17 Nisan 2017 Pazartesi

KAZANANI YOK! KAYBEDENİ ÇOK!

Bu halk oylamasının kazananı yok. Evet diyen de kaybetti, hayır diyende. Kişiler kaybetti, kurumlar kaybetti.

Erdoğan’ın cumhurbaşkanı olacağını sanarak evet oyu kullananlar boşuna seviniyor. Sonuçlar Erdoğan’ın erken veya zamanında yapılacak bir seçimde başkan olma ihtimalinin düşük olduğunu gösterdi. Farkında değiller ama evet diyenler de kaybetti.

TÜRK MİLLETİ KAYBETTİ

Türk milleti 200 yıllık mücadelesi sonucu elde ettiği hak ve özgürlüklerden feragat etti. Egemenliğin 5 yıl süre ile bir adama teslim etme kararı Türk Milleti için çok büyük kayıptır.

Milletin kaderi beş yıl bu adamın kararlarına ve uygulamalarına bağlı olacak ve beş yıl bu kişi denetlenemeyecek, dur denilemeyecek.

HUKUK KAYBETTİ

HSK’nın teşkili İktidarın ve cumhurbaşkanının insiyatifine bırakıldı. Yargı bağımsızlığı zedelendi, hukukun üstünlüğü darbe aldı.

YSK, evet ve hayır denmesini isteyenlerin eşit şartlarda propaganda yapmasının şartlarını oluşturamadı.  Sayım esnasında da büyük bir hukuki hata yaptı ve oylama sonuçlarını şaibeli hale getirdi. Halkın güvenini kaybetti.

DEMOKRASİ KAYBETTİ

Demokrasinin özünde kuvvetler ayrılığı ilkesi var. Bu anayasa ile kuvvetler tek kişide toplandı. Uygulama başladığı an demokrasiden artı söz etmek mümkün olmayacak.

Halkın haber alma özgürlüğünün kısıtlandığı, medyanın iktidarın denetiminde olduğu, devlet imkanlarının evet denmesi için seferber edildiği, eşit şartların oluşmadığı bir halk oylamasının demokratik olduğu asla söylenemez. Demokrasi büyük yara aldı.

ERDOĞAN KAYBETTİ

Halk oylamasının sonuçları gösterdi ki Sayın Erdoğan’ın yeni sistem uygulanmaya başladığında başkan olma ihtimali çok zayıf. Halkın Erdoğan’a verdiği destek erimeye başladı. Bir yandan AKP diğer yandan Erdoğan güç kaybediyor.

Artan yetkileri yeni seçilecek olan başkan kullanacak. Bu başkanın Erdoğan olamayacağı nerde ise belli oldu. Kime niyet, kime kısmet; göreceğiz bakalım…

AKP KAYBETTİ

Yanına MHP’yi, BBP’yi ve HDP’nin bir kısmını almasına ve devletin tüm imkanlarını sonucun evet çıkması için kullanmasına rağmen ancak % 51.2 oranında oy toplayabildi; o da şaibeli.

AKP eriyişe geçti. Büyük şehirlerimizin hepsinde seçimi kaybetti, hem de MHP desteğine rağmen. Türkiye’nin lokomotif illeri İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Antalya ve Diyarbakır’dır. Bu illerde AKP oylarında büyük kayıplar var.

AKP’nin tek başına iktidar olma şansı kalmadı.

MHP KAYBETTİ

MHP diye güçlü bir partiden artık söz etmek mümkün değil. Devlet Bahçeli bu partiyi bölüp parçaladı ve yok olma noktasına getirdi.

Seçim sonuçları Bahçeli’nin zavallılığını açık şekilde gösterdi. Ülkücülerin önemli kısmı MHP yetkililerinin istediği yönde oy kullanmadı. Bu partide bir toparlanma olmazsa oluşacak olan boşluğu yeni bir parti doldurabilir.

KARAMSARLIK OLMAMALI

Bütün bunlar Türk Milletini asla ümitsizliğe sevk etmemelidir. Türkiye’yi bölmek için pusuya yatan emperyalistler karşı uyanık olmalıyız. Düşmanca söylemlerden vazgeçmeliyiz. Evet diyen de hayır diyen de bu milletin fertleridir ve kardeştir.

“Muhalefet, ülkenin birlik ve bütünlüğünü, ulusal çıkarlarını ve ekonomik çarpıklığı merkeze koyarak siyaset yaptığında hızla güçlenecek ve iktidar adayı olacaktır. Bu fikirleri savunan muhalif bir adayın Cumhurbaşkanı seçilmesi içten bile değildir. Muhalefetin önder kadroları ve kurmay ekibinde de bir kan değişikliğine ihtiyaç duyulduğu açıktır.”


Geleceğimizi doğru yolda ve doğru yöntemlerle mücadele edenler belirleyecektir. 

Hiç yorum yok: