12 Nisan 2017 Çarşamba

YENİ DEVLET KURULACAKMIŞ!

Şu küstah ve pervasız sözler Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın danışmanlarından Mehmet Uçum isimli zat söylüyor ve kendi aklınca ve gönlünce taraftarlarına müjde veriyor:

“Halkımız gümbür gümbür bir devrim yapıyor. Halk kendi devletini kurmak için adım atıyor. 16 Nisan kutlu olsun...”

Bu zata göre 16 Nisan’da halk oylamasından evet çıkacak ve yeni bir devlet kurulacak.

Peki nasıl olacak bu? Şehit kanları ile vatan kıldığımız bu topraklarda zaten bir devlet var. O yıkılmadan yeni bir devlet kurulabilir mi?

Sözün anlamı açık, Türkiye Cumhuriyeti yok olacak, yerine yeni bir devlet kurulacak. Bunu da kim yapacak? Evet oyu veren vatandaşlar yapacak.

HADDİNİ BİL!

Mehmet Uçum, burada dur şimdi. Sen kim oluyorsun da “kanla, irfanla” kurduğumuz bu cumhuriyeti yıkılacağının müjdesini veriyorsun.

Savaş meydanlarında kazanılan zaferlerin sonucu kurulan bu devletin sandıkla yıkılacağını mı sanıyorsun?

Bu cumhuriyet sayesinde Türk Milleti bağımsızlığına ve egemenliğine kavuşmuştur. Sen bunlardan mı rahatsız oluyorsun.

Cumhuriyetimizin kurucusu aziz Atatürk bak ne diyor:

“Efendiler, bu nutkumla, millî varlığı sona ermiş sayılan büyük bir milletin, istiklâlini nasıl kazandığını, ilim ve tekniğin en son esaslarına dayanan millî ve çağdaş bir devleti nasıl kurduğunu anlatmaya çalıştım.

Bugün ulaştığımız sonuç, asırlardan beri çekilen millî felâketlerin yarattığı uyanıklığın eseri ve bu aziz vatanın her köşesini sulayan kanların bedelidir.”

Sen bu bedel ödenmeden Türk Milletinin son devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nin yıkılacağını mı sanıyorsun? Bu kanların bedeli ağır olur, bunu bil.

EGEMENLİK MİLLETİNDİR

Şunu da bil ki Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli tam bağımsızlık ve milli egemenliktir. Kurulacağını müjdelediğin yeni devlette egemenlik milletten tek bir kişiye geçeceğini umuyorsun ama bak Atatürk zamanında neler demiş:

"Türkiye Büyük Millet Meclisinin haricinde hiçbir makam, millî mukadderata hâkim olamaz."

“…Yeni Türkiye devletinin varlığını ruhu milli Hakimiyettir. Milletin kayıtsız şartsız hakimiyetidir.”

“Arkadaşlar, Türkiye devletinde ve Türkiye devletini kuran Türkiye halkında tacıdar (taçlı kimse) yoktur. Diktatör yoktur. Tacidar yoktur ve olmayacaktır, çünkü olamaz.”

“… Bütün cihan bilmelidir ki, artık bu devletin ve bu milletin başında hiçbir kuvvet yoktur. Hiçbir makam yoktur. Yalnız bir kuvvet vardır, o da Milli Hakimiyettir.”

Bu ülkede milyonlarca “Mustafa Kemal’in Askeri” var ve onlar “Türk Cumhuriyetini ve İstiklalini korumak ve kollamayı” birinci görev edinmişlerdir.  

Onlardan birisi olarak şunu bilmeni isterim:

“Hiç şüphe yok, devletimizin ebedi müddet yaşaması için, memleketimizin kuvvetlenmesi için, milletimizin refah ve mutluluğu için hayatımız, namusumuz, şerefimiz, geleceğimiz için ve bütün kutsal kavramlarımız ve nihayet her şeyimiz için mutlaka en kıskanç hislerimizle, bütün uyanıklığımızla ve bütün kuvvetimizle millî egemenliğimizi muhafaza ve müdafaa edeceğiz.”


Hodri meydan; gücün yetiyorsa, Türkiye Cumhuriyeti’ni yık ve egemenliği Türk Milletinden al da görelim.

Hiç yorum yok: