2 Şubat 2017 Perşembe

YALNIZ ADAM GÜÇSÜZDÜR

Savaşın tam ortasındayız. Saldırı büyük. Bizden toprak isteniyor. Irak'tan başlayıp Suriye'nin kuzeyini içine alıp Akdaniz'e uzanacak ikinci İsrail devletine evet dememiz bekleniyor.

Biz hayır dedikçe saldırının şiddeti, boyutu büyüyor.

Bombalar, roketler, kurşunlar yetmedi, ekonomik saldırı da başladı.

EKONOMİK SALDIRI VAR

Türkiye yıllardır yanlış ekonomik programlar uyguladı ve bunun sonucunda artan borç yükü altında kaldı. Ekonomi kırılgan hale geldi.

Türk ekonomisinin bu zayıf hali dış güçlerin müdahalesini kolaylaştırdı. Derecelendirme kuruluşları atağa kalktı. Önce Türkiye'nin daha sonra 4 büyük bankamızın kredi notunu düşürdüler.

Türkiye artık kolay kolay döviz bulamaz. Krediler ve sıcak para girişi azalır. Türkiye geçmişte olduğu gibi 70 sente muhtaç hale gelebilir.

İÇ İSTİKRAR BOZULMAMALI

Türkiye kaos ortamına son verip, içi istikrarı sağlarsa bu hücumlara karşı durabilir.

Bu savaşta kahraman askerlerimiz, polislerimiz, korucularımız büyü bir mücadele yürütüyor. Onlar bu canlarını ortaya koyup savaşırken iç cephemiz zayıf düşerse bu kahramanlara yazık olur.

İç cephenin güçlenmesi milli birlikten ve beraberlikten geçer.

İşte tam da bu durumda MHP destekli AKP ne yapıyor? Milleti bölen, berberliğimize darbe vuran bir anayasa değişikliğini önümze getiriyor.

GÜÇ MİLLET MECLİSİNDE OLMALIDIR

Bu değişiklik iktidarı güçlendirmez zayıflatır. Meclisin yetkisizleştirilmesi ve devletin tüm güçlerinin tek adamda toplanması o insanı güçlü kılmaz.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in dediği gibi, “Cumhurbaşkanı” tek adam olmaz; yalnız adam olur.

Tüm milletin temsil edildiği meclis güçlüdür, dış güçlere karşı milletin direncini artırır. Yalnız adamdan başarı beklemek hayaldir.

PROPAGANDA YÖNTEMİNE DİKKAT

Madem ki, önümüze bir değişiklik paketi geldi, yapılacak iş bellidir. Hayırda hayır vardır anlayışı ile halkımızı uyarmamız ve halk oylaması sonucunu milletin lehine çevirmemiz gerekir. Muhalefete ve aydınlarımıza düşen görev budur.

Bu görev yanlış propaganda yöntemleri ile yürütülürse “evet”e hizmet edilir.

Şunları anlatmalıyız:

Halkımız şunu bilmelidir: Bu değişiklik kabul edilirse, Türkiye güçlenmez zayıf düşer. Yalnız adam yönetimi Türkiye'nin dertlerine çare bulamaz. Çare güçlü meclis ve güçlü hükmettedir.

İktidarın milli seferberlik çağrısı doğruydu ama bu halk oylaması bu seferberliği engelledi. Umarız cumhurbaşkanı bu gerçekleri görür ve değişiklik paketini meclis geri gönderir.

Saldırı büyük, saldıranlar çok güçlü. Bu durum top yekun savunmayı gerektirir. Topyekun savunma için meclis içinde ve dışındaki tüm partilerin temsil edildiği bir milli seferberlik hükümeti kurulmalıdır. Zaman dardır, gecikmenin maliyeti yüksek olabilir.

Hiç yorum yok: