20 Ağustos 2014 Çarşamba

BU KADAR DA OLMAZ!


Bugün televizyon izlerken birden bire ağzımdan şu söz çıktı: "Ne diyor bu adam? Bu kadar da olmaz!" Şaşırıp kalmıştım; CHP milletvekili Rıza Türmen'e göre,  ulusalcı olan solcu olamazmış, CHP ulusalcılığı bırakıp solcu olmalıymış. Ben de diyorum ki, ulusalcı olmayan CHP'li olamaz. CHP'nin kurucusu Atatürk'ün belirlediği ilklerden birisidir milliyetçilik yani ulusalcılık. Rıza Türmen'in kendisi ulusalcı değilse, hemen CHP'den istifa etmelidir.
Daha önce yazdım gene yazıyorum:


"Türkiye Cumhuriyetini kuranlar başta Atatürk olmak üzere ulusalcıydı. Onun için yeni devlet  tam bağımsızlık, özgürlük, ulusal birlik, ulus egemenliği ve eşit vatandaşlık temelleri üzerinde kuruldu.Türkiye Cumhuriyetini yıkmak isteyen güçler bu temelleri sarsmak ve yıkmak için bu temelleri savunan kimselere ulusalcı deyip saldırıyorlar. Unutulmamalıdır ki, ulusalcılar olmasaydı Türkiye Cumhuriyeti de olmazdı, bağımsızlık da olmazdı, özgürlük de olmazdı, refah da olmazdı. Bugün bunlar adına neyimiz varsa bunu ulusalcılara ve onların kurduğu adı Türkiye Cumhuriyeti olan ulus devletimize borçluyuz."


En büyük ulusalcı Mustafa Kemal Atatürk'tür. 

Atatürk, “Biz doğrudan doğruya milliyetperveriz ve Türk milliyetçisiyiz” demiştir. Ömrü Türk milletine hizmet etmekle geçmiştir. Mensubu olmakla gurur duyduğu ulusu için en önemli hususun bağımsızlık olduğuna inanmıştır.
Atatürk ulusalcı olmasaydı İstiklâl Mücadelesini aşağıdaki düşünce doğrultusunda başlatır mıydı?
“...Temel ilke, Türk Ulusu’nun onurlu ve şerefli bir ulus olarak yaşamasıdır. Bu ancak tam bağımsız olmakla sağlanabilir.Ne denli zengin ve müreffeh olursa olsun, bağımsızlıktan yoksun bir ulus, uygar insanlık önünde uşaklıktan öte bir gözle görülmeye layık olamaz. Oysa, Türk Ulusu’nun onur ve yetenekleri çok yüksek ve büyüktür. Böyle bir ulus, tutsak yaşamaktansa yok olsun daha iyidir. Öyle ise ya bağımsızlık, ya ölüm. İşte gerçek kurtuluşu isteyenlerin parolası bu olacaktır.”

Bu mücadelenin sonunda kurulan Cumhuriyet’in temelinin Türk kahramanlığı ve Türk kültürü olduğunu 10. Yıl Nutkunda belirtmiştir. CHP, ulus devletimiz olan Türkiye cumhuriyetini savunacaksa, önce Türk kültürünü savunacaktır. Türk kültürünü savunmak da yetmez, ulusal birliği, ulusal ekonomiyi, devletin tekliğini, ulusal egemenliği, eşitliği, özgürlüğü ve tam bağımsızlığı da savunacaktır.
Etnik bölücülüğe prim verip ulusal birliği bozarsanız, ulus devleti, ulusal ekonomiyi, ulusal çıkarları koruyamazsanız yani, ulusalcılık yapmazsanız,  solculuk da yapamazsınız.
Bu değerlerimizi savunanlara da ulusalcı dendiğine göre CHP ulusalcılıktan uzaklaşınca hangi değerlerimizi savunmaktan vazgeçecektir,  Rıza Türmen bunu da açıklasaydı çok iyi ederdi.
CHP'nin giderek Atatürkçülükten uzaklaşması fevkalade üzüntü vericidir. Yapılacak olan kongrede oluşacak yeni yönetim çok önemlidir. Kılıçdaroğlu ve Rıza Türmen gibi Atatürk'ün CHP'sini  beğenmeyip de Yeni CHP inşa etmek isteyenler yönetimde kalmaya devam ederse, bu parti artık Atatürk'ün partisi olmaktan çıkar. Sistemin partisi olur. Sistem partilerinin de solculukla uzaktan yakından ilgisi olmaz. 

Daha önce yazdığım bir ifadeyi tekrarlıyorum:

"Bu ülkede etnik kimliği ne olursa olsun herkes şunu bilmelidir ki, güvenliğimizin, geleceğimizin, refahımızın ve insanca yaşamamızın teminatı ulus devletin yaşamasıdır. Onu yaşatma ve yükseltme iradesine de ulusalcılık; bu irade içinde hareket edenlere de ulusalcı denir.  Ulusalcılar olmazsa, Ulus devlet yani Türkiye Cumhuriyeti yıkılır ve onun altında etnik kimliği ne olursa olsun, dini inancı ne olursa olsun tüm Türkiye halkı kalır."

Hiç yorum yok: