13 Şubat 2016 Cumartesi

“AYNI ANDA HEM ATATÜRK HEM SEYİT RIZA OLMAZ”

Türkiye olağanüstü bir dönemden geçerken CHP içindeki tartışmalar sürüyor. 7 Şubat’ta gerçekleştirilen 14. Olağan CHP Gençlik Kolları Kurultayı’nda CHP’li liseli öğrencilerden oluşan Halkçı Liselilerin Genel Başkanı Doğukan Kurnaz’ın yaptığı çarpıcı konuşma parti içinde büyük etki yarattı..

Kurnaz, kurultay kürsüsünden, “Bu parti Şeyh Saitlerin, Seyit Rızaların, İskilipli Atıfların, Sorosçuların değil; Namık Kemallerin, Tevfik Fikretlerin, Ali İsmaillerin, Abdocanların, Ankara’da hayatını kaybeden 11 Malatyalı arkadaşımızın, İnönülerin partisidir. Bu parti Mustafa Kemal Atatürk’ün partisidir” demişti.

CHP Gençlik Kolları üyesi Kurnaz’ın sözleri hem kurultay salonunda hem de daha sonra parti gençliği arasında konuşulmaya ve tartışılmaya devam etti. Sosyal medyaya da taşınan tartışmada Kurnaz, çok sayıda destek mesajı aldı. Bir grup da Kurnaz’a yönelik, “Seyit Rıza’dan, Dersimlilerden özür dile” kampanyasıyla linç girişimi başlattı.

Bu konuşmasından dolayı Doğukan Kurnaz’ı kutlamak lazım. Genç CHP’li bu konuşması ile aslında genel başkan dâhil parti yöneticilerini uyarıyor. Geçenlerde Sayın Baykal’ın CHP için “Kurucu felsefeye sahip çıkılmalı” ifadesi ile yaptığı uyarı Kurnaz’ın sözleri ile paralellik göstermektedir.

Kurnaz son derece haklıdır. Dersim olayları Cumhuriyet’in bu bölgeye hâkim olup olmama mücadelesidir.

Dersim olaylarından önce Tunceli’de halk seyitlerin, şeyhlerin, ağaların, aşiret reislerinin kuluydu. Dersim’de yaşayanların kazanç ve hayatları bu sömürgenlerin elinde idi.

Toplu büyük çetelerin köy basması, sürüleri götürmesi, direnenleri öldürmesi, yol kesmesi son aylarda adi vakalar sırasına girmişti.

Köylüler öldürülüyor, malları ellerinden alınıyor; direnenlerin başları taşlarla eziliyordu.

Asiler karakolları basıyor, askerlerimizi pusu kurup öldürüyordu.

İşte Dersim Harekâtı bu ortaçağ zorbalıklarını önlemek için yapıldı.

Bir tarafta Atatürk önderliğinde kurulan Cumhuriyet, diğer yanda Seyit Rıza’nın temsil ettiği hak gaspına, tecavüze ve zulme dayanan ağalık ve seyitlik düzeni.

Dersim Harekâtı asla bir mezhebe veya bir etnik kimliğe karşı yapılmamıştır. Verilen mücadele Cumhuriyet’in aydınlığının ve nimetlerinin Tunceli’ye ulaştırılması mücadelesidir.

Bu mücadelenin bir tarafında Atatürk ve Cumhuriyet, diğer tarafında ise Seyit Rıza ve Feodalite vardı. Sayın Doğukan Kurnaz’ın “ Aynı anda hem Atatürk hem Seyit Rıza olunmaz” sözü son derece doğrudur.

Sayın Kurnaz son sözün Pir Sultan’ın bir dörtlüğü ile bitirmiş; “Dönen dönsün ben dönmezem yolundan” diyor ve dönenlere uyarıda bulunuyor:

“Koyun beni hak aşkına yanayım
Dönen dönsün ben dönmezem yolumdan
Yolumdan dönüp mahrum mu kalayım
Dönen dönsün ben dönmezem yolumdan”


Kurnaz’ın söyledikleri doğrudur ama durduğu yer yanlıştır. CHP Atatürk’ten uzaklaşanların yönettiği bir parti haline gelmiştir. Kurnaz ve onun gibi düşünenlerin yeri artık Vatan Partisi’dir.  

1 yorum:

Timur Sumer dedi ki...

Azizim Eyüp:
Ne mutlu bana ki senin arkadaşınım.
Timur Sümer