31 Mayıs 2019 Cuma


İMAMOĞLU ATATÜRKÇÜ İMİŞ!

Duyunca üzüldüm ama şaşırmadım. Bir grup Atatürkçü Düşünce Derneği ve Cumhuriyet Kadınları Derneği üyesi toplu olarak bankaya gitmiş ve Sayın Ekrem İmamoğlu’nun hesabına para yatırmışlar. Gerekçe de İmamoğlu’nun Atatürkçü olması imiş.

Şaşırmadım dedim çünkü bu insanların Atatürkçülüğü içlerine sindiremediklerini biliyordum. Bunlara göre Atatürkçülük, siyasal ve kültürel batıcılıktan ibarettir.

ATATÜRKÇÜLÜK NEDİR?

Kestirmeden söyleyelim; Atatürkçülük, Müdafaa-i Hukuk öğretisine dayanır. Müdafaa-i Hukuk, yani Türk milletinin ve tüm mazlum milletlerin haklarını emperyalizme karşı savunmak. Türk milleti bunun için emperyalizme karşı bir kurtuluş savaşı vermiştir.

Atatürkçülük tam bağımsızlık demektir. Tam bağımsızlık, yani, “siyasi, mali, adli, askeri, kültürel ve benzeri her hususta bağımsızlık ve tam serbestlik.”

Atatürkçülük egemenliği kayıtsız şartsız millette olması ve Türk milletinden başka bir gücün toplum hayatına egemen olmaması için mücadele etmektir.

Atatürkçülük, Türk milletinin bilimin rehberliğinde muasır medeniyet seviyesine çıkarmak için mücadele etmektir.

Atatürkçülük, insanlar arasında gelir, servet ve fırsat eşitsizliğinin kalkması için mücadele etmek demektir.

Atatürkçünün birinci görevi Türkiye Cumhuriyeti’ni, kuruluş felsefesine uygun olarak, sonsuzluğa kadar yaşatmaktır. Cumhuriyet öncelikle vatan toprağı korunarak yaşatılır.

Atatürk’ün “Söz konusu vatansa gerisi teferruattır” özdeyişini unutmadan vatan toprağının her karış toprağını ve denizini savunmaktır Atatürkçülük.

Ve Atatürkçülük, bütün bunlar için aralıksız devrim ve atılım yapmak demektir.

İMAMOĞLU’NUN NERESİ ATATÜRKÇÜ?

Şimdi soruyorum: Sayın İmamoğlu Atatürkçülük adına bugüne kadar neler yapmıştır?

Emperyalizme karşı hangi mücadeleyi vermiştir? Türk ordusunun şerefli subayları, ülkenin vatansever aydınları, siyasetçileri, bilim adamları Ergenekon, Balyoz gibi kumpaslarla hapislere atılırken İmamoğlu neredeydi? Ne yapıyordu?

Zamanın hükumeti Kürt açılımı yapıyoruz adı altında vatan topraklarımızın bir kısmını PKK’ya teslim etmek üzere iken Sayın İmamoğlu neredeydi? Ne yapıyordu?

Emperyalist Amerika’nın Türkiye’yi bölmek için üzerimize saldığı PKK’lı hainler Mehmetçiklerimizi şehit ederken Sayın İmamoğlu neredeydi? Ne yapıyordu?

15 Temmuz gecesi FETÖ aracılığı ile Amerika’nın Türkiye’yi işgal etme girişimi sırasında Sayın İmamoğlu neredeydi? Ne yapıyordu?

Okullarda andımızın okunması yasaklandığında, milli bayramlarımızın kutlanmaması önlendiğinde Sayın İmamoğlu neredeydi? Ne yapıyordu?

BÖYLE ATATÜRKÇÜLÜK MÜ OLUR?

Seçim kampanyana Atatürk’ün “Bir fesad ve hiyanet ocağı” diye nitelendirdiği patrikhaneyi ziyaret ederek başlayacaksın ama Atatürkçü olacaksın!

Gizlice(!) Eyüp Sultan’a gidip namaz kılacaksın, sonra da fotoğraflarını medyaya dağıtacaksın ama Atatürkçü olacaksın!

Yaptığın mitinge Kuran ve dua okutarak başlayacaksın ama Atatürkçü olacaksın!

Güneydoğulu mollalarla sahur yemeği yiyip onlardan oy isteyeceksin ama Atatürkçü olacaksın!

Abdülhamid ve Menderes’i demokrasi kahramanı ilan edeceksin ama Atatürkçü olacaksın!

Turgut Özal’ın kabrini ziyaret edip ondan sitayişle bahsedeceksin ama Atatürkçü olacaksın!

Kıbrıs’ın “ver kurtulcu” Cumhurbaşkanı Akıncı’yı ziyaret edip onun görüşlerini paylaşacaksın ama Atatürkçü olacaksın!

Türkiye Cumhuriyeti’nin bir milli devlet olduğunu unutup “İstanbul Ankara’dan yönetilemez” diyeceksin ama Atatürkçü olacaksın!

Türkiye’yi bölmek için FETÖ, PKK gibi terör örgütlerini üstümüze salan, ekonomik olarak bizi sömürmeye devam etmek isteyen emperyalistlerin başı Amerika aleyhine tek laf etmeyeceksin ama Atatürkçü olacaksın!

Emperyalistlerin taşeronu, maşası, Mehmetçiklerimizin katili PKK ve FETÖ’den ve SOROS’un beslediği yazarlardan, sözcülerden övgüler, destekler alacaksın ama Atatürkçü olacaksın!

“PKK değil Türk devleti silah bırakacak”, “Öcalan’ın posterini Kürdistan’a asmayacağız da nereye asacağız”, “Türk ordusu işgalcidir”, “İstiklal Marşı ırkçı bir dayatmadır” gibi haince laflar eden ve Apo’nun heykelini dikmeye kalkan PKK eşbaşkanı Demirtaş’ın siyasetlerini beğenip omu alkışlayacaksın ama Atatürkçü olacaksın!

Sayın İmamoğlu, sen ancak Demirtaş’ın, Pervin Buldan’ın, Emre Uslu’nun, Mustafa Akıncı’nın olabildiği kadar Atatürkçü olabilirsin.

GERÇEK ATATÜRKÇÜ ADAY VAR: M İLKER YÜCEL

İstanbul için gerçek Atatürkçü bir aday var: Vatan Partisi’nin adayı Mustafa İlker Yücel. Sayın Prof Dr. Tülin Oygür’ün onu Aydınlık gazetesinde çıkan yazısında çok iyi anlatmış. Okuyalım da gerçek Atatürkçü kimmiş görelim:

“İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylarından birisi Mustafa İlker Yücel’dir. Vatan (İşçi) Partisi’nin 1999’da İzmir’deki bir yürüyüşünde “Avrupa Birliğine Hayır” pankartının önünde slogan atarken çekilmiş resminde henüz 17 yaşında olan bu devrimci genç adamın, -hiç Atatürk için durduramadığı hıçkırıklarla ağlamış mıdır bilinemez ama- daha rüştünü ispat etmediği yaşlarından bu yana Atatürk’ün devrim yolunda yaşamını düzenlediğini herkes bilir.

Emekçi bir ailenin çocuğu, İzmir’de büyümüş, tarih bölümü mezunu… Çok genç yaşında örgütlü mücadelenin içine girmiş. Çok sayıda değerli bilim adamının denetiminde hazırlanan “Atatürk’ün Bütün Eserleri” çalışmasında arşiv tarama grubunda görev almış; Türkiye’yi uluslararası anti-emperyalist gençlik toplantılarında temsil etmiş; Atatürk gençliğini örgütleyen Türkiye Gençlik Birliği’nde üç yıl genel başkanlık yapmış ve ABD askerlerinin kafalarına çuval geçirilmesi, 19 Mayıs 2012’de iki yüz bin vatandaşımızla yapılan Taksim yürüyüşü, yasaklanan 29 Ekim, 23 Nisan, 30 Ağustos milli bayramlarındaki kitlesel yürüyüşler ve Silivri duvarlarını yıkan büyük mücadele, TGB tarafından onun önderliğinde yapılmış…

İlker Yücel, küçük yaşlarında katıldığı Vatan Partisi’nin rahleyi tedrisatından geçmiş, Atatürk’ün milli kurtuluş mücadelesini ve devrimlerini bilimsel sosyalizmin ışığında sindire sindire okumuş, anlamış ve Atatürkçülüğün bugünün pratiğinde yol gösterici ışığını yakalamış. Ağlaşan Atatürkçüler, o yürüyüşlerde, o mitinglerde kaldılar ve Atatürklerini kaybettiler. İlker Yücel ise İstanbul için çözümlerini, Atatürk’ün tam bağımsız, halkçı, aydınlık Türkiye hedefinde maddeleştirerek İstanbul halkına sunuyor…”


Hiç yorum yok: