3 Nisan 2017 Pazartesi

ATATÜRK GENÇLİĞİ GÖREV BAŞINDA

2 Nisan 2017 günü Ahmet Taner Kışlalı salonu çok büyük bir etkinliğe tanıklık etti. Türkiye Gençlik Birliği (TGB) öncülüğünde Gençlik Meclisi 102 Üniversiteden 2500 üniversitelinin katılımıyla toplandı ve çok önemli kararlar aldı.

Bu gençler, Mustafa Kemal Atatürk'ün “...Geleceğin ışık saçan çiçekleri onlardır. Bütün ümidim gençliktedir.” sözleri ile tarif ettiği çiçeklerdi.

Gençler Atatürk'e bağlılıklarını “Atatürk Gençliği Görev Başında” nidaları ile tüm dünyaya duyurdular.

Bu toplantıya Vatan Partsi Genel Başkanı Sayın Doğu Perinçek de katıldı ve gençlere hitaben bir konuşma yaptı. Konuşmasının başında şunları söyledi:

Vatan bütünlüğünün fedaileri, cumhuriyetimizin muhafızları, Mustafa Kemal Atatürk gençliği sizlere yürekten sevgiler!

Sizleri kutluyoruz.

Üniversitelerimizi, yüksekokullarımızı gençlik mekanlarını, vatan bütünlüğünün Cumhuriyet'in Türk milletinin Atatürk devrimciliğinin kaleleri haline getirdiniz. O üniversitelerde birkaç yıl öncesini hatırlayalım, bölücü terör örgütleri, 'padişahım çok yaşa' diyen zihniyet cirit atıyordu.

Sizler Türkiye'nin geleceğine, yarınlarına el koydunuz ve Türkiyemizi kurtarmaya, yüksekokullarımızdan üniversitelerimizden başkadınız. Sizleri yürekten kutluyoruz.

TGB'nin bu büyük başarısı yarınların da habercisidir. Gençlik tarih yazmaya başlamıştır ve tarih yapacaktır.”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, AKP Kurucu Üyesi eski Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, MHP Genel Başkanı eski Başdanışmanı Gürcan Dağdaş, Milli Anayasa Hareketi (MAH) Başkanı Hasan Korkmazcan, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Başdanışmanı Necdet Basa. Ve çok sayıda politikacı da gençleri yalnız bırakmadı.


CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan bütün salona, “Dağ başını Duman Almış” marşını söyletti ve büyük bir çoşku yarattı.


Toplantının sonunda aşağıdaki kararlar alındı:


1)Bugün birinci görevimiz emperyalizm destekli teröre karşı milli birliği sağlamaktır. Türk Gençliği bu birliğin sarsılmaz teminatıdır. Terörle en ön safta mücadele eden Türk askerine ve polisine güvenimiz tamdır.

2) Türk Gençliği, Türkiye’nin önceliklerine göre hareket edecektir. Öncelikli sorunlarımız olan terör ve ekonomik bunalımdan kurtulmak için ihtiyacımız; söz konusu milli birliği temsil edecek güçlü bir meclistir. Cumhuriyetin temel değer ve kurumlarının devamlılığını sağlamak bir görev olmaktan çok zorunluluktur.

3) Vatanseverliğimiz en belirleyici ve birleştirici ölçütümüzdür, Atatürk vazgeçilmezimizdir. Birliğimizi zedeleyecek olan evet-hayır kamplaşmasına geçit vermiyoruz ve vermeyeceğiz.

4) Milletimizi 16 Nisan 2017 tarihli halk oylamasında Hayır oyu kullanmaya davet ediyoruz. Gazi Meclisimizi etkisiz ve yetkisiz kılarak, egemenliği ve birliği zedeleyecek fiili başkanlık sistemini reddediyoruz.

5) Geleceğimize el konulmasına izin vermeyeceğiz! İş ve atama bekleyen milyonlarca gencin derdine derman olmayacak anayasa değişiklik paketine karşı; Geleceğimiz için Türk Gençliği'ni HAYIR demeye çağırıyoruz.

6) Gençlik sandık başına! Bütün gençliği, oy kullanmaya ve oyunu korumaya davet ediyoruz. Halk oylamasında sandık güvenliği için tüm il merkezlerinde gerekli önlemleri alacağız. Milletimizin kararını yansıtacak olan sandıkların güvenliğini kimsenin ihlal etmesine izin vermeyeceğiz.


Bu toplantı Türk Milleti olarak geleceğe dönük endişelerimizi, kaygılarımızı yok etti. Türkiye Cumhuriyet'nin yılmaz bekçilerine Atatürk'ün şu sözleri ile sesleniyorum ve ayrı ayrı hepsinin alınlarından öpüyorum:


-Gençler! Cesaretimizi takviye ve devam ettiren sizsiniz. Siz almakta olduğunuz eğitim ve kültür ile, insanlık meziyetinin, vatan, fikir hürriyetinin en kıymetli sembolü olacaksınız. Ey yükselen yeni nesil! İstikbâl sizindir. Cumhuriyet'i biz kurduk; onu yükseltecek ve devam ettirecek sizsiniz.”


Hiç yorum yok: