21 Mayıs 2019 Salı


ATATÜRK İLE ALDATANLAR ÇOĞALDI

19 Mayıs Atatürk’ü anma ve Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle yapılan konuşmaları okudum, yazılan yazıları dinledim; dost sohbetlerine katıldım ve sosyal medyada paylaşılanlara baktım ve bende şu kanaat uyandı:

İnsanlarımızın çok büyük kesiminin kalplerinde Atatürk sevgisi var ama Kemalist düşüncenin özü maalesef o oranda yok. Ne yazık ki bu durum bazı şarlatanların halkımızı Atatürk ile aldatmasına neden olabiliyor.

Atatürk posteri giyen ve eline bayrak alıp sallayan herkes kendisini Atatürkçü sanıyor. Bir Atatürkçü her şeyden önce Kemalist düşünceyi kavramalı ve eylemlerine ve seçimlerine bu düşünce yön vermelidir.

KEMALİZM BİLİNMEDEN ATATÜRKÇÜ OLUNMAZ

Kemalizm Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş felsefesidir ve Türk Devrimi’ne giden yoldur.

Kemalizm Müdafaa-i Hukuk doktirinine dayanır.

Müdafaa-i Hukuk yani emperyalizme ve sömürüye karşı milletin hukukunu savunmak;

Müdafaa-i Hukuk yani milletin tam bağımsızlığı;

Müdafaa-i Hukuk yani milli egemenlik;

Müdafaa-i Hukuk yani özgürlük;

Müdafaa-i Hukuk yani insanın insana kul olmaması;

Müdafaa-i Hukuk yani bilimin aydınlığı ile halkın bilinçlendirilmesi.

Kemalizmin özü işte bunlarıdır.

İSTİKLAL-İ TAM, HAKİMİYET-İ MİLLİYE

Kemalizm Düşmanı vatan toprağından kovan ve bağımsızlığımızın timsali şanlı bayrağımızı vatanın her köşesinde dalgalandıran ideolojidir.

Kemalizm’in özünde antiemperyalist bilinç vardır. Bu bilinçle ülkenin tüm maddi ve manevi değerleri emperyalistlere kaşı savunulur. Emperyalizme karşı savaşmayan ben Atatürkçüyüm demesin.

Kemalizm tam bağımsızlık demektir. Atatürk, “Temel ilke, Türk ulusunun haysiyetli ve onurlu bir ulus olarak yaşamasıdır. Bu ilke, ancak tam bağımsızlığa sahip olmakla gerçekleştirilebilir. Ne kadar zengin ve bolluk içinde olursa olsun, bağımsızlıktan yoksun bir ulus, uygar insanlık dünyası karşısında uşak olmak katından yüksek bir işleme layık görülmez” diyor.

Unutmayalım ki, Türkiye Cumhuriyeti “Ya istiklal, ya ölüm” parolası ile kuruldu.

Kemalizm “milli egemenlik” demektir. Kemalizm ile egemenlik tak adamdan milletin tümüne geçmiştir.  

Kemalizm özgürlüğü savunur, kanun önünde eşitliği savunur. Kemalizm ile Türk Milleti kul olmaktan kurtulmuş, özgür bireyler haline gelmiştir.

KEMALİST EĞİTİMİN TEMELİ

Kemalizm ile Türk Milleti yolunu bilimin ışığı ile aydınlatmaya başladı. Atatürk, Türk eğitim felsefesinin temeline bilimi, akılı ve fenni koydu.

Kemalist eğitim politikalarının temelinde millilik vardır. Atatürk, “İlk mekteplerde eğitimin ilk ve son maksadı; çocukların, millî hayata layıkıyla intibak etmeleridir. Eğitimde Türklük ve Türk vatanı esas mihveri teşkil etmelidir” diyor.

CUMHURİYETİ YAŞATACAK RUH KEMALİZMDİR

Atatürk, “Bir milletin ruhu zapt olunmadıkça, bir milletin azim ve iradesi kırılmadıkça o millete hâkim olmanın imkânı yoktur” diyor; Türk milletinin zapt olunmak istenen ruhunun adıdır Kemalizm.

Türkiye Cumhuriyeti’ni sonsuzluğa kadar yaşatacak olan da işte bu ruhtur.

Son zamanlarda çok sayıda şarlatan ve demagog Atatürkçü türedi. Bunlar halkımızı Atatürk ile aldatmaya çalışıyor. Atatürk sevgisi muhakkak Kemalist düşünce ile birleştirilmelidir. Bu birleşme olursa hiç kimse milletimizi Atatürk ile artık aldatamaz.

Hiç yorum yok: