14 Ekim 2017 Cumartesi

YAKIŞMIYOR O MAKAMA

Kim ne derse desin, Erdoğan oturduğu o yüce makama yakışmıyor. Milletin tamamı yerine hâlâ kendisine oy verenlere hizmet etmek yeterli sanıyor.

Amerika’nın Sevr’i hortlatmak için geliştirdiği projelere eş başkan oldu, açılım yapmaya kalkıp PKK’yı güçlendirdi, FETO’ya ne istedilerse verdi ülke bölünme noktasına geldi.

Şimdilerde kahraman ordumuz ülke bütünlüğünü ve Erdoğan’ın hezimet diye nitelendirdiği Lozan ile çizilen sınırları korumak için canı pahasına mücadele ediyor. Bir devlet başkanının yapması gereken şey öncelikle iç cepheyi ve TSK’ni güçlü kılmak olmalıdır.

İç cephe ancak milli birliğin oluşması ile güçlü olur. Ama ne Erdoğan ve AKP ne de CHP ve MHP bu konuda yeterli adım atmıyorlar hatta tersine milli birliği bozucu davranışlar sergiliyorlar.

Erdoğan tek millet diyor ama Türk milleti diyemiyor. Abdülhamid de tek millet demişti ama onun milletten kastı sünni İslam inanıcına sahip halklarını tümüydü. Anlaşılan o ki, Erdoğan da bu anlayış içerisinde. Oysa Atatürk Anadolu halkını Türk milleti olarak birleştirmiş ve devrimlerini bu şeklide yapmıştı.

Erdoğan, Atatürk’e Atatürk de diyemiyor. Hem Atatürk ile hem Cumhuriyet ile sorunları var. Oysa bu milleti ancak Atatürk etrafında birleştirebilir.

Türkiye’de 32 ayrı millet var deyip Türklüğü de bir etnik kimliğe indirgeyerek birlik oluşturulur mu?

Milletimizi tek vücut yapacak en önemli değer laikliktir. Erdoğan’ın bu kavramla da sorunu var. Müftülere nikah kıyma yetkisinin verilmesi bunun en güzel örneği.

Bu konu ile ilgili yaptığı konuşmada “senin memurun”, “benim müftüm” anlayışını sergilemesi ise hiç kabul edilemez. Memurlar kimin memur ki senin memurun diyor? Bu ifade bölücülük değil mi?

“Senin memurlarını o Anadolu’daki kız, genç dinlemez ama bir hoca efendinin lafını kız da erkek de dinler. İsteseniz de istemeseniz de yasa Meclis’ten geçecek” ifadesi ise tam bir talihsizlik.

Bu ifadesi ile TBMM’ne adeta talimat veriyor. Adeta benim sözüm kanundur diyor. Yargıya talimat ver, yasamaya talimat ver; böyle demokrasi olur mu? Demokrasi olmazsa milli birlik de olmaz.

ÇARE MİLLİ BİRLİK VE MİLLİ HÜKÜMETTEDİR

Erdoğan’ın ve AKP’nin bu ülkeyi iyi yönetemediği ortadadır.

2019’da Erdoğan’ın artık o makamda olmayacağı belli olmuştur. Amerika bunu bildiği için kendi projelerini yürütecek yeni oluşumlar ve ittifaklar peşindedir. CHP, HDP, AKP’nin FETO kanadı ve diğer bazı oluşumların birlikteliği için bazı gayretler gözükmektedir.

CHP kendisini HDP’den ve FETO’dan soyutlamalıdır. Soyutlayamazsa milli ittifakın dışında kalmaya mahkumdur.


Sorun vatanseverlerin, milliyetçilerin ve halkçıların birleşerek milletin mukadderatına el koyması ile çözülür. Çare milli birlik, milli meclis ve milli hükümettedir. Millet sevdalılarını göreve davet ediyoruz. Kalkın ayağa artık. Gün mücadele günüdür ve mücadele ancak örgütlü olur. 

Hiç yorum yok: