk devrimi, Batı’ya ve onun işbirlikçilerine karşı yapılan başa baş, dişe diş bir mücadelenin sonunda başarıldı.

Batı’ya rağmen ve Batı ile kavga ederek gerçekleşen bu devrim sonucunda;

Türk Halkı ümmet olmak yerine, millet olmayı seçti;
Padişahın kulu olmak yerine, Türk Milletinin onurlu bir ferdi olmayı seçti;
Esaret yerine, özgürlüğü seçti;
Kulluk yerine, eşit vatandaşlığı seçti;
Boyunduruk altında yaşamak yerine, bağımsızlığı seçti;
Bölünme yerine, birleşmeyi ve milli birliği seçti;
Karanlıklar yerine, bilimin aydınlığını seçti;
Medreseler yerine, üniversiteleri seçti;
Dogmatik düşünce yerine, bilimsel düşünceyi seçti;
Arapça, Farsça yerine, Türkçeyi seçti
Biat etme yerine, araştırarak, sorgulayarak gerçeği bulma yöntemini seçti;
Emperyalist devletler yerine, mazlum milletlerle birlikte olmayı seçti;
Borçlanarak yaşamak yerine, üreterek zengin olmayı seçti;
Yoksulluk yerine, refahı seçti;
Yabancı kültürler yerine Türk kültürünü seçti.

Türkiye Atlantik Sistemi’nin siyasi, ekonomik ve kültürel dayatmalarından ancak bu sitemden uzaklaşarak ve bağımsızlaşarak kurtulabilir. Ve ancak  bu şekilde yukarıda sıraladığım seçimlerine sahip çıkabilir.

SUÇA İŞTİRAK ETMEYELİM

Batı’nın hangi değeri onu Asya’dan Afrika’ya, Afrika’dan Güney Amerika’ya milyonlarca insanın kanına, canına kastetmesine, malını, emeğini sömürmesine mecbur ediyor. Batı medeniyeti mazlumların ahı ve kanı üzerine bu günlere geldi.

Sadece Irak’ ve Suriye’de, ilk Körfez Harekatı’ndan bu yana, Amerika ve İsrail’in düşmanca eylemleri yüzünden 3 milyon insan öldü. Milyonlarca insan evinden, yurdundan göç etmek mecburiyetinde kaldı.

Türkiye bu sistem içinde kalarak bu zulme iştirak edemez.


Türkiye yeniden Atatürk Devrimini tamamlama sürecine girmiştir. Türkiye’nin mecburiyetleri onu bu sürece itmiştir. Batı ile savaşarak gerçekleşen Türk devriminin tamamlanması da Batı sisteminden çıkmakla mümkün olacaktır. Bu süreç bağımsız ve özgür yaşamamızın garantisidir.  

Hiç yorum yok: