16 Şubat 2016 Salı

Ey AKP!

Ey AKP! Sana sesleniyorum. 13 yıldır bu ülkeyi sen idare ediyorsun. Ülke ne hale geldi, görüyor musun?

Ülke perişan halde. Yolar hendekten geçilmez oldu. İlçeler harap oldu. Kahramanlar askerlerimiz, polislerimiz, korucularımız şehit oldu. Güneydoğu yaşanmaz oldu. Bombalar can aldı, mermiler can aldı.

2002’de iktidara geldiğinizde ülke böyle miydi? Barış içinde bir ülke buldunuz, 13 senede savaşın merkezine oturtunuz.

13 yıl önce Irak böyle miydi? Suriye böyle miydi? Ortadoğu böyle miydi?

Önce BOP başkanlığına soyundunuz, sonra da Müslüman Kardeşlerin liderliğine… Bu tablo sizin başkanlığınızın ve liderliğiniz sonucudur.

Şimdilerde “Ey ABD” diye sesleniyorsunuz, sözüm ona hesap soruyorsunuz ama ABD’nin zamanında besleyip, kullandığı F tipi örgüte devleti teslim ettiniz. Onlarla beraber TSK mensuplarına, aydınlara, yazarlara, bilim adamlarına kumpaslar kurdunuz. TSK’ni tasfiye etmeye kalktınız. Komutanları sanık, teröristleri, ırz düşmanlarını tanık yaptınız.

ABD’nin ikinci piyonu PKK’yı siz güçlendirdiniz. Sizin döneminizde bu örgüt silahlandı, büyüdü, ilçeleri, illeri bomba deposu haline getirdi. Halka eziyet etti.

Bu şehitler, bu ölümler sizin politikalarınızın sonucu.

Açılım dediniz, çözüm dediniz, İmralı dediniz; PKK’yı değil, güvenlik güçlerini hapsettiniz. Polisler karakoldan, askerlerden kışlalardan çıkamaz oldu.

Türkiye’nin bu hale gelmesinde vebaliniz var.

Ortadoğu’nun bu hale gelmesinde vebaliniz var.

Irak’ın bölünmesinde, her gün yüzlerce insanın ölmesinde vebaliniz var.

Suriye’nin parçalanmasında, binlerce insanın ölmesinde, göç etmesinde vebaliniz var.

Akdeniz’de boğulup ölen çocuklarda, bebeklerde, yetişkinlerde vebaliniz var.

Türkiye’de aç, sefil dolaşan yüz binlerce Suriyeli sığınmacıda vebaliniz var.

Açlıkta, yoklukta, yoksullukta, sefalette vebaliniz var.

Şimdi tutturmuşsunuz PYD terör örgütüdür diye. Bu örgüt siz iktidarda iken kuruldu. Hem de Öcalan İmralı’da iken kurdu. Avukatları talimat götürdü, bilgi getirdi, örgüt kuruldu. Bu örgüt kurulurken siz Öcalan ile Türk Milletine anayasa yapmaya çalışıyordunuz.

Bu örgüte siz yardım ettiniz. Cumhuriyetimizin kurulduğu gün olan 29 Ekim’de bunları davul zurna ile karşılayıp, yedirip, içirip, beslediniz. Sonra da Suriye’ye gönderdiniz. Şimdi de bunlar Türkiye’nin düşmanıdır, terör örgütüdür diyorsunuz. Aklınız yeni mi başınıza geldi.

24 Temmuz’da TSK’nın terör örgütüne karşı başlattığı harekât sizi aklamaz. Kahraman evlatlarımızın can pahasına sürdürdükleri mücadele sizi kurtarmaz. Sizi iktidara taşıyan bu millet gün gelir hesap da sorar ve o gün yakındır.


Hiç yorum yok: