29 Mayıs 2019 Çarşamba


TÜRK-AMERİKAN SAVAŞININ SİLAH VE ASKERLERİ

TSK Pençe Harekatı’nı başlatarak S-400’ler konusunda Türkiye’yi sıkıştıran tehdit eden Amerika’ya çok güzel bir cevap vermiş oldu. Amerika’nın kara gücüm dediği PKK’nın Hakurk’taki varlığını yok eden Mehmetçiklerimizle gurur duyuyoruz.

Bir diğer gurur kaynağımız ise bu harekatta kullanılan helikopter, silah ve mühimmatların Türk malı olması. Kendi silahlarımızla Amerika’nın paralı askerlerini vuruyoruz.

AMERİKA’NIN TEKELLERİ

Emperyalizm özellikle 5 konuda tekel olmak ister, sıralayalım: Doğal kaynaklara egemen olmak, ileri teknoloji, kendi sermayesinin serbest dolaşımı ve bankacılık sistemi, kitle imha silahları, televizyonlar, gazeteler, haber ajansları ve diğer iletişim araçları.

Emperyalizmin baş savunucusu Amerika bu tekelleşme konusunda çok hassastır. Bunu ihlal eden veya etmek isteyen milli devletlere saldırır. Ya iktidara kendi adamlarını getirir ya da o ülkeyi parçalar, böler ve daha kolay yönetilir hale sokar.

Yıllardır Türkiye'de oynan senaryo da bu işte!


SİLAHLAR AMERİKA’DAN MÜHİMMAT VE ASKERLER İSE YERLİ

Amerika bu tekellerini korumak için dünyanın farklı bölgelerinde 800 civarında askeri üs kurmuştur. Bu üslerdeki askerler büyük sermayenin bekçileridir.

Amerika bu askerlerini mecbur kalmadıkça kullanmaz. Parçalamak istediği milli devletlerin içinde terör örgütleri kurar, onları silahlandırır, eğitir, maaşa bağlar ve paralı askerler haline dönüştürür. Bunun en iyi örneği de PKK’dır.

Amerika’nın milli devletleri parçalamak ve yönetmek için daha farklı ve etkin ama masum görünüşlü silahları da vardır. Bunların mühimmatlarını hedef ülkelerden temin eder. Nedir bu masum görünüşlü silahlar diyorsanız, yazalım:

Demokrasi, azınlık hakları, etnik kimlik siyaseti, dini cemaatler, halklara özgürlük, ana dilde eğitim, yerel özerklik, barış.

Silahlar Amerika’dan ithal ama bunları kullanacak askerler yerli: siyasetçiler, yazarlar, gazeteciler, televizyon yorumcuları, sosyal medya trolleri, bir de bunlara inanıp kanan saf kimseler.

KİMİSİ GÖNÜLLÜ KİMİSİ PARALI ASKER

Amerika’nın gönüllü ve paralı askerlerini tanımak çok da zor değil. Konuşmalarından, yazdıklarından ve eylemlerinden kolaylıkla anlaşılırlar. En bariz özellikleri NATO, Batı İttifakı ve Amerika yanlısı olmalarıdır. Bunlara hiç toz kondurmazlar, hiç eleştirmezler.

Etnik kimlik üzerinden siyaset yaparlar. Halklara özgürlük isterler. Ana dilde eğitimi savunurlar. Yerel Özerklik Şartı kalksın isterler. Bölücü terör örgütü PKK ve onun siyasal uzantısı HDP’ye sıcak bakarlar, iş birliği içine girmekten çekinmezler. HDP/PKK eş başkanının politikalarını beğenirler, alkışlarlar.

Büyük bir kısmı da en tehlikeli dini cemaat olan FETÖ içinde örgütlenmiştir. Bazıları bu örgütü masum göstermeye çalışır, bazıları da devlet yargısıyla, güvenlik güçleriyle bu örgüt üzerine gidince onları korumaya kalkarlar. Hapistekileri kurtarmaya çalışırlar.

Amerika’nın yapmayı planladığı, İran’dan başlayıp Akdeniz’e kadar uzanan terör koridorunu TSK kuvvetleri Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatları ile önleyince “Suriye bataklığında ne işimiz var?” diye bas bas bağırırlar.

Türkiye ne zaman PKK’nın üzerine ciddi anlamda gitse bunlar barış havarisi kesilirler.

Türkiye Rusya’dan S-400 hava savunma sistemi almasın, savunması Amerika’ya bağlı kalsın isterler.

Türkiye Doğu Akdeniz’de petrol ve doğal gaz aramaya başlar, bunlar aramalar durmalıdır diye beyanat verirler.

NATO’dan çıkmayalım diye elli takla atarlar. NATO’nun ne kadar önemli olduğunu uzun uzun anlatırlar.

Amerika Esat’a katil der, bunlar hemen Esat’ın üzerine silahlı terör örgütleri yollarlar.  Ülkesini korumaya çalışan Suriye ordusunu rejim güçleri deyip katliam yapmakla suçlarlar.

Dillerinden küreselleşme, liberal ekonomi sözcükleri düşmez. Özelleştirme adı altın Türkiye’nin kamu varlıklarını yabancılara peşkeş çekerler. Yabancı sermayenin Türkiye’yi sömürmesine göz yumarlar.

Bunların bir kısmı Atatürkçü, bir kısmı milliyetçi, bir kısmı dindar geçinir. Milletimiz bu yüzden bunları teşhis etmede zorlanıyor. Yukarıda yazdıklarım bunların tanınması için birer uyarıdır. Umarız halkımız kısa zamanda bu gönüllü ve paralı askerleri gerçek kimlikleri ile tanır ve tavrını ve seçimlerini ona göre belirler.


Hiç yorum yok: