26 Temmuz 2014 Cumartesi

11 AĞUSTOS SON DEĞİL BAŞLANGIÇ OLACAK

AKP ve Cemaat birleştiler, bir oldular, memleketi 12 yılda tanınmaz hale getirdiler.  Her türlü kötülüyü beraber yaptılar, paraları beraber topladılar; şimdi kavga ediyorlar.

12 senede ülkeyi 600 milyar dolar borçlandırdılar; yoksulluğu artırdılar; devlete ait ne var ne yok sattılar, ulusal birliği bozdular; ülkeyi bölünme noktasına getirdiler; PKK’yı azdırdılar; Ortadoğu’yu karıştırdılar; eğitimi bilimsellikten uzaklaştırdılar; TSK’ni tasfiye etmeye kalktılar; hırsızlığı meşrulaştırdılar; medyayı ele geçirdiler; hukuku gasp ettiler; adalet duygusunu yok ettiler; yurtseverleri, aydınları hapsettiler; milleti aptal yerine koydular; özel hayata karıştılar; İslamiyet’i hırsızlıklarına perde yaptılar; ülkenin bağımsızlığını yok ettiler, insanların özgürlüğünü kısıtladılar; özgür düşünceyi yok etmeye kalktılar ve bütün bunları uyum içinde çalışarak yaptılar ama şimdi nedendir bilinmez birbirlerinin kuyusunu kazmaya çalışıyorlar.

F tipi örgütün CIA kontrollünde çalıştığı bilinen bir gerçek.  Bu örgütün uydurduğu sahte delillerle, sahte belgelerle yurtsever insanlar, subaylar, gazeteciler, aydınlar, ulusalcılar yani ABD oyunlarına karşı durabilecek insanlar tutuklandı. Bunların bir çoğu kahrından hastalanıp öldü, bir kısmı suçlamaları onurlarına yediremeyip intihar etti. Cemaatin arası Tayyip ile açılınca 17 Aralık olayı gerçekleşti ve Tayyip çok ciddi yara aldı. Şimdilerde yaralı Tayyip aldığı yaranın acısı ile F tip örgüte saldırıyor. Bu paralel yapıyı yok edeceğini ileri sürüyor.  

Tayyip ve Fethullah arasındaki bu kapışmayı anlamak mümkün de CHP’nin tutumunu anlamak mümkün değil. Önce cemaate ve AKP’ye çok yakın ama CHP ile  ve onun kurucusu olan ATATÜRK’ÜN ilkeleri ile ilgisi olmayan birisini cumhurbaşkanı aday yaptılar. Şimdi de, kendi milletvekilleri dahil yüzlerce insanı haksız biçimde hapse atan F tipi örgütü savunmaya çalışıyorlar. Bu yakınlaşma CHP’ye de memlekete de hayır etmez. CIA’nin oyununa CHP gelmemelidir.

Gezi direnişi ile Atatürk’ün ışığı ile aydınlanan; ulusal birlik, özgürlük, kardeşlik, bağımsızlık isteyen insanlarımız AKP ve F tipi örgüte karşı tepkisini dile getirdi. Milyonlarca insan sokaklarda “Atatürk’ün askerleriyiz”, ” Tayyip İstifa” diye bağırdı. Gaz yedi, ıslandı, can verdi.  Bu aydın büyük kitle şimdi şaşkın ve kararsız. CHP’nin gösterdiği adayı içlerine sindiremiyorlar. CHP,  bu insanlardan “Ekmeleddin’e oy vermezseniz, Tayyip kazanır” diye adeta korkutarak oy istiyor. ABD ise biz üç adaya da eşit mesafedeyiz diyor. En doğru sözü ABD söylüyor. Kim kazanırsa kazansın sonuçta ABD’nin adayı kazanmış olacak.

Cumhurbaşkanı seçimi biter, Tayyip veya Ekmeleddin kazanır ama direniş ve mücadele bitmez. 11 Ağustos tarihinden itibaren Atatürk diyen, Cumhuriyet diyen, bağımsızlık diyen, özgürlük diyen, bilimsel düşünce diyen insanlar ülkenin kaderine hakim oluncaya kadar da bu mücadele devam edecektir.  


Hiç yorum yok: