4 Temmuz 2014 Cuma

EY KLIÇDAROĞU!  EY BAHÇELİ!

Ey Kılıçdaroğlu ve ey Bahçeli, Ekmeleddin İhsanoğlu’nu Tayyip Erdoğan’ın karşısında aday yaptınız ama CNN Turk Televizyonundaki konuşmasından öğreniyoruz ki, o siz istediğiniz için değil, AKP kurucusu olan ve halen  bu partide aktif görev yapan dostları aday ol dediği için sizin teklifinizi kabul etmiş. Şimdi soruyorum; Çankaya’ya AKP’nin istediği bir kimseyi neden aday yaptınız? Amacınız nedir?  Erdoğan kazanırsa sorun yok, kazanamazsa Abdullah Gül gibi uyumlu birisinin Çankaya’da oturmasını mı istediniz? Başka bir kimsenin aday olmasını bunun için mi önlediniz?

Doğrusu merak ediyorum, şu anda aktif politika yapan hangi AKP kurucusu İhsanoğlu’na aday ol demiş. Recep Tayyip Erdoğan mı, Abdullah Gül’mü, Ali Babacan mı, Binali Yıldırtım mı, Burhan Kuzu mu, Cüneyd Zapsu mu, Hayati Yazıcı mı, Nurettin Canikli mi, kimler istemiş de İhsanoğlu aday olmuş? Kim isterse istesin şu anda AKP içinde aktif siyaset yapan birisi Erdoğan’dan habersiz İhsanoğlu’na aday ol diyebilir mi? Cevabı ben vereyim, mümkün değil, söyleyemez. O halde İhsanoğlu’nun adaylığını Erdoğan mı istemiş? Bence evet, karşısında kaybedebileceği bir aday çıksın istememiş. Kazara kaybetse bile, başbakan olarak kendisini rahatsız etmeyecek bir cumhurbaşkanı Çankaya’da olsun istemiş.

Ey Kılıçdaroğlu ve ey Bahçeli, bu duruma ne diyeceksiniz? Neden size umut bağlayanları hayal kırıklığına uğrattınız. Amacınız nedir?  Bu ismi sizin aklınıza kim düşürdü?

Şimdi de Ekmelledin İhsanoğlu’na soruyorum; CNN TURK televizyonundaki konuşmanda görev Hakk’tan geldiği için kabul ettim diyorsunuz. Bunu nasıl anladınız? Bu görevi size Hakk’ın yani Allah’ın tevdi ettiğine nasıl kanaat getirdiniz? Size vahiy mi iniyor yoksa? Bu sözünüzün İslamiyet’te yeri var mı?

Tekrar Bahçeli’ye dönüyorum. Siz de İhsanoğlu’nun konuşmasını dinlemişsinizdir. İhsanoğlu diyor ki, “Çözüme taraftar olmayan, savaşa taraftardır”. Yani Erdoğan ve Apo ikilisinin başlattığı, adına çözüm süreci denen gelişmeleri onaylıyor ve destekliyor. Hatta görüşmelerin mahrem olarak, yani milletten gizli olarak yürütülmesini ve sonunda yasal düzenlemelerin yapılmasını istiyor. Bu, PKK ve onun başı Apo’nun isteklerini kabul etmek anlamı taşımıyor mu? Bu sözlerinden bölünmeyi desteklediği anlaşılmıyor mu


Evet, Sayın Bahçeli, siz ve partiniz yıllardır bölünmeye karşı mücadele ettiğiniz izlenimi verdiniz. Ama, bölünmeden yana bir kimseyi Cumhurbaşkanlığına aday göstererek bu konudaki inanırlılığınızı kaybettiniz. Şimdi size soruyorum, bu konuşmaları dinledikten sonra İhsanoğlu’nu desteklemeye devam edecek misiniz. Siz de çözüm sürecinin devam etmesinden yana mısınız?  Yani siz de bölünmeden yana mısınız?

Hiç yorum yok: