29 Şubat 2016 Pazartesi

ENKAZI TÜRK MİLLETİ 93 YIL ÖNCE KALDIRMIŞTI 

Yıl 1919, görünen manzara şu:

İşgal edilmiş bir vatan, esir alınımış ve İngilizlerin kontolüne girmiş bir padişah, silahları elinden alınmış ve sürekli savaşmaktan yorgun düşmüş bir ordu; Malta'ya sürülümüş mebuslar ve aydınlar; Yıllarca ihmal edilmiş ve sömürülmüş hastalıklı bir halk; yurdun dört yanında katliamlar yapan Rum ve Ermeni çeteleri; açlık, sefalet ve yokluk.

Üretim yok, tarım yok, fabrika yok, mühendis yok, iktisatçı yok, borca batmış bir ekonomi...

Özetlersek, enkaz haline gelmiş bir devlet, parçalanmış bir imparatorluk. 97 yıl önceki tablo bu. Türk Milleti bir büyük bağımsızlık mücadelesi vererek bu enkazı kaldırdı ve bu enkazın yerine Türkiye Cumhuriyetini kurdu.

Şimdi utanmadan 90 yıllık enkazı kaldırdık diyenlerin bu gerçeği iyi bilmesi lazım. Enkazı 93 yıl önce erkeğimizle, kadınımızla, çocuğumuzla, batılımızla, doğulumuzla, kuzeylimizle, güneylimizle biz kaldırdık. Senin kaldırdım dediğin ama asla kaldıramayacağın Cumhuriyet, Osmanlı'nın enkazında yeşeren bir bağımsızlık ve milli egemenlik abidesidir.

Sen bu abidenin sağını solunu yıpratırsın ama ortadan kaldıramazsın. Çünkü Türkiye Cumuhuriyeti onu korumaya yemin etmiş her yaştan milyonlarca gence büyük Atatürk tarafında emanet edilmiştir.

Sadece sen değil, seninle birlikte “yedi düvel” gelse bu cumhuriyeti ortadan kaldıramaz.

Kaldıramaz çünkü:

Cumhuriyet bağımsızlıktır,

Cumhuriyet milletin egemenliğidir,

Cumhuriyet kullaktan çıkıp, onurlu yurtaş olmaktır,

Cumhuriyet dini inanç ve etnik köken gözetmeksizin Türkiye halkının mutlu ve şerefli beraberliğidir,

Cumhuriyet hukukun üstünlüğü ve kanun önünde eşitliktir.

Cumhuriyet bilimin aydınlığıdır,

Cumhuriyet vatan için, bağımsızlık için dökülen kanların bedelidir,

Cumhuriyet şerefli ve haysiyetli yaşamanın adıdır,

Cumhuriyeti yok etmek isteyenlere tavsiyem şu: Bırakın bu Cumhuriyet düşmanlığını. Sakın onun temelleri ile oynamaya kalkmayın. Bu millet bağımsızlığını ve egemenliğini kan dökerek, can vererek kazandı. Kazandığı haklar bu kanların bedelidir. Bu bedeli ödemeden hiç kimsenin Cumhuriyeti yok etmeye gücü yetmez.

Cumhuriyeti yok etmek isteyenler şunu da bilsinler ki, eğer niyetlerinden vazgeçmezlerse ve yıkım projelerini uygulamaya kalkarlarsa, Gezi direnişini çok ararlar. Bu millet Cumhuriyeti “ilelebet muhafaza ve müdafa etmeye kararlıdır ve yeminlidir.


Hiç yorum yok: