25 Nisan 2017 Salı

AKMP KARARI KABUL EDİLEMEZ

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKMP), Türkiye'nin denetim sürecine alınmasını kabul etti. Bu karara ilk tepki Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’ten geldi.

Perinçek, aydınlık.com.tr'ye yaptığı açıklamada 'Türkiye'yi denetleyecek uluslararası bir kurum yoktur' diyerek hükümeti bu karara uymamaya çağırdı.

Perinçek şunları belirtti:

"Türkiye bağımsız egemen bir devlettir, böyle bir denetim olamaz. Devlet egemenliği demek onun üzerinde başka bir kurum olmaması demektir. Türkiye'yi denetleyecek uluslararası bir kurum yoktur. AKPM'nin kararını hiçbir şekilde kabul etmiyoruz. Eğer hükümet Türkiye'yi bu denetimlere açarsa o hükümetle de mücadele edeceğiz."

AKMP NE DEDİ?

Bu karar ile AKMP demiştir ki; siz gözetim altına alınacaksınız. Sizin her adımınız incelenecek. Siz normal bir Avrupa Konseyi üyesi konumunu kaybettiniz denmiştir.

Bu karar gerçekten de Türkiye için çok ağır bir tablo ortaya koymuştur.

İktidarın özgürlükler ve demokratik hukuk devleti anlayışına son yıllarda indirdiği ağır darbeler bu kararın alınmasına zemin hazırlamıştır.

İKTİDAR ZEMİN HAZIRLADI

Son yıllarda neler olmuştur, hatırlayalım:

Demokrasinin en önemli şartlarından birisi olan kuvvetlerin ayrılığı ilkesi zedelenmiştir.

Yargı bağımsızlığı korunamamıştır.


Yazılı ve sözlü basın baskı altına alınmış, halkın haber ama özgürlüğü kısıtlanmıştır.

Şaibeli bir halk oylaması yapılarak devletin demokratik özelliğine tırpan vurulmuştur.

Referandum süresince hayır diyenler baskı altına alınmış; terörist, çukur, hain şeklinde nitelemelere maruz bırakılmıştır.

Yüksek yargı organları iktidarın denetimine sokulmaya çalışılmıştır.

Sayıştay raporları meclise taşınmayarak yürütmenin mali yönden denetlenmesi imkânsız hale getirilmiştir.

15 Temmuz’u takiben ilan edilen olağan üstü hal bahane edilerek kanun kuvvetinde kararnameler çıkarılmış ve meclisin yetkileri yürütmeye devredilmiştir.

15 yıllık süre içerisinde AKP iktidarı Türkiye Cumhuriyet’ini adım adım demokrasiden uzaklaştırmıştır. Bu doğrudur ama bunun denetlemek de düzeltmek de Türk Milleti’nin yetkisindedir. Hiçbir kurum ve kişinin Türkiye Cumhuriyet’ini denetlemeye hakkı da yoktur, yetkisi de yoktur.

DENETİM YETKİSİ TÜRK MİLLETİNE AİT OLMALI

AKPM’nin bu kararını hükümetimiz asla kabul edemez. Etmeyeceklerine dair bakanların ifadesini okuyoruz ama bu sözlere güvenemiyoruz. Bekleyeceğiz ve göreceğiz. Hükümet denetimi kabul ederse onunla da mücadele etmek her Türk vatandaşının görevidir.

Türk Milleti Türkiye Cumhuriyeti Hükümetlerini denetleme yetkisini TBMM eli ile kullanır. Son yapılan anayasa değişikliği ile bu yetki meclisin daha doğrusu milletin elinden alınmıştır. Milletin elinden bu yetkiyi alırsanız, elin oğlu da sizi denetlemeye kalkar.

AKMP’nin bu kararı anayasa değişikliğinin ne kadar hatalı olduğunu da gözler önüne sermiş oldu.

BASKILARA BOYUN EĞMEYİZ


Avrupa ülkeleri bu kararı alarak Türkiye Cumhuriyeti’ne baskı uygulamak istiyor. Bu baskı arzusunun nedeni, TSK’nin ve diğer güvenlik güçlerimizin 24 Temmuz’da başlattığı PKK’yı hendekler gömme mücadele ve devletimizin ikinci İsrail koridoru olarak nitelenen Kürt koridoruna engel olmak için Suriye’nin kuzeyine yaptığı askeri müdahaledir.

Bu karara en iyi cevabı da gene askerlerimiz vermiştir. Suriye’nin ve Irak’ın kuzeyindeki terör yuvaları bombalanmış ve 70 terörist etkisiz hale getirilmiştir.


Mehmetçiklerimizle ve polisimizle gurur duyuyoruz. İktidarı devletin demokratik özelliğine saygı göstermesini ve hatalı adımlarından geri dönmesini bekliyoruz.

Hiç yorum yok: