15 Mayıs 2019 Çarşamba


AKP VE ERDOĞAN TÜRKİYE’Yİ YÖNETEMİYOR!

Yaklaşık 17 senedir ülkeyi AKP ve Erdoğan yönetti. Bu sürenin sonunda Türkiye’nin haline bakalım:

Ülkeye yönelik güvenlik tehditleri ve tehlikeleri büyü boyutlara ulaştı. Her gün yeni bir şehit haberi geliyor. Terörün kökü bir türlü kurutulamıyor. PKK’nın siyasal uzantısı HDP ihanetlerini meclise kadar taşımış durumda. Hükumet bir türlü bu fitne yuvasını kapatacak adımları atmıyor.

Amerika Irak ve Suriye’nin kuzeyine yerleşmiş, terör örgütlerini silahlandırıyor, eğitiyor, besliyor, üzerimiz salıyor; Hükumet yeterli tepkiyi gösteremiyor. İncirlik hâlâ açık. Amerika hâlâ sözüm ona bizim strateji ortağımız.

Amerika, İsrail, Yunanistan, GKRY muhripleri, denizaltıları namlularını bize doğru çevirmiş tatbikatlar yapıp Türkiye’ye göz dağı veriyor. Yunanistan başbakanı Çipras bile “yaptırım uygularız” filan deyip Türkiye’yi tehdit edebiliyor.

Amerika’ya karşı işbirliği yaptığımız Rusya’ya, İran’a, Irak’a gerekli güven verilemiyor. Yalpalamalar devam edip gidiyor. Esad’a katil denmekten vazgeçilmiyor. Suriye devleti düşman olarak kabul ediliyor. Karşımızda bir kirli ittifak oluşmuş ama biz kendimizi yalnızlığa mahkûm ediyoruz.

Ekonomik durum içler acısı. Borçlar ödenemeyecek boyuta yükselmiş. İflaslar ardı ardına geliyor. İşsizlik artıyor, yoksulluk artıyor. Ekonomi daralıyor. Sanayi ve tarım üretimi düşüyor. Faizler sürekli yükseliyor. Döviz sıkıntısı giderek artıyor.

Türkiye’nin bu durumuna bakınca şu yargıya kolaylıkla varmak mümkün: AKP ve Erdoğan Türkiye’yi tek başına yönetmiyor.

MİLLİ HÜKUMET GEREK!

Zor ve çetin günlerden geçiyoruz. Emperyalizm Türkiye’yi kıskaç altına almaya çalışıyor. Hem vatan toprağımız hem de mavi vatanımız tehdit altında.  

1980’li yıllardan buyana uygulanan neo-liberal ekonominin sonunda ülke iflasın eşiğine gelmiş vaziyette.

Türk milleti tüm maddi ve manevi tüm güçlerini bir araya getirerek bu zor durumdan çıkabilir.  Sayın Erdoğan’ın “Türkiye İttifakı” bizi ümitlendirdi ama bu söz maalesef havada kaldı.

Yapılacak şey bellidir. En kısa zamanda içinde AKP’nin, CHP’nin, MHP’nin, İYİP’nin ve Vatan Partisinin bulanacağı bir milli hükumet kurulmalıdır. Ancak böyle bir hükumet ülkenin tüm güçlerini emperyalizme karşı seferber eder.

Hiç yorum yok: