4 Ağustos 2014 Pazartesi

KARŞI DEVRİME KARŞI YENİ BİR CEPHE!

19 Mayıs 1919 tarihinde Atatürk’ün Samsun’a ayak basması ile başlayan bağımsızlık mücadelesi ve onu takiben yeni Türk devletinin kurulması emperyalizme ve  onun yerli işbirlikçilerine karşı gerçekleştirilmiş büyük bir devrimdir. Bu devrimi hazmedemeyen ve kabullenemeyen iç ve dış çıkar odakları dini inançları, etnik farklılıkları kullanarak karşı devrim yapma hevesi ve çabası içindedir.

Özellikle son 12 yıl içerisinde gelişen olaylar bu gerici, çıkarcı ve bölücü çevrelerin epeyce yol almasını sağladı. İktidardaki AKP ve onun gizli ortağı HDP amaçlarına ulaşmak için şimdilerde daha sıkı bir işbirliği içine girdiler. Görünen o ki,  HDP cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ilk turda sonuç alınamazsa, ikinci turda  RTE’nı destekleyecek ve onun seçilmesini sağlayacaktır. Bunun karşılığında APO’ya özgürlük verileceğini de Diyarbakır meydanlarında halka duyurulmuştur.

Cumhuriyet’ten, tam bağımsızlıktan, ulusal birlikten, etnik kimlik ve dini inanç farkı gözetmeksizin kardeşlikten, laik devlet anlayışından yana olanlar CHP ve MHP’nin gösterdiği “çatı adayı” karşısında hayal kırıklığına uğradı. Bu insanlar İhsanoğlu’na oy vereceklerse, bunun tek sebebi RTE’nin çok kötü bir aday olmasıdır. Bu durum RTE’nin ilk turda kazanma ihtimalini artırmaktadır. Yani karşı devrime karşı Cumhuriyet’i koruma konusunda bir fırsat kaçmış olacaktır.

Eğer tahminimiz doğru çıkarsa ki biz doğru çıkmasını hiç istemeyiz, Kılıçdaroğlu ve Bahçeli derhal istifa etmeli ve CHP ve MHP yeniden örgütlenmelidir. Bu iki liderin yönetimindeki  ve şimdiki muhalefet anlayışı içerisindeki bu iki parti önümüzdeki seçimlerde AKP-HDP ortaklığının iktidara gelmesini ve 
Anayasa’yı değiştirecek çoğunluğu kazanmasını önleyemez.


Cumhuriyet’ten ve onun esaslarından ve kazanımlarından yana olan aydın ve ulusalcı insanlarımızın en kısa zamanda bir araya gelmesi ve karşı devrime karşı yeni bir cephe oluşturması gerekir. Birinci hedef 2015 seçimlerinde AKP-HDP iktidarının önlenmesi olmalıdır. Bu başarılamazsa, ülke bölünecek ve otoriter bir yönetim Türkiye’ye hâkim olacaktır. Çalışmalara en kısa zamanda başlanmalıdır.

Hiç yorum yok: